André trok als deurwaarder de grens tegen agressie.

“Nu is hij een stap te ver gegaan”

Er komt een dag, dan loop jij naar buiten bij dat glimmende kantoorpand van jullie op de Hofstraat en sta ik daar op je te wachten. En dan… BOEM!’ zegt Harkema met een dreigende toon terwijl hij met zijn hand een pistool uitbeeldt richting mijn hoofd.

Als deurwaarder zijn verbale agressie en beledigingen mij niet vreemd, ik ben nou eenmaal vaak de boodschapper van slecht nieuws. Ik kan best tegen een stootje en bovendien heb ik tot op zekere hoogte ook best begrip voor de frustratie van sommige schuldenaren. Ze zien simpelweg geen uitweg meer in hun financiële sores.

‘OPROTTEN EN NOOIT MEER TERUGKOMEN HIER’

Toch is Harkema voor mij nu een stap te ver gegaan. Hij maakt het persoonlijk en probeert mij zo het gevoel van constante dreiging aan te praten. Daar ligt voor mij echt de grens.

‘Oprotten en nooit meer terugkomen hier want ik weet je te vinden klootzak!’ roept hij me nog na terwijl ik snel mijn auto opzoek om even op adem te komen. Harkema weet niet dat het gesprek, dat steeds dreigender van toon werd, is opgenomen. De noodknop die ik voor mijn veiligheid altijd bij me draag, heeft namelijk een opnamefunctie. Toen ik die indrukte, nam de alarmcentrale de bedreiging op. Straks vraag ik het geluidsbestand op om als bewijsmiddel mee te sturen met de aangifte.

WIJ DOEN OOK GEWOON ONS WERK

In het verleden was het al snel ‘jouw woord tegen het zijne’ als het ging om een verbale bedreiging. Je had eigenlijk praktisch geen poot om op te staan. Met deze nieuwe techniek van Secure2Go heb je ineens veel meer mogelijkheden. Hopelijk vergroten we hiermee op de lange termijn zelfs het besef dat je een deurwaarder niet straffeloos kunt bedreigen en intimideren. Wij doen immers ook gewoon ons werk.

André van ’t Hof, gerechtsdeurwaarder

Op verzoek van betrokkenen zijn namen en locaties gefingeerd.

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin