Bedreiging deurwaarder vastgelegd via noodknop.

‘D’r komt een dag, dan loop jij naar buiten bij dat glimmende kantoorpand van jullie op de Hofstraat en sta ik daar op je te wachten. En dan… BOEM!’ zegt Harkema met een dreigende toon terwijl hij met zijn hand een pistool uitbeeldt richting mijn hoofd.

 

 

Ik ben al heel wat jaren deurwaarder en verbale agressie en beledigingen zijn mij niet vreemd. Ik ben nou eenmaal vaak de boodschapper van het slechte nieuws. Het is ook niet dat ik niet tegen een stootje kan en bovendien heb ik tot op zekere hoogte ook best begrip voor de frustratie die sommige schuldenaren hebben omdat ze simpelweg geen uitweg meer zien in hun financiële sores.

 

Toch is Harkema voor mij nu een stap te ver gegaan. Hij maakt het persoonlijk en probeert mij zo het gevoel van constante dreiging aan te praten. Daar ligt voor mij echt de grens.

 

‘Oprotten en nooit meer terugkomen hier want ik weet je te vinden klootzak’ roept hij me nog na terwijl ik snel mijn auto opzoek om even op adem te komen. Wat Harkema niet weet is dat ik tijdens het gesprek, dat steeds dreigender van toon werd, de opnameknop heb ingedrukt van de noodknop die ik voor mijn veiligheid altijd bij me draag. Hierdoor is de bedreiging in de alarmcentrale opgenomen en kan ik straks het geluidsbestand opvragen om als bewijsmiddel mee te sturen met de aangifte.

 

In het verleden was het al snel ‘jouw woord tegen het zijne’ als het ging om een verbale bedreiging en had je eigenlijk praktisch geen poot om op te staan. Met deze nieuwe techniek van Secure2Go heb je ineens veel meer mogelijkheden die hopelijk op de lange termijn zelfs het effect bereiken dat je een deurwaarder niet straffeloos kunt bedreigen en intimideren. Wij doen immers ook gewoon ons werk.

(André van ’t Hof, Gerechtsdeurwaarder)

 

Wil jij ook de veiligheid en je veiligheidsgevoel tijdens je werk vergroten en wil je net als deze deurwaarder op een juridisch geborgde manier gesprekken onopgemerkt kunnen opnemen? Lees hier meer!

Op verzoek van betrokkenen zijn namen en locaties gefingeerd.Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.