Alarmmeldingen als spraakbericht ontvangen op je telefoon

Alarmmelding als spraakbericht op je telefoon.j

Ontvang een spraakbericht altijd met geluid, ook in trilstand!

Je kunt de alarmmeldingen van Secure2Go als spraakoproep op je telefoon ontvangen. Zo’n spraakoproep wil je natuurlijk niet missen. Dus ook als je telefoon op trillen of ‘niet storen’ staat, wil je dat een alarmmelding gewoon met een ringtone binnenkomt. Om deze spraakberichten op je telefoon te ontvangen moet je wel wat instellingen wijzigen op he telefoon.

Wat is een alarmmelding als spraakbericht?

Bij de optie voor spaakbericht wordt een groep vooraf aangemelde gebruikers gebeld op hun telefoon. Zij krijgen een spraakoproep waarin te horen is om welke alarmknop het gaat en om welke interne locatie het precies gaat. Zo kan een collega direct naar de exacte locatie gaan om hulp te bieden of in te schakelen als er zich een noodsituatie voordoet. Op deze manier kan er snel worden gehandeld als iemand een alarm maakt. Deze mogelijkheid van alarmeren, biedt zekerheid van directe alarmopvolging van de politie, collega’s, het interventieteam, het BHV-team of de beveiliging.

Stap voor stap-uitleg

We leggen je in dit artikel uit hoe je dit kunt instellen op een Apple telefoon en op een Android telefoon. Bij Apple is het wat makkelijker in te stellen dan bij Android. Maar in beide gevallen is het mogelijk. Volg gewoon het stappenplan hieronder.

Beluister hier een voorbeeld van een spraakbericht!

Apple telefoon

Stap 1:
Sla het afzendernummer van het spraakbericht op in je contacten met een duidelijke omschrijving.

Stap 2:
Zoek dit contact op in je telefoonboek en klik op wijzig.

Stap 3:
Scroll naar beneden en klik op ‘Standaard’ achter ‘Beltoon’.

Stap 4:
Schakel het knopje in achter de tekst “Altijd aan voor noodgevallen”.

Stap 5:
Kies desgewenst een afwijkende beltoon en trilritme.

Stap 6:
Klik op gereed.

Als je nu je telefoon op trillen zet, komt het spraakbericht gewoon met geluid binnen. Je kunt deze functie natuurlijk ook voor andere nummers gebruiken waarvan je een oproep nooit wil missen!

Android telefoon

Stap 1:
Sla het afzendernummer van het spraakbericht op in je contacten met een duidelijke omschrijving.

Stap 2:
Zoek dit contact op in je telefoonboek en en maak dit contact Favoriet door het sterretje aan te vinken.

Stap 3:
Ga via ‘Instellingen’ naar ‘Meldingen’, en vervolgens naar ‘Niet storen’.

Stap 4:
selecteer ‘Oproepen, berichten en gesprekken’.

Stap 5:
selecteer ‘Oproepen’ en vervolgens ‘Alleen favoriete contacten’.

Als je niet gestoord wilt worden, maar wel de oproepen van jouw favoriete contacten wilt ontvangen doe je het volgende:

• Laat het geluid van je telefoon aan staan (dus niet op de trilstand, of stil)
  • Zet je telefoon op ‘Niet storen’ via de sneltoets als je op je startscherm naar beneden swipet, of via ‘Instellingen’, ‘Meldingen’, ‘Niet storen’.
Instellen spraakbericht op Android telefoon

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave