Biedt een alarmknop uitkomst bij agressief gedrag leerlingen?

Biedt een alarmknop uitkomst bij agressief gedrag leerlingen

De maatschappij heeft zich de laatste paar jaren verhard. Ook in het onderwijs is dit zichtbaar. Dit geldt niet alleen op scholen met studenten met gedragsproblematiek zoals in het speciaal onderwijs, maar ook in het reguliere onderwijs neemt agressief gedrag bij leerlingen toe. De agressie richt zich vaak tegen leerkrachten. Als zij in een onveilige situatie terechtkomen, dan is het belangrijk dat ze zichzelf snel in veiligheid kunnen brengen en de hulp van collega’s of de beveiliging in kunnen schakelen.

In het tweede geval kan het ook zijn er tussen studenten onderling een incident plaatsvindt. Docenten en andere betrokkenen op een school hebben de taak hierop toe te zien en als de situatie daar om vraagt, daadkrachtig op te treden. Wellicht biedt een alarmknop uitkomst bij agressief gedrag leerlingen?

Veilig leerklimaat

Een veilig leerklimaat is belangrijk in het onderwijs, maar helaas kan een agressie-incident niet altijd worden voorkomen. Het is belangrijk dat er tijdig wordt opgetreden door docenten en ander personeel op scholen. In eerste instantie kunnen studenten worden aangesproken op hun gedrag en kunnen er betreffende maatregelen worden genomen. Als de situatie toch uit de hand dreigt te lopen is het fijn als er een mogelijkheid is om snel hulp in te schakelen

Biedt een alarmknop uitkomst bij agressief gedrag leerlingen?

Als je als docent geconfronteerd wordt met agressie, dan is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op een alarmeringssysteem waarmee je collega’s of de politie in kunt schakelen. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. Secure2Go biedt diverse mogelijkheden om op een discrete manier altijd en overal te kunnen alarmeren. Binnen en buiten de organisatie. De noodknop kan geheel onopvallend op het lichaam worden gedragen. Bijvoorbeeld in een jas- of broekzak, of met een riemclip aan de riem of lus van de broek. Het formaat van de knop is zeer compact.

Hoe werkt de alarmknop nu eigenlijk?

Een druk op de knop zorgt ervoor dat er een verbinding tot stand komt met onze gecertificeerde alarmcentrale. Een getrainde centralist opent vervolgens de live meeluisterverbinding. Als je wilt alarmeren naar collega’s, dan kan dat doormiddel van paging of met spraakberichten op de mobiele telefoon. Het dragen van een alarmknop draagt bij aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de leerkrachten.

Onderling alarmeren naar personeel of beveiliging

Secure2Go biedt alarmknoppen die geschikt zijn om onderling te gebruiken. Dit kan op diverse manieren en is bijvoorbeeld toepasbaar bij docenten die op verschillende plekken binnen een gebouw lesgeven. Naast interne alarmering naar collega’s kan de alarmmelding ook verzonden worden naar de alarmcentrale.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat Secure2Go voor jullie organisatie kan betekenen. Zoals je hebt gelezen, zijn er verschillende mogelijkheden om de veiligheid van professionals in het onderwijs vergroten. Voor iedere situatie en vraag is een maatwerkoplossing beschikbaar. Wij denken daarin graag met je mee.

Daarnaast stellen wij onze whitepaper met nuttige inzichten en informatie gratis beschikbaar. Zo kun je tot een goed overwogen besluit komen.

Inhoudsopgave