Is de alarmcentrale ook Kiwa gecertificeerd?

Is de alarmcentrale ook Kiwa gecertificeerd?

De PAC alarmcentrale

Een alarmcentrale zorgt voor de veiligheid van zowel particuliere als zakelijke relaties. En volledig betrouwbaar zijn. De alarmcentrale waar wij mee samenwerken is een zogenaamde particuliere alarmcentrale (PAC). Vanuit een beveiligde omgeving draagt deze alarmcentrale bij aan de veiligheid. De goed opgeleide en getrainde medewerkers zijn in staat om een professioneel verlengstuk van een organisatie te zijn.

Een betrouwbare en gecertificeerde alarmcentrale

Alarmcentrales die in Nederland de alarmopvolging naar de politie verzorgen moeten daarvoor een vergunning hebben. Een voorwaarde om deze vergunning te krijgen is dat de alarmcentrale in het bezit moet zijn van een PAC-certificaat of de nieuwe EN50518 certificering. Deze certificeringen worden uitgevoerd door onafhankelijke keuringsorganisatie Kiwa.

Wat is een PAC Certificaat?

Het certificatieschema Particuliere Alarmcentrale (PAC) is gericht op het certificeren van het kwaliteitsmanagementsysteem van een Particuliere Alarmcentrale (PAC).

Wat doet een Particuliere Alarmcentrale (PAC)?

Het ontvangen en beoordelen van door alarmapparatuur verzonden signalen (zoals inbraakalarmen, brandalarmen, storingsmeldingen bij inbraakalarminstallaties en brandmeldinstallaties) en de met abonnee afgesproken actie in gang zetten.

Alarmcentrales kunnen scope persoonsalarmering toevoegen

Vanaf 2020 kunnen alarmcentrales de scope ‘persoonsalarmering’ toe laten voegen aan hun EN50518 certificering. Ze worden daar specifiek op beoordeeld tijdens de audit. Als een alarmcentrale beschikt over dit deelcertificaat dan geeft dat aan dat ze een geaccrediteerde partij zijn voor leveranciers van persoonsalarmering die in het bezit zijn van het certificaat ‘Mobile Security’. Dit klink misschien ingewikkeld maar het is vrij simpel uit te leggen. De hardware, de software, de datatransmissie en het bedrijf dat de persoonsalarmering aanbiedt moet betrouwbaar zijn. Dat kunnen ze borgen met het certificaat ‘Mobile Security’ K21023 van Kiwa.

Aan welke norm voldoet de KIWA alarmcentrale?

De alarmopvolging door een alarmcentrale en de doormelding van alarmen naar de politie moet ook betrouwbaar zijn. Daarvoor moet de alarmcentrale beschikken over de scope ‘persoonsalarmering’ binnen de EN50518 normering. Een leverancier die samenwerkt met een alarmcentrale zonder dit deelcertificaat mag haar systemen niet onder certificering aanbieden. Een alarmcentrale die wel beschikt over dit deelcertificaat maar niet over de volledige K21023 normering mag niet zelf volledige systemen aanbieden onder certificering.

K21023 + EN50518 = Betrouwbaarheid

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave