Waarom is een alarmknop onmisbaar op de werkvloer?

Man-Down Alarmering voor alleenwerkers

Als je alleenwerkers in dienst hebt is er voor hun niemand in de buurt om op terug te vallen tijdens een ongeval of gezondheidsincident. Wordt er op dat moment een alarmknop gedragen, dan kan er snel hulp ingeschakeld worden. Een alarmknop op de werkvloer geeft dus niet alleen een veilig gevoel maar zorgt er ook voor dat de juiste mensen worden ingeschakeld als er hulp nodig is.

Ook als er bijvoorbeeld ambulant gewerkt wordt of in bepaalde branches waar men sneller te maken krijgt met agressie of geweld op de werkvloer, dan geeft een alarmknop een veilig gevoel en zorgt het ervoor dat er direct hulp ingeschakeld kan worden.

Alarmknop onmisbaar op de werkvloer

In elke sector kan een professional te maken krijgen met agressie, geweld, een ongeval of gezondheidsincident. Daarom is het voor werkgevers belangrijk dat er gekeken wordt welke maatregelen er zijn om het veiligheidsgevoel van de medewerkers te waarborgen. Een professional moet altijd en overal hulp kunnen krijgen als hij of zij dit nodig heeft, in welke situatie dan ook. Een alarmknop op de werkvloer kan arbeidsongevallen, agressie of andere noodsituaties verkleinen of in sommige gevallen misschien zelfs voorkomen. Natuurlijk bestaat er altijd een kans dat er iets mis gaat en dan is het fijn als de medewerker snel hulp kan inschakelen. Daarnaast komt vaak uit onderzoek dat het treffen van goede veiligheidsmaatregelen er ook voor zorgt dat het personeel minder snel uitvalt en dus productiever is.

Alarmknop biedt veel mogelijkheden op de werkvloer

Secure2Go biedt diverse oplossingen om direct en onopvallend, overal en altijd te kunnen alarmeren. Binnen de muren van het bedrijf of instelling, maar ook daarbuiten tijdens ambulante werkzaamheden.

Aan één druk op de alarmknop heb je voldoende en komt een verbinding met een gecertificeerde alarmcentrale tot stand. Direct daarna zal een getrainde centralist de juiste hulp inschakelen Daarnaast is interne alarmering naar collega’s, met hulp van ‘paging’ of spraakberichten, mogelijk. Deze functie kan ook door het indrukken van de alarmknop geactiveerd worden.

Is het mogelijk om de alarmknop mee te nemen?

Als je medewerkers hebt die veel onderweg zijn, dan is het uiteraard ook belangrijk dat zij veilig hun werk kunnen doen. Ze bevinden zich dan niet binnen de muren van de organisatie maar moeten net zo veilig kunnen werken. Onze alarmknoppen zijn draadloos, compact, robuust en betrouwbaar en makkelijk mee te namen. Met 1 druk op de knop wordt er contact gelegd met een centralist in de gecertificeerde alarmcentrale.

Alarmknop in spreek- of behandelkamer

Als er binnen de organisatie gesprekken worden gevoerd in spreekkamers kan het wenselijk zijn dat er snel en onopvallend hulp ingeschakeld moet worden. Er kan sprake zijn van bijvoorbeeld intimidatie of agressie. Alarmering in spreek- of behandelkamers is goed mogelijk met de alarmknoppen van Secure2Go. De alarmknoppen van Secure2Go zijn flexibel in te zetten, zodat er snel en betrouwbaar gealarmeerd kan worden. Dit kan door middel van een alarmknop die door de professional op het lichaam gedragen wordt. Of door een discrete alarmknop die onder de tafel bevestigd is.

Na een druk op de knop zal er interne alarmering in gang gezet worden door middel van paging naar andere alarmknoppen, of met spraakberichten naar vooraf ingestelde telefoonnummers. Ook kan er via sms of e-mail worden gealarmeerd. Zo kan een collega snel hulp bieden als dit nodig is.

Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om het alarmsignaal bij de gecertificeerde alarmcentrale te laten binnen komen, waarna de politie aangestuurd kan worden.

Alarmeren voor alleenwerkers

Secure2Go heeft een zeer geschikte oplossing als het gaat om alarmering voor mensen die veelal alleen werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan monteurs, mensen in fabrieken of mensen binnen de transportbranche.

Voor alleenwerkers hebben we een compacte maar robuuste alarmknop die op het lichaam kan worden geplaatst. Dit slimme apparaat is uitgerust met een sensor die beweging en kanteling kan waarnemen. Afhankelijk van de werkzaamheden die de alleenwerker uitvoert stellen we de juiste triggers in. Heb je als werkgever veel alleenwerkers in dienst? Lees dan meer over onze man-down alleenwerkers oplossing.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave