Training en instructie alarmsystemen voor eindgebruikers

Hoe werkt het eigenlijk?

Weet hoe de alarmknop werkt!

De alarmknop is een uitkomst voor mensen die tijdens hun werk in een situatie kunnen komen waarbij ze gevaar lopen. Bijvoorbeeld als je tijdens het werk het risico loopt op agressie of geweld door klanten, ouders, passagiers, cliënten of patiënten. Of als je alleen werkt zonder direct toezicht van een collega en daarbij het risico loopt op een arbeidsongeval of acute gezondheidsklachten. Ook bedreigde personen die op ieder moment oog-in-oog kunnen komen te staan met hun bedreiger hebben baat bij een alarmknop.

Uiteraard hoop je dat je de alarmknop nooit hoeft te gebruiken. Net als de brandblusser aan de muur. Maar als de alarmknop opeens wel nodig is, moet je vlekkeloos weten wat je moet doen. Daarom investeren we veel in onze instructies en instructiematerialen.

Welke instructiematerialen zijn er beschikbaar?

Voor de meeste oplossingen hebben we een instructiefilm beschikbaar. In heldere taal, met duidelijke illustraties en visualisaties krijgt de eindgebruiker in een paar minuten een volledig beeld van de werking van het apparaat en de rol van de alarmcentrale in de opvolging. Daarnaast ontvangt iedere eindgebruiker een gedetailleerde gebruiksinstructie per mail. Ook verzorgen we voor al onze klanten een persoonlijke instructie alarmsystemen bij de uitlevering. Desgewenst aan iedere eindgebruiker. Deze persoonlijke instructies kunnen telefonisch worden gegeven of online via Zoom of Teams. We kunnen ook op locatie komen voor een fysieke instructie.

Krijg instructie van een ervaringsdeskundige

De instructies worden gegeven door onze implementatie specialist Sjoerd. Voordat Sjoerd bij Secure2Go kwam werken heeft hij zelf gewerkt in de maatschappelijke hulpverlening en was hij verantwoordelijk voor een groot ambulant team. Die ervaring en de kennis van onze systemen combineert hij tot een dynamische en interactieve instructie waardoor iedereen na afloop precies weet hoe je een noodknop gebruikt als dat nodig is.

Een nieuwe medewerker? Stuur 'm naar onze bezemklas!

Wie de instructie heeft gemist, of later bij een organisatie is komen werken, kan onze online ‘bezemklas’ instructies kosteloos volgen. Maandelijks geven we via een webinar een persoonlijke instructie aan al onze eindgebruikers die daar op dat moment belangstelling voor hebben. Al onze klanten kunnen hier kosteloos aan deelnemen.

Agressietraining

Niet alleen het alarmsysteem moet goed zijn in gebruik. De medewerkers moeten ook weten wat er van ze wordt verwacht tijdens een overval of agressie tijdens het werk. Hoe moeten ze handelen? Waar moeten ze op letten? Wat moeten ze vooral wel, en vooral niet doen? Naast onze eigen training en instructie over de alarmsystemen is het van belang om tijdens agressietraining en/of overvaltraining te oefenen met de alarmknop. Wij worden dan ook regelmatig betrokken bij deze trainingen.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave