Wat is mobiel alleenwerken?

Alleenwerken komt vrijwel altijd aan de orde in de RI&E, de risico-inventarisatie en evaluatie. Veel werkgevers kiezen voor een alarmsysteem voor hun medewerkers om de consequenties van een ongeval of gezondheidsincident tijdens het alleenwerken te beperken. Zo is iemand in weze nooit echt alleen en kan er altijd snel hulp worden aangestuurd. Lees hier alles over onze oplossingen voor mobiele alleenwerkers.

De risico's van alleenwerken

Op onze website zie je dat veel aandacht uitgaat naar het risico op agressie en bedreiging tijdens het werk. Er zijn daarnaast ook veel professionals die alleen werken en juist daardoor het risico lopen op een arbeidsongeval of ernstige gezondheidsklachten terwijl er niemand bij ze in de buurt is om dat op te merken en om ze te helpen. Dan spreken we over mobiele alleenwerkers.

Voorbeelden van alleenwerkers

Bijvoorbeeld medewerkers die alleen op huisbezoek gaan bij burgers, inspecties uitvoeren, of risicogesprekken voeren. Het alarmsysteem wordt onder andere gebruikt door WMO-consulenten, boswachters, bodes, vergunningverleners en handhavers die vaak alleen werken. Zij lopen tijdens hun werk het risico om in een onveilige situatie terecht te komen. Die kan ontstaan door dreiging of agressie, maar ook door onwelwording of een ongeluk.

De alleenwerker

Als je alleen werkzaam bent buiten het zicht van collega’s, dan ben je op jezelf aangewezen. Doordat je alleen werkzaam bent is het risico op een ongeval groter. Je bent vaak uit het zicht van collega’s en kunt daarom niet even snel hulp inroepen als dat nodig is. Ook ben je veel op verschillende locaties werkzaam. Je kunt hierbij denken aan industrieterreinen, fabriekshallen of bouwplaatsen. Als alleenwerker sta je er dus vaak écht alleen voor en is het belangrijk dat je snel een alarm kunt activeren als je in gevaar dreigt te komen.

 

Op deze momenten is de allleenwerkersalarmering van Secure2Go van grote toegevoegde waarde. Door de nauwkeurige bewegings- en kanteldetectie worden incidenten heel snel gesignaleerd. De man-down PZI-alarmering van Secure2Go zorgt zo voor snelle en effectieve alarmering bij een arbeidsongeval of gezondheidsincident op de werkvloer. Op deze manier waak je over je eigen veiligheid als alleenwerker, maar ook de veiligheid van je directe omgeving en collega’s.

Detecteer automatisch ongevallen en acute gezondheidsklachten

Onze alarmsystemen zijn eenvoudig uit te breiden met een bewegingssensor of een kantelsensor. Iemand die alleen werkt draagt een kleine alarmknop op het lichaam en heeft altijd de beschikking over de SOS-knop. Daarnaast meet het apparaat de activiteit. Als iemand langer dan ‘x’ niet meer beweegt geeft het apparaat een vooralarm. Wordt dit genegeerd, dan volgt een alarm naar de alarmcentrale. Die zorgen vervolgens voor een snelle opvolging comform de afspraken met de klant. Ditzelfde geldt voor de kantelsensor. Inmiddels werken veel monteurs, technici, beveiligers, groenwerkers en agrariërs met onze draagbare alarmknoppen voor alleenwerkers.

Alleenwerken en de RI&E

Alleenwerken komt vrijwel altijd aan de orde in de RI&E, de risico-inventarisatie en evaluatie. Veel werkgevers kiezen voor een alarmsysteem voor hun medewerkers om de consequenties van een ongeval of gezondheidsincident tijdens het alleenwerken te beperken. Zo is iemand in wezen nooit echt alleen en kan er altijd snel hulp worden aangestuurd.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave