Hoe kan ik de accu van de alarmknop opladen?

De accu opladen kan op verschillende manieren

Al onze noodknoppen zijn voorzien van een interne Li-ion accu. Deze heeft genoeg capaciteit om minimaal 12 uur mee te gaan, maar afhankelijk van de functies en de instellingen vaak zelfs langer. Als de alarmknop uitgeschakeld is, loopt de accu niet vanzelf leeg. Dat neemt niet weg dat het apparaat regelmatig opgeladen moet worden. Dat kan op verschillende manieren.

Omdat de noodknop waterbestendig is, kan er niet rechtstreeks een usb-kabel in het apparaat gestoken worden. Er wordt gewerkt met contactpunten. De lader sluit je op deze contactpunten aan.

De Twig laadadapter

Opladen kan met de Twig laadadapter. Dit is een klein zwart blokje dat je op het apparaat kunt klikken. De usb-kabel steek je in dit blokje en aan de andere kant in de stekker. Dit blokje en een kabel worden standaard meegeleverd.

Veel mensen kiezen echter voor onze Cube bureaulader. Dit is een stevige metalen standaard met rubberen voetjes waar je de Cube eenvoudig in schuift. Voordeel van deze bureaulader is dat we hiermee ook kunnen meten wanneer en hoe vaak een apparaat van en aan de lader wordt gekoppeld. Dit levert belangrijke managementinformatie op.

Voor organisaties die meerdere alarmknoppen gebruiken in 1 ruimte/gebouw hebben we ons eigen Cube Docking Station ontwikkeld. Dit zijn zes laders op een stevige metalen kast. Die kan aan de muur bevestigd worden of op een optioneel verkrijgbare standaard worden neergezet. Door gebruik te maken van dit docking laadstation voorkom je een wirwar van snoertjes.

Als de accu van een apparaat helemaal leeg is heeft deze ongeveer vier tot zes uur nodig om weer helemaal vol te laden.

Volgende Hoe werkt GNSS (GPS) positiebepaling?
Inhoudsopgave