Hoe kan ik de accu van de alarmknop op een goede manier opladen?

Hoe kan ik de accu van de alarmknop op een goede manier opladen?

De noodknoppen van Secure2Go worden in veel verschillende situaties en omstandigheden ingezet. Zo kunnen professionals tijdens het uitvoeren van hun werk te maken krijgen met agressie. Dan is het fijn dat zij kunnen terugvallen op een discreet alarmsysteem. Dit draagt enorm bij aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van werkenden. Binnen de muren van de organisatie maar ook als zij op huisbezoek gaan, altijd moet de alarmknop zijn werk doen. Dit geldt natuurlijk ook voor de accu van het systeem. Hoe laat je de accu van de knop op, hoelang gaat deze mee en wat zijn de verschillende mogelijkheden?

De accu opladen kan op verschillende manieren

Al onze noodknoppen zijn voorzien van een interne Li-ion accu. Deze heeft genoeg capaciteit om minimaal 12 uur mee te gaan, maar afhankelijk van de functies en de instellingen vaak zelfs langer. Als de alarmknop uitgeschakeld is, loopt de accu niet vanzelf leeg. Dat neemt niet weg dat het apparaat regelmatig opgeladen moet worden. Dat kan op verschillende manieren.

Omdat de noodknop waterbestendig is, kan er niet rechtstreeks een usb-kabel in het apparaat gestoken worden. Er wordt gewerkt met contactpunten. De lader sluit je op deze contactpunten aan.

De Twig laadadapter

Opladen kan met de standaard Twig laadadapter. Dit is een klein zwart blokje dat je op het apparaat kunt klikken. De usb-kabel steek je in dit blokje en aan de andere kant in de stekker. Dit blokje en een kabel worden altijd meegeleverd.

De Cube bureaulader

Veel mensen kiezen echter voor onze Cube bureaulader. Dit is een stevige metalen standaard met rubberen voetjes waar je de Cube eenvoudig in schuift. Voordeel van deze bureaulader is dat we hiermee ook kunnen meten wanneer en hoe vaak een apparaat van en aan de lader wordt gekoppeld. Dit levert belangrijke managementinformatie op.

Cube Docking Station

Voor organisaties die meerdere alarmknoppen gebruiken in 1 ruimte/gebouw hebben we ons eigen Cube Docking Station ontwikkeld. Dit zijn zes laders op een stevige metalen kast. Die kan aan de muur bevestigd worden of op een optioneel verkrijgbare standaard worden neergezet. Door gebruik te maken van dit docking laadstation voorkom je een wirwar van snoertjes.

Wanneer heeft mijn alarmknop een volle accu?

Als de accu van een apparaat helemaal leeg is heeft deze vier tot zes uur nodig om weer helemaal vol te laden. Zorg tijd je de alarmknop dus tijdig oplaadt.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave