Locatiebepaling

Als je in een onveilige of bedreigende situatie terecht komt dan is het fijn om te weten dat je snel hulp kunt krijgen. Hierbij is locatiebepaling enorm belangrijk. Onze mobiele alarmsystemen maken gebruik van verschillende technieken om jouw locatie zo exact mogelijk te kunnen bepalen als je in nood bent.

GNSS en A-GNSS

GNSS staat voor ‘Global Navigation Satellite System’ en omvat zowel het Amerikaanse GPS, het Russische Glonass, het Europese Glonass en het Chinese BeiDou systeem. Al onze mobiele noodknoppen beschikken over een GNSS module waarmee tot op ongeveer 30 meter nauwkeurig je locatie bepaald kan worden. Voorwaarde hiervoor is wel dat de noodknop ‘vrij zicht’ heeft naar de satellieten. Binnen in gebouwen werkt GNSS meestal niet. A-GNSS staat voor ‘Assited GNSS’ en help de noodknop heel snel weer een locatie te bepalen als het contact met de satellieten. Uiteraard is deze service voor al onze gebruikers standaard beschikbaar.

netloc

NetLoc

De meeste van onze systemen kunnen optioneel gebruik maken van het NetLoc systeem. Dat is een wereldwijde database met indoor-locatiegegevens die de locatiebepaling in gebouwen tot 5-10 meter nauwkeurig kan maken. Hiervoor heeft de noodknop de optionele SRD3 module nodig. En let op, want 5 – 10 meter is niet lang niet in alle gevallen accuraat genoeg om de exacte verdieping of voordeur te bepalen. Als je exact wilt kunnen doorgeven waar je bent binnen in een gebouw, gebruik dan onze ‘Huisbezoek Tool’ of indoor locatiebepaling met ‘Beacons’.

Beacons / IPS

Door middel van compacte bakens (Bluetooth of Wifi), die we in jullie omgeving zullen plaatsen kan binnen in een gebouw, of op een terrein, exact inzichtelijk worden gemaakt waar de gebruiker van een noodknop is. De ontvanger van het alarm kan deze informatie als tekst zien, maar desgewenst ook grafisch in een plattegrond van het gebouw of het terrein. De locatiebepaling kan tot op 3 meter nauwkeurig worden ingeregeld met deze techniek. De noodknoppen hebben hiervoor wel een optionele SRD of SRD3 module nodig. 

beacons
IMG_3101

Huisbezoek Tool

Speciaal voor huisbezoekers en andere ambulante professionals hebben wij onze unieke Huisbezoek App gemaakt. Je kunt met deze app in drie eenvoudige stappen je huisbezoek aanmelden bij de alarmcentrale. Zij beschikken dan direct over het exacte huisadres van je bezoek. Al onze klanten kunnen gebruik maken van de Huisbezoek App (Android en IOS). Deze manier van registratie voldoet aan de AVG en je hoeft geen agenda of klantenbestand met ons te delen.

Wil je hier meer informatie over?