Maak kennis met Herbert

Maak kennis met Herbert Goossink, adviseur veilig werken voor de industriebranche. Inmiddels is deze tukker alweer ruim een jaar in dienst bij ons. Hij is geboren en getogen in Enschede en woont daar nog steeds met veel plezier.

Samen met zijn directe collega Michael benaderen ze industriële bedrijven die alleenwerkers in dienst hebben. Alleenwerkers zijn medewerkers die buiten het zicht en/of gehoorafstand van een collega werken. Wanneer er zich een incident voordoet, heeft dus niet direct iemand dat in de gaten.

Volgens Herbert is het leuke aan zijn werk ook direct helemaal niet leuk. “Veel bedrijven denken dat ze het prima geregeld hebben en denken dat het slachtoffer zelf wel een noodnummer kan bellen als er iets voorvalt. Terwijl dat in de praktijk niet werkt”.

Herbert stelt dan vaak de volgende vragen om bedrijven zich daarvan bewust te maken:
–     Hoe moeten ze bellen als ze met één arm vastzitten, een arm gebroken hebben of zelf niet eens meer bij kennis zijn?
–     Is er überhaupt overal binnen het bedrijf GSM-bereik?
–     Hoe weet de ontvanger van een alarm waar het slachtoffer zich bevindt?
–     In een panieksituatie, weet dan iedereen nog het bewuste alarmnummer?

Herbert vervolgt: “Het is ook interessant om ons alarmsysteem te implementeren bij bedrijven met bekende namen, grote multinationals die op de locatie in Nederland lang niet altijd een geborgen persoonsalarmering hebben. Als je daar dan uitlegt wat er allemaal mogelijk is en wat wij voor hun kunnen beheren, is het goed om te zien hoe enthousiast ze zijn.

Het wordt steeds belangrijker dat er iets gedaan wordt aan veilig werken. Bedrijven steken daar ook, deels gedwongen, steeds meer geld in omdat ze zelf ook wel inzien dat het niet nóg eens 25 jaar goed kan gaan…”