Interview Sjoerd

Maak kennis met Sjoerd

Maak kennis met Sjoerd, adviseur persoonsalarmering. Hij woont in het mooie en centraal gelegen Zeist, is getrouwd en heeft 3 kinderen. In zijn vrije tijd doet hij aan Crossfit, motorrijden en tuinieren.

De gedeelde passie voor een veiligere samenleving heeft erin geresulteerd dat hij sinds begin 2020 bij Secure2Go werkt. In zijn functie gaat hij in gesprek met organisaties over het vergroten van de veiligheid van medewerkers, met slimme technische oplossingen. Dit zijn uiteenlopende organisaties, van gemeentes tot klinieken en huisartspraktijken. Vanaf de eerste kennismaking tot en met de instructies aan de eindgebruikers is hij het aanspreekpunt voor de klant.

Sjoerd heeft een duidelijke visie als het om veiligheid op de werkvloer gaat: “Mensen hebben van nature de neiging om op de schaal van ‘comfort en veiligheid’ zo veel mogelijk aan de comfortkant te gaan zitten. En hoe langer er geen incidenten zijn in de organisatie (of zelfs in het team), hoe makkelijker het ook is om maximaal in het comfort te blijven. Dan hoef je niet na te denken over waar je gaat zitten in een gesprek, waar je je auto parkeert als je op huisbezoek gaat en of je een alarmknop draagt tijdens het werk. Maar wanneer er een incident is geweest schuift de veiligheidsbeleving ineens helemaal op naar de kant van veiligheid. We zien bij organisaties die in deze situatie bij ons aan de bel trekken dat ze liever gisteren dan vandaag alarmknoppen in gebruik nemen.

Mijn visie is dat we met gezond verstand naar de risico’s moeten kijken die bij het werk horen. Meestal gaat het werken namelijk gewoon prima, zonder incidenten. Maar laten we vanuit de maximale comfortstand iets opschuiven naar de kant van veiligheid. En ervoor zorgen dat je er op voorbereid bent als het onvoorzien toch mis gaat. Om escalatie te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat medewerkers ervaren dat er voor ze gezorgd wordt. Dat er hulp komt als dat nodig is. Ik zie de laatste jaren een positieve ontwikkeling wat dit betreft, maar een hoop organisaties mogen nog stappen maken op de schaal van comfort en veiligheid.”