MAN-DOWN VOOR ALLEENWERKERS

“Ik heb me nog nooit zo bang en eenzaam gevoeld als toen ik tijdens mijn werk in het lab acute hartproblemen kreeg. Ik kon van de pijn niet meer bewegen en er was geen collega in buurt.”

Gelukkig kan Benno het navertellen. Heel toevallig kwam er kort nadat hij in elkaar zakte een collega binnen. Die heeft de BHV gealarmeerd waarna de levensreddende hulp snel op gang kwam. Dit incident heeft binnen de organisatie wel direct geleid tot een aangepast beleid voor werknemers die buiten het zicht van collega’s werkzaamheden uitvoeren binnen het bedrijf.

Alleenwerken

Het is niet te voorkomen dat er wel eens iemand alleen staat te werken in de zagerij, het laboratorium of in het magazijn. Ook technische dienst medewerkers en beveiligers zijn vaak zelfstandig op pad binnen een bedrijf.

Man-down alarm

Benno en zijn collega’s zijn nu uitgerust met een draagbaar alarm met man-down functie waardoor omvallen, niet bewegen of val-impact snel kan worden opgemerkt. Een melding van dit compacte alarmapparaat komt direct binnen bij het BHV team. Als er geen BHV’ers meer in dienst zijn gaat de melding automatisch naar de alarmcentrale zodat die de juiste hulp in kunnen schakelen.

Maatwerk voor iedere situatie

“Persoonsalarmering is altijd maatwerk dat zo goed mogelijk moet worden afgestemd op de omgeving en de werkomstandigheden van de gebruiker. Pas dan werkt het echt en kun je er op vertrouwen. Het mooie van de oplossingen die wij bieden is dat we per persoon in kunnen stellen of het alarm moet afgaan als iemand omvalt, als de noodknop een bepaalde tijd geen beweging detecteert of als er sprake is van valimpact. Bovendien wordt de gebruiker eerst zelf gewaarschuwd voordat het alarm wordt verstuurd. Dit voorkomt veel valse meldingen.” Béate van Kampen van Secure2Go ziet het laatste jaar een grote toename van aanvragen van man-down alarmering binnen organisaties. “Dat zou zo maar eens met de verplichte RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) te maken kunnen hebben, daarin wordt specifiek gevraagd hoe mensen die alleenwerken hulp kunnen inroepen.” 

Secure2Go is leverancier van een breed scala aan persoonlijke alarmsystemen voor alleenwerkers, dit wordt ook wel lone-worker alarmering genoemd. De apparatuur kan worden voorzien van zowel interne- als externe positiebepaling en werkt onafhankelijk van de infrastructuur van het bedrijf.

Betrouwbare en flexibele alarmering

“Het unieke aan onze systemen is dat de apparatuur van zeer hoge kwaliteit is en daardoor bestand is tegen vallen, stoten, vocht en stof, er is zelfs een ATEX-versie beschikbaar. Daarnaast beschikken we over een zeer flexibel en betrouwbaar alarmeringsplatform waardoor alarmberichten op zeer veel manieren doorgestuurd kunnen worden. Naast paging, spraakberichten en opvolging door een alarmcentrale is het ook mogelijk te koppelen met bestaande BHV-oproepsystemen.” Zegt Thijs Wagenaar, technisch expert op het gebied van professionele persoonsalarmering.

Multibel

Zo heeft Secure2Go bijvoorbeeld een volledige integratie met het platform van Multibel. Met deze geavanceerde oplossing is het mogelijk om de dichtstbijzijnde BHV’ers op te roepen, zelfs op basis van aanwezigheid en beschikbaarheid.

Advies op maat

Volgens Béate van Kampen is het voor organisaties die alleenwerkersalarmering overwegen aan te bevelen om vooraf goed in kaart te brengen onder welke omstandigheden er wordt gewerkt, welke incidenten moeten worden gemeld en wie de alarmberichten moeten ontvangen. “Daarop kunnen wij het meest geschikte systeem met de juiste configuratie adviseren. Neem daar gerust eens vrijblijvend contact met mij over op.”

Béate is te bereiken via 026 82 00 263 of beate@secure2go.nl.

Hier kun je al vast de brochure van Secure2Go downloaden. 

N.B. Vind hier meer informatie over agressiealarmering met teamalarm!