blog

Personenalarmering is een specialisme

personenalarmeringSecure2Go is specialist op het gebied van personenalarmering. Dit is een specifiek specialisme in de beveiligingsbranche aangezien de goede werking voor de eindgebruiker het verschil kan zijn tussen leven en dood.

Het daarom belangrijk dat er wordt gewerkt met zeer betrouwbare apparatuur, een roaming simkaart waardoor meerdere GSM netwerken kunnen worden gebruikt, een redundant server met 24/7 support en monitoring, beveiligde gegevensopslag en een gecertificeerde alarmcentrale waar de centralisten exact weten hoe ze moeten handelen bij een binnenkomende melding.

Gecertificeerde alarmering

Daarom hebben wij gekozen om uitsluitend high-end systemen te leveren die voldoen aan het keurmerk ‘Mobiele Beveiliging van Personen’ van Kiwa. Daarnaast hebben onze medewerkers ruime ervaring op he gebied van persoonlijke veiligheid. De klant kan de apparatuur kopen of lenen en sluit daarnaast een service abonnement af.

Veiligheid van personen

Bij het beveiligen van objecten, voertuigen of voorwerpen wordt vooral gewaakt over materiele zaken. Mobiele personenalarmering gaat over het welzijn en de veiligheid van mensen die in acuut gevaar kunnen verkeren. Wij staan dus altijd op scherp!

Personenalarmering van Secure2go

We richten ons specifiek op de alarmering van bedreigde personen en mensen die tijdens hun werk in gevaar kunnen komen. Denk daarbij aan agressie of geweld of aan alleenwerken en andere veiligheidsrisico’s.

Bedreiging

Mensen die ernstig bedreigd worden moeten onopvallend en zonder na te hoeven denken, maar vooral snel, de politie kunnen alarmeren. Daarbij is het mooi dat de alarmcentrale direct via GNSS de locatie van de bedreigde persoon kan zien en via de noodknop live kan meeluisteren met de situatie. Hulp kan zo efficiënt worden aangestuurd terwijl de bedreigde persoon slechts even op de knop moet drukken. Omdat een bedreiging vaak maar een korte periode duurt loont het meestal niet de moeite om een noodknop te kopen. Wij bieden daarvoor speciale korte termijn huur aan.

Alleenwerken en personenalarmering

Iemand die alleen werkt en daarbij in risicovolle situaties terecht kan komen kan zijn of haar veiligheid vergroten door het meenemen van een mobiele noodknop. Indien er een noodsituatie is kan door middel van een simpele druk op de paniekknop alarm worden geslagen. Ook de man-down sensor van het personenalarm kan alarm slaan als de persoon een bepaalde tijd niet meer beweegt of valt.

Veiligheidsgevoel

Een mobiele noodknop draagt direct bij aan het veiligheidsgevoel van de persoon die ‘m bij zich heeft. Als je veiligheidsgevoel op peil is ben je vaak in staat om zelfverzekerder en meer gefocust je werk te doen.

Goed werkgeverschap

Volgens de ARBO wet heeft een werkgever of opdrachtgever de plicht om een werknemer optimaal te beschermen tegen gevaar en gevaarlijke situaties. Het inzetten van een noodknop kan hier onderdeel van zijn. In sommige branches zoals de deurwaardersbranche en de woning corporatiebranche heeft de Inspectie SZW het gebruik van een mobiel alarmsysteem zelfs dringend aanbevolen om de veiligheid van de medewerkers te vergroten.

112

Veel mensen denken dat je net zo makkelijk 112 kunt bellen als je in nood bent. In sommige situaties is dat ook zeker zo. Er zijn echter momenten waarop je niet kunt spreken en uitleggen waar je bent, waarbij je handen nodig hebt om jezelf in veiligheid te brengen of om een ander te beschermen of waarbij je in de stress simpelweg niet kunt vertellen waar je precies bent. In deze gevallen is het een rustgevende gedachte dat de centralist van onze alarmcentrale je veel werk uit handen neemt en dat er toch hulp komt.

Onderling alarmeren

We hebben het nu uitgebreid gehad over mensen die ambulant werken maar ook binnen in kantoren, zorginstellingen of technische ruimten kan agressie of ander gevaar voorkomen. Daarvoor hebben wij Team Alarm. Daarmee kun je snel, betrouwbaar en flexibel onderling je collega’s waarschuwen als je hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld bij een balie, een spreekkamer of behandelkamer of een horecagelegenheid.

Personenalarmering Kopen of lenen

Secure2Go biedt haar klanten twee mogelijkheden. Je kunt de personenalarmering kopen en daarnaast een connectiviteitsabonnement afsluiten voor de diensten die je nodig hebt. Je kan de apparatuur ook lenen als onderdeel van ons full-service concept. Je betaalt dan een jaarlijkse fee voor de apparatuur, het onderhoud, de simkaart inclusief alle data, een licentie op het alarmeringsplatform en desgewenst een aansluiting op de alarmcentrale.

Maatwerk

Personenalarmering is maatwerk. Daarom komen we graag met jou in contact als je denkt dat we bij kunnen dragen aan de veiligheid in jouw organisatie. We denken constructief met je mee over de meest efficiënte en effectieve oplossing voor jullie situatie. Daarna installeren we alles exact zoals dat is afgesproken en kunnen we een training verzorgen op jullie locatie. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Beate
Vragen? Beate helpt je graag verder!

Vraag een offerte aan

* Verplichte velden