Team Alarm, slimme onderlinge alarmering

Roep hulp in met het team alarm van collega’s bij agressie of andere incidenten.

 

Wat is Team Alarm?

Met team alarm kun je overal met één druk op de knop hulp inroepen van collega’s, de beveiliging, het BHV team of van de politie.

 

Wanneer heb je Team Alarm nodig?

Als medewerkers binnen de organisatie te maken kunnen krijgen met agressie of geweld, of als er wel eens alleen gewerkt wordt op locaties zonder direct toezicht van collega’s, dan kan het handig zijn om met één druk op de knop of door middel van een man-down sensor hulp in te kunnen roepen.

 

Hoe werkt Team Alarm?

Team Alarm is een modulair persoonlijk alarmsysteem dat bestaat uit compacte draagbare alarmmelders/pagers, draadloze SOS buttons (bijvoorbeeld voor onder een spreektafel of een balie), beacons (voor interne locatiebepaling) en een intelligent alarmeringsplatform in de cloud. Vanuit dit platform is het exact te bepalen wie, wanneer en op welke manier een alarmmelding ontvangt. De ontvanger van een alarm kan direct live meeluisteren met de situatie.

 

Hoe kan ik een alarmmelding ontvangen?

Via ons alarmeringsplatform, dat volledig voldoet aan de eisen van de AVG, kan een alarmmelding verstuurd worden naar andere alarmapparaten middels een schermbericht en de pager functie. Daarnaast kan gekozen worden om het alarm als tekst-naar-spraak bericht te laten bellen naar één of meerdere telefoonnummers of kan de melding per SMS of email worden verstuurd. Ook is het mogelijk dat de alarmknop uit gaat bellen naar een telefoon zodat er meegeluisterd kan worden met de situatie. Welke manier je ook kiest, je kunt er op vertrouwen dat je hulpverzoek binnen enkele seconden bij de ontvanger onder de aandacht is.

 

Locatiebepaling

Het is op verschillende manieren mogelijk om je locatie te delen. Dat kan bijvoorbeeld door de noodknop aan een vaste ruimte te koppelen of door op meerdere plekken in het pand beacons te plaatsen. Daarnaast kan het apparaat uitgerust worden met een optionele GNSS track-en-trace module. Hierdoor kun je jouw Team Alarm systeem ook geschikt maken voor ambulante en extramurale collega’s.

Welke apparatuur wordt gebruikt?

De alarmmelders/pagers zijn van het zeer betrouwbare Scandinavische merk Twig. Deze high-end apparatuur voldoet aan alle relevante Europese certificeringen en regelgevingen. De apparaten zijn shockproof en waterbestendig (IP67) en ook verkrijgbaar in EX uitvoering (ATEX2). Ieder apparaat is uitgerust met een eigen multi-netwerk simkaart. Hierdoor is het systeem volledig draadloos en stand-alone te installeren en te gebruiken. Het systeem kan volledig op afstand geconfigureerd worden.

De Secure Cube

De Secure Cube is een zeer compact en makkelijk draagbaar, vierkant alarm device met een LCD display, eenvoudige en op de tast vindbare drukknoppen en een 1- of 2weg luisterverbinding. Op het verlichte display zijn status- en schermberichten uit te lezen. Hierdoor is het apparaat ook goed als pager te gebruiken.

Twig Embody Zwart wm

De Secure Card

De Secure Card is een robuuste houder van je toegangs- of identificatiepas. Op de achterkant vind je het LCD display en de bedientoetsen. Met de SOS Card kun je zeer onopvallend alarm slaan. Door het verlichte display is de Card ook uitstekend als pager te gebruiken.

Card legitimatie wm

De Secure Desk Remote Button

De Secure Desk Remote Button kun je ook eenvoudig plaatsen op onopvallende plekken. Bijvoorbeeld onder een bureau, een balie of bij een kassa. Aan ieder alarm device zijn maximaal 5 remote buttons te koppelen. De Secure Desk Remote Buttons zijn exclusief voor en door Secure2Go gemaakt op basis van gebruikerservaringen.

Teamalarm remotes

De Twig Beacons

Zijn compact en volledig draadloos te installeren. Deze apparaten geven een signaal af dat door het alarm device zal worden gelezen. De naam van de dichtstbijzijnde beacon wordt automatisch meegestuurd in je alarmmelding.

Twig Beacon

Interesse in onze oplossing?

Vraag hier een offerte aan