veiliger werken bij een energiemaatschappij

Veiligheid voor medewerkers van energiemaatschappij

Medewerkers van een energiemaatschappij kunnen te maken krijgen met vervelende situaties waarbij ze graag hulp inschakelen van politie of anders hulpinstanties. Vooral de servicemonteurs die werkzaam zijn bij energiemaatschappijen zijn veelal onderweg om bijvoorbeeld onderhoud uit te voeren aan een cv-ketel. Dit werk kan buiten het zicht van de bewoners gebeuren, waardoor er bij een ongeval of onwelwording niemand in de buurt is om te helpen. Ook kan deze beroepsgroep te maken krijgen met agressieve of ontevreden bewoners, waarbij de hulp van politie gewenst is.

 

Als werkgever wil je natuurlijk dat de werknemer zo veilig mogelijk zijn of haar werk kan doen. Maar daarnaast is uit onderzoek gebleken dat medewerkers die een veilige werkomgeving ervaren beter presteren en minder verzuimen.

Aangezien de monteurs veelal alleen werken en een ongeval of agressie incident niet altijd te voorkomen is, is het belangrijk dat je in deze situaties kunt vertrouwen op een betrouwbaar alarmeringssysteem.

Hoe werkt een alarmknop

In het geval van een servicemonteur kan er op twee manieren hulp nodig zijn; tijdens een agressie incident of op het moment dat er een ongeval plaatsvindt of men onwel wordt. Als er een agressie incident plaatsvindt dan kan men met een simpele druk op de alarmknop direct verbinding maken met het alarmeringsplatform. Bij het geval van een man-down situatie wordt de noodknop getriggerd door een gebeurtenis. Vanuit ons platform start vervolgens direct een automatisch scenario.

Het meest voorkomende scenario is een externe doormelding naar de gecertificeerde alarmcentrale van Secure2Go. Een ervaren centralist gaat vervolgens binnen 30 seconden de alarmmelding aannemen en meeluisteren met de noodknop. Als de centralist geluiden hoort die passen bij agressie en geweld of als de centralist het vooraf afgesproken codewoord hoort, dan wordt bijvoorbeeld de politie naar de exacte locatie gestuurd.

Alarmknop zeer geschikt voor ambulante werkzaamheden

De alarmknoppen van Secure2Go zijn zeer geschikt voor ambulante werkzaamheden. Zoals in het geval van servicemonteurs. De eenvoudig te bedienen noodknoppen zijn namelijk uitgerust met nauwkeurige GPS-functie. In combinatie met onze eenvoudige huisbezoektool is de exacte locatie op voordeurniveau bekend.

Het compacte formaat maakt dat de alarmknop goed en onopvallend te dragen is op het lichaam. De alarmknop bevestig je met een clip of karabijnhaak aan een broeklus of je neemt hem mee in een jas- of broekzak.

Alarmknop-voor-een-veilig-huisbezoek

Hoe weet ik of Secure2Go de juiste oplossing heeft voor mijn organisatie?

Je hebt kunnen lezen dat Secure2Go verschillende mogelijkheden kan bieden om de veiligheid van servicemonteurs die onderdeel zijn van een energiemaatschappij te vergroten. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat Secure2Go voor jouw organisatie kan betekenen. Wij denken graag met je mee om samen tot een passende oplossing te komen, om zo de veiligheid te vergroten.

Ook stellen wij onze whitepaper gratis beschikbaar. Hierin staat veel nuttige informatie en inzichten om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Sjoerd
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.