Veiligheid voor een onderzoeksbureau

Veilig werken voor medewerkers van een onderzoeksbureau

Als je werkzaam bent bij een onderzoeksbureau is het je taak om verschillende vraagstukken te beantwoorden aan de hand van iets waar je onderzoek naar doet of iets dat je bestudeert. Een onderzoeksbureau doet vaak objectief onderzoek in opdracht van het bedrijfsleven of de overheid. Uit onderzoek van het CBS uit 2020 blijkt dat tachtig procent van deze bureaus bestaan uit eenmanszaken. Het merendeel van de onderzoeksbureaus in ons land bestaat dus uit professionals die alleen werkzaam zijn. Medewerkers van een onderzoeksbureau gaan in de meeste gevallen zelfstandig het werkveld in om onderzoek te doen. Veilig kunnen werken is voor deze groep professional erg belangrijk. Tijdens het uitvoeren van veldwerkzaamheden komen deze mensen op veel verschillende plekken binnen veel verschillende sectoren. Omdat deze groep vaak alleen werkt, zijn zij niet of minder goed zichtbaar voor hun omgeving. Wanneer zij terechtkomen in een onveilige situatie moeten zij altijd kunnen vertrouwen op een betrouwbaar alarmsysteem.

Verschillende oplossingen

Als medewerker van een onderzoeksbureau moet je snel, onopvallend kunnen alarmeren. Secure2Go biedt hiervoor verschillende oplossingen. Zo kan met een druk op de alarmknop er snel hulp worden ingeschakeld. Want ondanks dat voor veel bedrijven veiligheid een belangrijk thema is, kan iedere medewerker te maken krijgen met een onveilige situatie tijdens het werk.

Een compacte alarmknop

De compacte alarmknop van Secure2Go biedt uitkomst om snel te kunnen alarmeren als de situatie hierom vraagt. Secure2Go heeft een breed en veelzijdig aanbod van mogelijkheden om de veiligheid van professionals van een onderzoeksbureau te vergroten.

Alarmknop-voor-een-veilig-huisbezoek

Wat gebeurt er als ik de alarmknop indruk?

Met een druk op de knop ontstaat er direct een verbinding met ons alarmeringsplatform. Daarna wordt er automatisch een afgesproken scenario gestart.

Het meest voorkomende scenario is externe doormelding naar onze alarmcentrale. Hier neemt een getrainde centralist de melding binnen 30 seconden aan om vervolgens mee te luisteren met de alarmknop en de situatie. De praktijk wijst uit dat de centralist binnen 20 seconden meeluistert. 

Als de centralist de melding heeft geverifieerd schakelt deze de juiste hulp in. De verificatie kan op twee manieren. In het eerste geval kan het zijn dat de centralist tijdens het meeluisteren geluiden hoort die duiden op agressie of geweld. In het tweede geval kan de centralist het afgesproken ‘codewoord onder dwang’ hoort. In dit geval weet hij of zij ook dat er hulp moet komen.

Een ander scenario is het intern alarmeren. Het kan dan zijn dat de alarmmelding bij een collega of bij de beveiliging binnenkomt. Externe en interne alarmering kunnen afzonderlijk, maar ook tegelijkertijd ingesteld worden. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat er zo snel mogelijk hulp komt.

Zijn de systemen ook geschikt voor ambulante en buiten-werkzaamheden?

Ook voor ambulante en buiten werkzaamheden zijn de alarmsystemen van Secure2Go zeer geschikt. Medewerkers van een onderzoeksbureau zijn in de meeste gevallen alleen werkzaam en voeren onderzoek uit in het veld. Dit wordt gedaan in verschillende sectoren waar het gevaar op een onveilige situatie of ongeval op de loer licht. Daarom is het erg belangrijk dat je als professional kunt vertrouwen op een discreet en betrouwbaar systeem waarmee je een alarm kunt maken.

Is man-down alarmering mogelijk voor medewerkers van een onderzoeksbureau die alleenwerken?

Als je alleen werkt en onderzoek doet voor verschillende bedrijven binnen verschillende sectoren, dan kom je op verschillende plekken waar de situatie steeds weer anders is. De veiligheidssituatie is ook elke keer weer anders en omdat je alleen werkt en je jouw telefoon niet snel binnen je bereik hebt is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een discreet systeem. Je kunt bijvoorbeeld geconfronteerd worden met onwelwording, beknelling of vallen. In de meeste gevallen zijn er geen collega’s of andere mensen in de buurt. Dan is het belangrijk dat er vertrouwd kan worden op een systeem wat automatisch een alarm verstuurd als dat nodig is. De man-down alarmknop biedt deze functie. Zo wordt automatisch een alarm gegenereerd als de knop langer dan een ingestelde tijd niet beweegt. Of wanner de knop onder een ingestelde hoek gekanteld is. De alarmknop zal eerst een vooralarm geven door middel van een geluid- en trilsignaal. Als de alarmknop niet binnen een ingestelde tijd beweegt, of weer in positie komt, zal het alarm automatisch verzonden worden aan de hand van een afgesproken scenario. Ook kan er een alarm gemaakt worden door op de alarmknop te drukken. Het alarm zal vervolgens intern verstuurd worden naar een eigen meldkamer of assistentieteam, of extern naar onze gecertificeerde particuliere alarmcentrale.

FAQ Alleenwerkers

Hoe weet ik of Secure2Go de juiste oplossing heeft voor mijn organisatie?

Zoals je hebt gelezen, zijn er heel veel mogelijkheden om de veiligheid van professionals van een onderzoeksbureau te vergroten. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat Secure2Go voor jouw organisatie kan betekenen. Wij denken graag met je mee om tot een passende oplossing te komen, om zo de veiligheid voor professionals van een onderzoeksbureau te vergroten.

Ook stellen wij onze gratis whitepaper beschikbaar. Hierin staan veel inzichten en nuttige informatie om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Sjoerd
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.