In grote lijnen zijn er drie verschillende toepassingen. Alarmering bij agressie en geweld, voor alleenwerkers en bij ernstige bedreiging. Voor iedere situatie waarbij snel en soms discreet hulp ingeschakeld moet worden hebben wij een betrouwbare oplossing.

Agressie en geweld

Agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak komt regelmatig voor. Zeker als je alleen werkt of achter de voordeur van cliënten komt, loop je een verhoogd risico om met agressief gedrag geconfronteerd te worden. Als het je niet lukt om dit ongewenste gedrag te de-escaleren is het een veilig idee dat je met één druk op de knop hulp in kunt schakelen. Onze systemen zijn zowel intern als mobiel te gebruiken met de mogelijkheden van onderlinge alarmering naar collega’s of externe alarmering naar een alarmcentrale. Welk systeem je gebruikt, wie je alarmeert en hoe de opvolging vervolgens gaat, stemmen we van te voren naadloos af op jullie wensen en behoeftes. Tijdens een incident in een spreekkamer of bij de balie wil je graag zo snel mogelijk je collega’s informeren voor assistentie. Maar bij een incident tijdens een huisbezoek heb je waarschijnlijk meer aan hulp van de politie.

Onze Secure Cube en Secure Card zijn zeer geschikt voor discrete agressie-alarmering. Deze systemen zijn uiterst betrouwbaar en voldoen aan het strenge keurmerk ‘Mobiele beveiliging van personen’ van Kiwa. Onze Secure App biedt als budgetoplossing ook een goede basis van veiligheid en zal in de meeste gevallen zeker bijdragen aan het versterken van het veiligheidsgevoel.

balkons
“In ons opvanghuis is het over het algemeen heel gezellig. Natuurlijk zijn er wel eens woorden maar het is nog nooit echt misgegaan. Toch voelt het goed om bij een calamiteit tijdens de slaapdienst eenvoudig hulp in te kunnen schakelen met de noodknop.”
“Als sociaal rechercheur leg ik veel huisbezoeken af. We zijn altijd heel voorzichtig en alert maar zelfs dan kan er nog wel eens wat misgaan. Het geeft me een veilig gevoel om te weten dat ik snel en onopvallend hulp in kan schakelen als het misgaat.”
“Wij hebben sinds kort in ons wijkteam twee noodknoppen. Eén gebruiken we in het wijkgebouw als we clienten ontvangen en de andere alarmknop kun je meenemen als je op huisbezoek gaat.”

Alleenwerkers

‘Alleenwerker’ is de vertaling van het uit Engeland overgewaaide woord ‘Lone worker’. Wij spreken liever van ‘iemand die zonder direct toezicht van een collega aan het werk is’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan storingsmonteurs, chauffeurs of beveiligers. Maar ook schoonmakers die met een team in een gebouw werken, maar elk een andere ruimte schoonmaken kun je zien als ‘alleenwerker’. Als er iets mis gaat terwijl je alleen bent is het fijn dat je altijd snel hulp in kunt roepen van je collega’s of de politie. 

Alle systemen van Secure2Go kunnen worden uitgerust met een man-down functie. Hierdoor kan ook alarm worden geslagen als je valt, of een bepaalde tijd niet beweegt. Je hoeft dus niet eens zelf op de knop te drukken om hulp in te schakelen. De nieuwe arbowet schrijft het volgende voor: “Iedereen die zonder direct toezicht van een collega risicovolle werkzaamheden uitvoert, heeft de beschikking over een goed werkend alarmsysteem en een adequate alarmprocedure”. De Secure Cube, Secure Card en de Secure XL zijn goede oplossingen hiervoor. Mogelijk met zowel externe alarmering als onderlinge alarmering. 

alleenwerker
“Ik ben als onderhoudsmonteur van zwembaden regelmatig buiten openingstijden aanwezig in machinekamers. Als mij iets overkomt dan slaat de man-down functie van mijn noodknop automatisch alarm en wordt er hulp naar me toegestuurd. Dat geeft me een veilig gevoel.”
“Als ecologisch onderzoeker ben ik vaak midden in de nacht in afgelegen gebieden om bijvoorbeeld vleermuisonderzoek te doen of metingen te verrichten. Het geeft me een veilig gevoel dat er bij een calamiteit hulp wordt gestuurd.”
“In onze zagerij zijn medewerkers vaak alleen in een ruimte aan het werk. Zij dragen dan een noodknop die het BHV team kan alarmeren zodat collega’s te hulp kunnen schieten.”

Ernstige bedreiging

In Nederland worden naar schatting jaarlijks enkele duizenden mensen ernstig bedreigd. Dit kan te maken hebben met huiselijk geweld, stalking of eerwraak. Maar ook werkgerelateerde bedreiging komt vaak voor, zoals bij politici, advocaten of (jeugd)zorgmedewerkers. Via werkgevers, de politie en Veilig Thuis (Aware-systeem) leveren we noodknoppen voor deze mensen. De systemen die we hiervoor inzetten voldoen aan het keurmerk ‘Mobiele alarmering van personen’ en zijn daardoor uiterst betrouwbaar. De opvolging wordt in deze zaken altijd direct met de politie afgestemd. Met de volledig zwarte noodknop die onder de kleding gedragen kan worden is het mogelijk om zeer discreet te alarmeren op het moment dat de persoon bedreigd of aangevallen wordt. De zekerheid dat er binnen enkele seconden wordt meegeluisterd en dat er direct hulp naar de juiste locatie wordt aangestuurd, geeft de bedreigde personen terecht een veilig gevoel. Via Secure2Go is het BeWare systeem beschikbaar voor bedreigde personen.

bedreiging
“Als mijn ex-man binnenkort vrij komt dan vrees ik dat hij wraak wil nemen. Gelukkig word ik heel goed begeleid door Veilig Thuis en heb ik een Aware noodknop gekregen waarmee ik met één druk op de knop direct de politie kan inschakelen”.
“Als wij ernstig bedreigde personen beveiligen werken we graag met de noodknoppen van Secure2Go. Ze zijn heel discreet, oerdegelijk en het bedrijf is voor ons 24/7 bereikbaar voor als we een spoedinzet hebben”.

Dit zijn beroepen waarin op dit moment met onze noodknoppen wordt gewerkt