Alarmknop voor persoonlijke veiligheid

Lees hier alles over Secure2Go en mobiele persoonsalarmering

Veelgestelde vragen - F.A.Q.

Alarmering

Na het indrukken van de SOS-button, of na activatie van de man-down functie, worden het alarm en eventuele locatie verzonden naar het Secure2Go alarmeringsplatform. Vandaaruit wordt het alarm geautomatiseerd doorgestuurd naar de ontvanger(s) van het alarm. Dat kan naar de alarmcentrale of intern naar bijvoorbeeld collega’s of de beveiliging.
Lees hier alles over de techniek achter het verzenden van een alarm.

Wie het alarm ontvangt, wordt altijd goed afgestemd met de klant, zodat de opvolging optimaal aansluit bij de specifieke situatie. Het alarm kan bijvoorbeeld ontvangen worden door de Particuliere Alarmcentrale (PAC). Een getrainde centralist zal vervolgens de politie aansturen als dit nodig is. Het alarm kan ook ontvangen worden door de eigen beveiliging of collega’s in de organisatie. Ook een koppeling met een extern alarmeringsplatform voor de BHV of een interventieteam is meestal mogelijk.
Lees hier meer over de opvolging van een alarm.

Het is in Nederland wettelijk zo geregeld dat een persoonsalarm eerst geverifieerd moet zijn, voordat de politie aangestuurd mag worden. Verifiëren betekent dat de centralist moet controleren of er daadwerkelijk hulp nodig is. Dat doen ze door mee te luisteren via de alarmknop. Dat is de rol van de Particuliere Alarmcentrale (PAC). De PAC staat in rechtstreekse verbinding met de meldkamers van de politie, zodat er snel en efficiënt aangestuurd kan worden tijdens een incident. Lees hier meer over de rol van de politie.

Ja, collega’s kunnen zeker gealarmeerd worden. Zij ontvangen een telefonisch spraakbericht of een pieperoproep op hun alarmknop. Deze volledig draadloze en flexibele oplossing noemen wij Team-alarm en op deze pagina lees je hier alles over.

In de Particuliere Alarmcentrale zitten 7 dagen in de week, 24 uur per dag, getrainde centralisten klaar om alarmmeldingen te ontvangen en adequaat te verwerken. Het is in Nederland wettelijk zo geregeld dat een alarm vanuit een alarmknop eerst geverifieerd moet zijn door een PAC, voordat de politie aangestuurd mag worden. De getrainde centralist luistert via de alarmknop mee met de situatie en zal de politie rechtstreeks aansturen als dit nodig is. Daarbij worden alle beschikbare gegevens gedeeld, zoals de locatie van het alarm en informatie over de gebruiker van de alarmknop. Indien nodig wordt de meeluisterverbinding doorgeschakeld naar de politie. Lees hier alles over de rol van de PAC.

Na het indrukken van een alarmknop moet er zo snel mogelijk hulp komen. Daarom zijn al onze processen zo veel mogelijk geautomatiseerd en worden de centralisten van de Particuliere Alarmcentrale (PAC) continu getraind. De centralist in de alarmcentrale luistert gemiddeld binnen 14 seconden mee via de meeluisterverbinding van de alarmknop. De politie kan zo binnen een minuut aangestuurd worden. Hoe snel de politie ter plaatse is hangt af van verschillende factoren. Denk aan locatie van het incident en beschikbaarheid van politie-eenheden. Hier hebben wij geen invloed op. Een alarm naar collega’s zal binnen enkele seconden ontvangen worden. 

De positie van de alarmknop kan zowel buiten (extern) als in een pand (intern) bepaald worden. De ontvanger van het alarm ontvangt de locatie door middel van:

  • een GPS-link naar de externe locatie
  • de interne locatie tekstueel in een sms of schermbericht op de eigen alarmknop
  • via een spraakbericht op de telefoon

Zo weet de ontvanger altijd waar de hulp naar toe moet.

De alarmknop kan met een karabijnhaak, riemclip of halskoord gedragen worden. Daarnaast is de alarmknop ook klein genoeg om in een broek- of jaszak mee te nemen. Wij adviseren in de meeste situaties om het apparaatje onopvallend te dragen, zodat er discreet gealarmeerd kan worden als het nodig is. Op deze pagina lees je meer over de verschillende alarmknoppen en de wijze waarop ze gedragen kunnen worden.

Secure2Go biedt bewust geen alarmeringsapp aan. Na uitvoerig onderzoek heeft Secure2Go ervoor gekozen om uitsluitend hardware (fysieke alarmknoppen) in te zetten voor persoonsalarmering. Omdat persoonsalarmering om mensenlevens kan gaan, moet er altijd vertrouwd kunnen worden op een goed werkend systeem. Bij het gebruik van een mobiele telefoon ben je in de praktijk van te veel factoren afhankelijk voor een gegarandeerde werking. Lees hier alles over de verschillen tussen een alarmeringsapp en hardware en de keuzes die Secure2Go hierin gemaakt heeft.

Techniek

Een persoonlijke alarmknop is een klein kastje dat een professional of bedreigd persoon bij zich draagt tijdens risicovolle momenten. In een noodsituatie wordt de SOS-knop ingedrukt. In het apparaat zit een multi-netwerk simkaart, want het alarm wordt via het mobiele netwerk verstuurd naar het Secure2Go alarmeringsplatform. Vanuit dit platform wordt het alarm verstuurd naar de juiste ontvanger. Lees hier alles over de techniek achter het verzenden van een alarm.

Ja de alarmknop heeft vrijwel overal bereik, ook buiten Nederland. Waar de knop zich bevindt speelt geen enkele rol. Doordat de alarmknop beschikt over een multi-netwerk simkaart, heeft de alarmknop in Nederland altijd verbinding met KPN, T-Mobile of Vodafone. In de grensgebieden kan er mogelijk verbinding zijn met een buitenlandse provider. Ook de locatie kan in de buitenlucht altijd waargenomen worden door de GNSS-satellieten. Lees hier alles over het bereik van de alarmknop.

Secure2Go heeft haar volledige alarmeringsketen geborgd. Hierdoor is de werking voor 99,9% gegarandeerd. Door gebruik te maken van verschillende communicatietechnieken, beveiligde verbindingen en continue monitoring van alle systemen en verbindingen zijn we in staat de beschikbaarheid van onze persoonsalarmering zo hoog te houden. Deze kwaliteit maken we aantoonbaar doordat we (als enige leverancier) beschikken over het Kiwa-certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’, voor alle scopes. Daar werken wij en onze partners hard voor en daar zijn we erg trots op. Hier kun je meer lezen over dit Kiwa keurmerk. 

Gps-positiebepaling is behoorlijk nauwkeurig. Dit wil zeggen: in de open lucht is de positie tot op enkele meters nauwkeurig te bepalen. Dit is nauwkeurig genoeg voor professionals die uitsluitend buiten aan het werk zijn. Gps kan echter niet de locatie bepalen op huisnummerniveau, zeker niet bij hoogbouw. Daarom is er altijd een kleine extra handeling nodig om een exact adres bekend te maken bij de alarmcentrale of bij andere ontvangers van een eventueel alarm. Hiervoor hebben wij de Adres Registratie App ontwikkeld. Hier kun je meer lezen over de techniek achter gps-positiebepaling.

De Adres Registratie App (ARA) is een handige app op de mobiele telefoon. Iedere gebruiker van een alarmknop krijgt een eigen account voor deze app. Met de app geeft de gebruiker voorafgaand aan een huisbezoek heel snel en eenvoudig het exacte bezoekadres door. In het geval van een alarm weet de ontvanger direct wie de alarmknop bij zich heeft en waar de gebruiker zich precies bevindt. Hulp kan nu efficiënt aangestuurd worden naar de exacte locatie.

De alarmknop is tijdens het gebruik volledig draadloos. Hij zal wel af en toe aan de oplader moeten, om de interne accu op te laden. Ook de discrete alarmknop onder een tafel of balie is volledig draadloos. Deze batterij gaat probleemloos drie jaar mee. Bovendien zijn onze alarmeringsoplossingen volledig ‘stand alone’. Ze maken geen verbinding met interne netwerken zoals Wifi of Dect. Dit maakt het alarm zeer flexibel en eenvoudig inzetbaar. Lees hier meer over de verschillende alarmsystemen van Secure2Go.

Uiteraard is het mogelijk om de interne positie te bepalen. Dat kan op verschillende manieren. Zo kan een alarmknop gekoppeld worden aan een bepaalde zone of ruimte. Deze naam wordt met het alarm meegestuurd. Ook is het mogelijk om de interne positie te bepalen door middel van strategisch geplaatste locatiebakens. De naam van het dichtstbijzijnde baken wordt meegestuurd met het alarm. Zo kan de gebruiker van de alarmknop zich met een noodknop vrij door een pand bewegen. Lees hier alles over de techniek achter interne positiebepaling

Man-down alarmering wordt vaak ingezet als iemand alleen werkt. Een kantel/bewegingssensor merkt dan op als iemand niet meer beweegt of gevallen is en dan wordt automatisch het alarm geactiveerd. Bijvoorbeeld door een ongeval of gezondheidsproblemen. Al onze persoonsalarmen kunnen met deze sensors worden uitgerust. Het heeft een zeer nauwkeurige werking en is heel gebruiksvriendelijk. Lees hier meer over man-down alarmering en hoe deze oplossing voor jouw organisatie het verschil kan maken.

Afhankelijk van het type alarmknop en de instellingen, gaat een volledig opgeladen batterij 14 tot 16 uur mee. Na 4 uur aan de lader is hij weer vol. Op deze manier hoeft de alarmknop niet tijdens een dienst of shift opgeladen te worden en na een korte oplaadtijd is hij weer helemaal klaar voor gebruik. De batterij is bovendien beschermd tegen ‘overladen’, dus ook als de alarmknop langere tijd aangesloten is op de lader is dat geen probleem. Lees hier alles over de techniek achter het opladen.

De alarmknop wordt opgeladen met een USB kabel, in een bureaulader, een autolader of in een docking station. Lees hier meer over het opladen van de alarmknop.

Er is geen wifi nodig voor alarmering. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van het mobiele gsm-netwerk voor het verzenden van een alarm. De alarmknop beschikt over een multi-netwerk simkaart, zodat er vrijwel overal verbinding is met een mobiel netwerk. Hierdoor is onze alarmeringsoplossing ‘stand-alone’ en niet afhankelijk van bestaande ict infrastructuur. Dit maakt de oplossingen van Secure2Go eenvoudig en snel inzetbaar. Lees hier alles over de techniek achter alarmering.

Ja, de alarmknop werkt ook in het buitenland. De alarmering gaat namelijk via het gsm-netwerk. Omdat de alarmknop beschikt over een multi-netwerk simkaart, zal er altijd verbinding zijn met het sterkste mobiele netwerk, ook in het buitenland. De opvolging van een alarm door een alarmcentrale kan bovendien vaak ook in het buitenland gerealiseerd worden. Zo worden de alarmknoppen van Secure2Go bijvoorbeeld al gebruikt in Duitsland en België

Kwaliteit & dienstverlening

De maatregelen omtrent Covid-19 hebben voor Secure2Go geleid tot creatieve oplossingen om zowel nieuwe als bestaande klanten optimaal en onverminderd te kunnen bedienen. Uiteraard nemen we alle geldende overheidsmaatregelen en adviezen daarbij in acht. Lees hier wat we allemaal op afstand voor je kunnen betekenen en hoe we dat doen.

Secure2Go levert uitsluitend aan bedrijven en organisaties. Voor werknemers die werk gerelateerde dreiging of risico ervaren, is de werkgever de aangewezen partij om hier een oplossing voor te faciliteren. Voor bedreigde personen of slachtoffers van huiselijk geweld is het belangrijk dat de juiste instanties ingeschakeld worden. Via deze instanties is het in veel gevallen mogelijk om de beschikking te krijgen over een alarmknop. Secure2Go werkt namelijk samen met diverse organisaties en overheidsinstanties. Lees hier alles over bedreigde personen en huiselijk geweld.

Persoonsalarmering is maatwerk. Op basis van een persoonlijk advies maken we daarom graag een passende aanbieding. Dat hoeft overigens niet lang te duren. Neem telefonisch contact met ons op of vraag hier een offerte aan.

Aan onze oplossingen is altijd een abonnement gekoppeld. Dit kan voor 1, 2 of 3 jaar worden afgesloten. De apparatuur kan ook onderdeel uitmaken van het abonnement. Hoe de overeenkomst er precies uitziet en wat de kosten zijn, is afhankelijk van het systeem dat nodig is. Neem contact met ons op om te ontdekken welke soort overeenkomst het beste aansluit op jullie wensen.

Een overeenkomst met Secure2Go wordt altijd aangegaan voor minimaal één jaar. Er kan ook gekozen worden voor een aantrekkelijke meerjarige overeenkomst.

Een kortdurende en snelle inzet van een alarmknop is bovendien mogelijk als er een concrete dreiging speelt. Dit is altijd maatwerk, neem hiervoor contact met ons op.

In het geval van een concrete dreiging kan een alarmknop meestal dezelfde dag al geleverd worden. In andere gevallen zal een organisatiebrede uitlevering en implementatie enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Neem contact met ons op, zodat er een goede inschatting gemaakt kan worden voor jullie specifieke situatie.

Wij vinden het belangrijk dat de gebruiker van een alarmsysteem exact weet hoe het apparaat bediend moet worden. Daarom is het erg belangrijk dat er een goede instructie gegeven wordt. Dit geeft vertrouwen en maakt het makkelijk om in een stressvolle situatie alarm te slaan. Daarom bieden wij onze persoonlijke instructies op verschillende manieren aan. Op locatie (met inachtneming van de Covid-19 maatregelen), via een online videomeeting of telefonisch. Bovendien stellen we duidelijke gebruiksaanwijzingen en instructiefilms beschikbaar, zodat de informatie binnen de organisatie overdraagbaar blijft en ook nieuwe medewerkers goed voorbereid aan de slag gaan met de alarmknop. Lees hier meer over onze instructies.

Ja, Secure2Go is als enige aanbieder van mobiele persoonsalarmeringssystemen in het bezit van de KIWA procescertificering Mobiele Beveiliging van Personen, in de hoogste risicoklasse. Deze erkende certificering waarborgt de kwaliteit van de hele alarmketen. Oftewel die van de leverancier, de toegepaste hardware, de datatransmissie en de alarmopvolging. Dit is een belangrijke waarborging, want het gaat om een systeem waarmee uiteindelijk mensenlevens gered kunnen worden. Lees hier alles over deze certificering en de eisen waaraan wij voldoen.

Privacygevoelige informatie is bij Secure2Go in veilige handen. Al ons dataverkeer en opslag is op hoog niveau beveiligd en gecontroleerd. Onze Data Privacy Officer (DPO) ziet daarop toe. In onze Data Privacy Impact Analyse (DPIA) is ons integrale AVG beleid beschreven.

In het kader van de dienstverlening verwerkt Secure2Go privacygevoelige informatie dus hiervoor dient er een verwerkersovereenkomst te komen. Hiervoor kunnen we werken met de verwerkersovereenkomst van de klant, maar wij hebben zelf ook een complete verwerkersovereenkomst.

Het is zeker mogelijk om een demonstratie in te plannen. Neem daarvoor gerust contact met Secure2Go op. Een demonstratie kan op locatie, met inachtneming van de huidige Covid-19 maatregelen, of online. Als gekozen wordt voor een online demonstratie, stuurt Secure2Go desgewenst vooraf één of meerdere demo-sets naar de deelnemers. Op die manier kan tijdens de online demonstratie ervaren worden hoe de oplossing werkt. Zelfs als medewerkers thuiswerken. Bekijk hier alvast onze demofilm!

Secure2Go is een ervaren en dynamisch bedrijf, met een enorme drive om veilig werken voor iedere professional mogelijk te maken. Bij Secure2Go geloven we namelijk dat iedereen die in aanraking kan komen met agressie en geweld, nooit écht alleen hoeft te zijn. Want alleen werken of bedreigd worden, betekent ook kwetsbaar zijn op ingrijpende momenten. Momenten waarop je verlangt dat er iemand is om je bij te staan. Bekijk hier onze film waarin wij ons als Secure2Go voorstellen.

Overige vragen

Voor werknemers die werk gerelateerde dreiging of risico ervaren, is de werkgever de aangewezen partij om hier een oplossing voor te faciliteren. Wij kunnen de werkgever hierbij ad-hoc en vertrouwelijk assisteren. Een alarmknop kan altijd snel en discreet geleverd worden.

Lees hier alles over bedreigde personen of neem contact met Secure2Go op om tot een goede alarmeringsoplossing te komen.

Voor bedreigde personen of slachtoffers van huiselijk geweld is het belangrijk dat de juiste instanties ingeschakeld worden. Een alarmknop neemt de oorzaak niet weg. Dit zijn in eerste instantie de politie en hulpverleningsorganisaties. Via deze instanties is het in dreigende situaties vaak mogelijk om tijdelijk beschikking te krijgen over een alarmknop. Secure2Go werkt hiervoor samen met diverse (landelijke) overheidsinstanties. Lees hier alles over alarmering bij huiselijk geweld.

Secure2Go biedt zelf geen agressietrainingen aan. Wel werken we vaak intensief samen met vooraanstaande trainers en trainingsbureaus. Zo kan het gebruik van een alarmknop naadloos opgenomen worden in het agressiebeleid en in de praktijksituatie tijdens agressie- en de-escalatietrainingen.

Alarmknoppen voor persoonsalarmering
Delen
Vragen? Sjoerd helpt je graag verder!
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.