Overal-alarmeren-alleenwerken-agressie

Vergroot de veiligheid en het veiligheidsgevoel van medewerkers

Persoonsalarmering toegepast in de praktijk

Persoonsalarmering kan een enorme bijdrage leveren aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van professionals. Daarnaast geeft het in veel gevallen een goede invulling aan de RI&E van de organisatie. Met ons brede assortiment alarmknoppen van het Finse merk Twig hebben wij voor iedere situatie een betrouwbare oplossing. Wij bieden zeer flexibele systemen, geschikt voor één tot honderden medewerkers.
interne-agressie-alarmering

Interne agressiealarmering

Als je binnen de muren van een organisatie werkt kunnen medewerkers geconfronteerd worden met agressie of geweld. Het is fijn als bij een balie of in een spreek- of behandelkamer snel onopvallend alarm kan worden geslagen. Voor medewerkers die mobiel in het pand werken is een draagbare alarmknop beschikbaar. De belangrijkste kenmerken van onze oplossingen zijn dat alle systemen draadloos werken en modulair kunnen worden samengesteld. Ze zijn daardoor flexibel inzetbaar en eenvoudig te installeren. Een melding kan middels een spraakbericht of een pageroproep verstuurd worden naar collega’s, de beveiliging en/of via de alarmcentrale naar de politie. Zo is hulp altijd gegarandeerd.

Externe agressiealarmering

Als je op huisbezoek gaat of op een andere manier in het publieke domein werkzaam bent, sta je er in het geval van agressie of geweld vaak alleen voor. Met een mobiele alarmknop kun je in geval van nood snel en onopvallend contact maken met de alarmcentrale. De centralist ziet je locatie en luistert mee met je situatie. Indien noodzakelijk is de centralist bevoegd om via een directe lijn en met de hoogste prioriteit de politie aan te sturen. Locatiebepaling is mogelijk tot achter de voordeur. De alarmknoppen zijn niet persoonsgebonden waardoor ze deelbaar zijn binnen een team of een afdeling. Het is daardoor een laagdrempelige, maar zeer betrouwbare vorm van persoonsalarmering om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van medewerkers te vergroten.

Alleenwerkers alarmering

Als medewerkers buiten direct zicht van een collega risicovolle werkzaamheden verrichten, is er sprake van een alleenwerker, hij of zij krijgt dan een alleenwerkers alarmering. In dat geval is het cruciaal om een betrouwbaar alarmsysteem te gebruiken die snel detecteert als er iets misgaat bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Zo’n oplossing wordt ook wel een PZI (personen zoekinstallatie) of een Man-Down systeem genoemd. Het is een compact draagbaar apparaat voorzien van een sensor die, afhankelijk van de werkomstandigheden, kan meten of een persoon valt, kantelt of niet meer beweegt. Daarnaast kan altijd middels de paniekknop alarm worden geslagen. De melding kan worden verstuurd naar collega’s, het BHV-team, de beveiliging of een alarmcentrale. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van een spraakbericht naar een groep telefoons, een paging-oproep en/of het aansturen van een zwaailamp en sirene. Onze alleenwerkers alarmering is robuust, stof- en waterbestendig en ook in ATEX uitvoering verkrijgbaar. Het is mogelijk om zowel binnen als buiten een exacte locatie te bepalen door middel van GNSS of Beacon detectie.

bhv-alarmering

BHV / Interventieteam alarmering

Het is mogelijk om met de apparatuur van Secure2Go in één keer een groep (aanwezige) personen op te roepen. Hoe de oproep verloopt is volledig flexibel instelbaar en kan onafhankelijk werken van interne communicatienetwerken als Wifi. Ook is het mogelijk om te koppelen met oproepsystemen van andere leveranciers. Zo kan onze alarmapparatuur flexibel worden toegevoegd aan een reeds bestaand systeem.

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Vragen? Gabry helpt je graag verder!
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.