Alarmeren tijdens het werk

Snel hulp inroepen met onze alarmknop

Alarmknop van Secure2Go

Een alarmknop is een uitkomst voor mensen die tijdens hun werk in een situatie kunnen komen waarbij ze gevaar lopen. Bijvoorbeeld als je tijdens je werk het risico loopt op agressie of geweld door klanten, ouders, passagiers, cliënten of patiënten. Of als je alleen werkt zonder direct toezicht van een collega en daarbij het risico loopt op een arbeidsongeval of acute gezondheidsklachten. Ook bedreigde personen die op ieder moment oog in oog kunnen komen te staan met hun bedreiger hebben baat bij een alarmknop. Voor al deze situaties hebben wij een betrouwbare alarmknop met een efficiënte en effectieve opvolging op maat.

Kort na het indrukken van de knop komt de melding binnen in de alarmcentrale. Een ervaren centralist opent direct een meeluisterverbinding. Er wordt nu via de persoonlijke alarmknop live meegeluisterd met de situatie. Indien nodig schakelt de centralist direct de politie in. Het is ook mogelijk om zonder alarmcentrale te werken en het alarm door te sturen naar een collega in de buurt.

Alarmeer-je-team-met-een-alarmknop

Een alarmknop bij agressie en geweld

Jaarlijks worden 1,6 miljoen professionals tijdens hun werk geconfronteerd met agressie of geweld door derden. 200.000 van hen maken dit zelfs regelmatig mee. Het is voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel van deze mensen heel belangrijk om in deze situaties snel hulp te kunnen inroepen.

Alarmknop agressietabel

Onopvallend alarmeren in de spreekkamer of bij de balie

Met onze unieke draadloze alarmknoppen die eenvoudig onder een bureau, tafel of balie te bevestigen zijn, kan met een korte druk op de knop een alarmbericht verzonden worden. Deze discrete manier van alarmeren kan worden ingezet in ontvangst- en gespreksruimten waar professionals gesprekken voeren of gasten ontvangen. Als de paniekknop wordt ingedrukt wordt het alarm vaak verstuurd naar collega’s of een beveiliger in hetzelfde pand. Die kunnen daardoor snel te hulp schieten als dat nodig is. Als het niet zeker is dat er hulp in de buurt is, kan de alarmmelding ook naar een gecertificeerde alarmcentrale gestuurd worden. Een ervaren centralist luistert vervolgens via de alarmknop mee en kan als dat nodig is de politie inschakelen.
alarmknop-spreekkamer-balie
De alarmknoppen zijn eenvoudig te koppelen aan bestaande oproepsystemen, maar het is ook mogelijk om middels een geautomatiseerde telefoonoproep een groep mensen ineens te waarschuwen. Bovendien kunnen onze alarm knoppen ook als pager, of pieper, gebruikt worden. Alles verloopt draadloos zonder grote infrastructurele investeringen of verankering in muren, plafonds of meubilair. Bekijk hier onze draadloze oplossing om collega’s te alarmeren.

Alarmering tijdens een huisbezoek

Bij veel organisaties is de onderlinge alarmering ‘in eigen huis’ al jaren in meer of mindere mate geregeld. De medewerkers zijn hierdoor over het algemeen goed beschermd tegen agressieve cliënten of bezoekers. Dat geldt vaak niet voor professionals die voor hun werk op huisbezoek gaan, of cliënten ambulant begeleiden. Zij moeten terugvallen op hun telefoon als ze hulp nodig hebben. Dat blijkt in de praktijk vaak erg lastig te zijn, want als een situatie escaleert is het lastig om je telefoon te pakken, te ontgrendelen, 112 te bellen, uit te leggen wie je bent, waar je bent en wat er aan de hand is. Het is niet vanzelfsprekend dat een bedreiger je je gang laat gaan. Met onze alarmknoppen kun je in die gevallen heel eenvoudig en onopvallend een hulpverzoek versturen.
Kort na het indrukken van de knop komt de melding binnen in de alarmcentrale. Een ervaren centralist opent direct een meeluisterverbinding. Hierdoor kan via de alarmknop live meegeluisterd worden met de situatie.
Als de centralist hoort dat er hulp nodig is, wordt via een directe lijn de politie aangestuurd. Er is dan al bekend wie je bent, waar je bent en dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. De politie kan hierdoor razendsnel uitrukken. Bekijk hier onze compacte alarmknop om mee te nemen naar een huisbezoek.

In de praktijk: Op huisbezoek met mobiele alarmknop

Sinds begin 2021 nemen alle medewerkers van een Gelderse instelling voor ambulante forensische behandeling altijd de mobiele alarmknop van Secure2Go mee op huisbezoek. Hiermee kunnen ze onopvallend en razendsnel hulp inroepen als hun persoonlijke veiligheid in het geding is. Met deze oplossing geeft de organisatie een antwoord op het toenemende gevoel van onveiligheid tijdens het werk.
Lees hier het hele verhaal.

Als je bedreigd wordt wil je snel hulp kunnen inroepen

Politie waarschuwen met alarmknop
Mensen die bedreigd of afgeperst worden, voelen zich vaak structureel onveilig. Voor je gevoel ligt het gevaar overal op de loer en kun je op ieder moment oog in oog komen te staan met je bedreiger. Dit geldt zowel voor mensen die in de werkomgeving als in de privé-omgeving worden bedreigd.

Het komt regelmatig voor dat klanten, cliënten, ouders of patiënten het niet eens zijn met de geboden zorg- of dienstverlening van een organisatie. Of ze houden een professional persoonlijk verantwoordelijk voor ingrijpende maatregelen in de persoonlijke sfeer. Ze gaan dan wel eens over tot bedreiging. Dit noemen we beroep gerelateerde bedreiging.

Daarom bieden we organisaties zoals scholen, media, jeugdzorg, GGZ-instellingen en huisartsen onze uiterst betrouwbare BeWare alarmknop waarmee razendsnel hulp van de politie kan worden ingeroepen. Deze alarmknoppen zijn op ad-hoc basis inzetbaar en bieden een directe bijdrage aan het veiligheidsgevoel en het gevoel van zelfredzaamheid van de bedreigde persoon. Schakel bij bedreiging of afpersing altijd de politie in.

Als je wordt bedreigd in de privésfeer, dan kunnen de politie of veilig thuis je helpen om je veiligheid te vergroten. Het kan zijn dat ze je dan ook tijdelijk de beschikking geven over een alarmknop. Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren. Gebruik onderstaande kanalen om hulp te krijgen bij bedreiging, stalking of huiselijk geweld.

Word je bedreigd? Wie weet helpen deze links je verder.  Als je acuut in gevaar bent, bel dan 112.

Een mobiele alarmknop voor alleenwerkers

Naast het risico op agressie zijn er ook veel werknemers die het risico lopen op een arbeidsongeval of acute gezondheidsklachten terwijl ze alleen onderweg zijn of op locatie een klus uitvoeren. Deze groep noemen wij de ambulante alleenwerkers. Denk hierbij aan service- en onderhoudsmonteurs, schoonmakers en beveiligers. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook als je alleen op pad bent wil je in dat geval snel hulp krijgen. Met onze geavanceerde man-down oplossingen kan dit.
Afhankelijk van de manier waarop je je werkzaamheden uitvoert, stellen we de man-down sensor zo in dat het snel gedetecteerd wordt als je valt, of als je langer dan ‘X’ tijd niet meer beweegt. Uiteraard beschikken deze persoonlijke alarmsystemen ook over een paniekknop waarmee handmatig een alarm kan worden verzonden.
Een melding kan naar een collega in de buurt gestuurd worden, maar we zien het ook vaak dat de alarmcentrale wordt ingeschakeld bij een melding. Daar zitten 24/7 centralisten klaar om de melding snel en volgens wettelijk geldende procedures op te volgen. Ze zullen na het ontvangen van een alarm direct een tweeweg spraakverbinding met de alarmknop openen.
alarmknop voor alleenwerkers

Als je aan kunt geven welke hulp je nodig hebt wordt die gestuurd. Horen ze niks dan zoeken ze volgens het afgesproken protocol uit wat er met je aan de hand is en of je hulp nodig hebt. Hoe ga je veilig op huisbezoek? Een alleenwerker gaat met een alarmknop stuk veiliger naar mensen toen. 

Krijg ik direct contact met de politie via een alarmknop?

Het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk politieondersteuning wilt bij een incident. Ook wil je graag gebruik maken van de voordelen van een stille alarmknop. Bijvoorbeeld de locatiebepaling via GPS, het feit dat je gegevens en je dreigingsrisico al bekend zijn bij de alarmcentrale en de mogelijkheid om discreet te alarmeren zonder dat je bedreiger of aanvaller dat door heeft. In dat geval is het wettelijk verplicht om de verificatie van de alarmmelding via een gecertificeerde alarmcentrale te laten verlopen. De alarmcentrale is hier in tegenstelling tot de politie technisch op toegerust. Daarnaast heeft de alarmcentrale de opdracht om te voorkomen dat de politie te veel valse alarmen ontvangt.
Bij-een-melding-uit-de-alarmcentrale-wordt-de-politie-aangestuurd

Werkt de persoonlijke alarmknop altijd?

De goede werking van een persoonlijke alarmknop is van veel factoren afhankelijk. Beginnend bij de gebruiker die het apparaat op moet laden, aan moet zetten en mee moet nemen. Verder moet er een mobiel netwerk beschikbaar zijn en is een veilige verbinding met de alarmcentrale noodzakelijk.

Om de werking optimaal te waarborgen werken wij met multinetwerk simkaarten zodat je gebruik kunt maken van Vodafone, KPN en T-Mobile. In het grensgebied schakelt de alarmknop als dat nodig is over naar een buitenlands netwerk. Is er echt geen netwerk, dan waarschuwt het apparaat je met een trilsignaal.

Alarmmeldingen naar de alarmcentrale worden altijd via mobiel internet en via SMS verstuurd om er zeker van te zijn dat je melding aankomt. De servers en netwerken van de alarmcentrale worden 24/7 gemonitord op beschikbaarheid en zijn redundant (met back-up) uitgevoerd.

Secure2Go investeert veel tijd en middelen in de betrouwbaarheid van de persoonlijke alarmknoppen en de dienstverlening daarachter. Het kan namelijk bij ieder alarm gaan om het redden van een mensenleven. Om de kwaliteit van ons bedrijf en onze oplossingen te waarborgen, beschikken wij over het strenge Kiwa certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’.

alarmknop-betrouwbaar
“Het is cruciaal dat mensen in nood echt op hun noodknop kunnen vertrouwen. De kwaliteit van de aanbieders verschilt enorm door de invulling van de dienstverlening. Daarom ontwikkelde Kiwa de certificering ‘Mobiele Beveiliging van Personen’. We hopen dat dit een bijdrage levert aan de professionalisering van de markt.”

Peter Voshol – Kiwa NCP Fire,Safety en Security

We kunnen ons voorstellen dat je de voordelen van een persoonlijke alarmknop inmiddels ziet. We geven je graag een demonstratie. Dat kan bij jou op locatie, maar ook online via Teams, Zoom of Skype. We sturen dan van tevoren 1 of meerdere alarmknoppen naar jou en je collega’s op, zodat je tijdens de demonstratie zelf op de knop kunt drukken en kunt ervaren hoe het werkt. Maak direct een afspraak!

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Sjoerd
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.