Alarmeren tijdens het werk

Snel hulp inroepen met onze alarmknop

Een alarmknop van Secure2Go

Als wij het bij Secure2Go over een alarmknop hebben dan hebben we het over een technische oplossing waarmee je heel eenvoudig hulp kunt inroepen als je in nood bent. De gebruikers van onze alarmknoppen zijn veelal professionals die tijdens hun werk te maken hebben met agressie of die tijdens het alleenwerken gezondheidsrisico’s lopen. Daarnaast helpen we personen die door hun beroep of privésituatie ernstig worden bedreigd. Voor al deze mensen geldt dat ze in het geval van een incident moeten kunnen vertrouwen op hun alarmknop. Iedere situatie is anders. Daarom helpen wij onze klanten om de oplossing zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk. Op deze pagina leggen we uit hoe een (mobiele) alarmknop werkt. Als je liever direct in contact komt met een adviseur dan kun je via de button hieronder heel eenvoudig een vrijblijvende online afspraak inplannen.

Een persoonlijke alarmknop voor iedere situatie

Wij vinden dat een persoonlijke alarmknop draadloos, compact, robuust en betrouwbaar moet zijn. Daarnaast moet de alarmknop die je gebruikt in panieksituaties heel eenvoudig zijn in de bediening. Tot slot moet de alarmknop goed passen bij de omgeving waarin je hem gebruikt. Het is natuurlijk nogal een verschil of je in een kantoor of in een lawaaierige industriële omgeving werkt. Wij hebben voor iedere situatie de juiste alarmknop in ons assortiment.

Onderling alarmeren met een alarmknop

Vergroot de veiligheid bij agressie

Als je buiten het zicht van collega’s werkt op een locatie. Bijvoorbeeld in de ontvangstruimte achter de balie, of met een cliënt in een spreekkamer of behandelruimte. Dan is het fijn om te weten dat je heel eenvoudig collega’s of beveiligers kunt waarschuwen als je hulp nodig hebt. Ook als je bewoners of cliënten begeleid in een woongroep of opvanglocatie kunnen er incidenten voorkomen terwijl er even niemand in de buurt is. Kies in die gevallen voor Team Connect. Met één druk op de alarmknop waarschuw je via een spraakbericht, pieper-oproep of melding in de App direct één of meerdere mensen in je directe omgeving. Dit kan met een draagbare alarmknop of een kleine draadloze knop die discreet onder een tafelblad bevestigd kan worden.

Vergroot de veiligheid tijdens het alleenwerken

In sommige beroepen is het soms nodig om risicovolle werkzaamheden uit te voeren zonder dat er directe collega’s in de buurt zijn. Denk aan medewerkers in de industrie of de logistiek, technische dienst medewerkers of laboranten. Dan is het fijn om een alarmknop te hebben waarmee je snel hulp kunt inroepen als er iets misgaat.
Deze alarmknoppen voor alleenwerkers zijn voorzien van man-down alarmering. Naast de duidelijk herkenbare SOS-knop is deze apparatuur voorzien van een sensor die beweging en kanteling detecteert. Als je door een arbeidsongeval of acute gezondheidsklachten niet meer zelf in staat bent om hulp in te roepen verstuurt deze alarmknop automatisch een man-down alarm naar collega’s in de buurt of bijvoorbeeld naar de bedrijfshulpverleners.

De alarmcentrale inschakelen met een alarmknop

Vergroot de veiligheid tijdens huisbezoeken

Heel veel mensen gaan voor hun werk op huisbezoek. De veilige woonomgeving van de klant, de cliënt of de patiënt is niet vanzelfsprekend een veilige omgeving voor deze professionals. Dat geeft soms een onveilig gevoel en levert zo nu en dan hele onveilige situaties op. 

Met een alarmknop in combinatie met ons Pro Connect pakket is het juist in die kwetsbare situaties heel eenvoudig om discreet hulp in te schakelen van bijvoorbeeld de politie. Omdat het tijdens een incident niet altijd mogelijk is om met je telefoon 112 te bellen krijg je met 1 druk op de knop contact met een centralist in de gecertificeerde alarmcentrale. Als het nodig is kan deze centralist via een directe lijn de politie aansturen. 

Kort na het indrukken van de alarmknop komt de melding binnen in de alarmcentrale. Een ervaren centralist opent direct een meeluisterverbinding. Hierdoor kan via de alarmknop live meegeluisterd worden met de situatie en bijvoorbeeld de politie via een directe lijn aangestuurd worden.

Deze oplossing met onze alarmknoppen wordt veel gebruikt door ambulante medewerkers van zorg- en hulpverleningsorganisaties. Maar ook door medewerkers van gemeenten en woningbouwcorporaties. Sinds begin 2022 zien we ook steeds meer technische servicebedrijven die hun personeel een alarmknop meegeven als ze bij klanten thuis langsgaan voor service of onderhoud aan internet, nuts of cv-voorzieningen. Ook bij deze vorm van alarmering is de alarmknop met man-downfunctie goed te gebruiken. De alarmknoppen in ons assortiment sturen altijd de actuele GPS locatie mee met de melding. Daarnaast kan het exacte bezoekadres heel eenvoudig doorgegeven worden met onze unieke adres registratie app.

De persoonlijke alarmknop in de praktijk

Lees in dit praktijkartikel de ervaringen van medewerkers van een forensisch FACT team die altijd een alarmknop meenemen als ze bij een cliënt op bezoek gaan. De mobiele alarmknoppen vergroten hun veiligheid en hun veiligheidsgevoel.

Een alarmknop vergroot je veiligheid als je bedreigd wordt

Mensen die bedreigd of afgeperst worden, voelen zich vaak structureel onveilig. Voor je gevoel ligt het gevaar overal op de loer en kun je op ieder moment oog in oog komen te staan met je bedreiger. Dit geldt zowel voor mensen die in de werkomgeving als in de privé-omgeving worden bedreigd.

Politie waarschuwen met alarmknop

Secure2Go heeft voor slachtoffers van bedreiging een zeer betrouwbare alarmknop die discreet mee te nemen is. Met één druk op de knop sta je live in verbinding met de alarmcentrale. De centralist kan direct de politie aansturen en daarbij de juiste achtergrondinformatie geven. Wij leveren de alarmknoppen niet direct aan consumenten. Dat gaat altijd via de politie, de gemeente, een maatschappelijke organisatie of een werkgever. Vraag altijd hulp als je wordt bedreigd zodat je er niet alleen voor staat. 

Word je bedreigd? Wie weet helpen deze links je verder.  Als je acuut in gevaar bent, bel dan 112.

Krijg ik direct contact met de politie via een alarmknop?

Het is begrijpelijk dat je meestal zo snel mogelijk politieondersteuning wilt bij een incident maar je wilt ok graag gebruik maken van de voordelen van een stille alarmknop. Bijvoorbeeld de locatiebepaling via GPS, het feit dat je gegevens en je dreigingsrisico al bekend zijn bij de alarmcentrale en de mogelijkheid om discreet te alarmeren zonder dat je bedreiger of aanvaller dat door heeft. In dat geval is het wettelijk verplicht om de verificatie van de alarmmelding via een gecertificeerde alarmcentrale te laten verlopen. De alarmcentrale is hier in tegenstelling tot de politie technisch op toegerust. Daarnaast heeft de alarmcentrale de opdracht om te voorkomen dat de politie te veel valse alarmen ontvangt. Onze gecertificeerde alarmcentrale weet exact wat er moet gebeuren bij een incident en biedt de juiste hulp. 

Bij-een-melding-uit-de-alarmcentrale-wordt-de-politie-aangestuurd

Werkt de persoonlijke alarmknop altijd?

De goede werking van een persoonlijke alarmknop is van veel factoren afhankelijk. Beginnend bij de gebruiker die het apparaat op moet laden, aan moet zetten en mee moet nemen. Verder moet er een mobiel netwerk beschikbaar zijn en is een veilige verbinding met de alarmcentrale noodzakelijk.

Om de werking optimaal te waarborgen werken wij met multinetwerk simkaarten zodat je gebruik kunt maken van Vodafone, KPN en T-Mobile. In het grensgebied schakelt de alarmknop als dat nodig is over naar een buitenlands netwerk. Is er echt geen netwerk, dan waarschuwt het apparaat je met een trilsignaal.

Alarmmeldingen naar de alarmcentrale worden altijd via mobiel internet en via SMS verstuurd om er zeker van te zijn dat je melding aankomt. De servers en netwerken van de alarmcentrale worden 24/7 gemonitord op beschikbaarheid en zijn redundant (met back-up) uitgevoerd.

Secure2Go investeert veel tijd en middelen in de betrouwbaarheid van de persoonlijke alarmknoppen en de dienstverlening daarachter. Het kan namelijk bij ieder alarm gaan om het redden van een mensenleven. Om de kwaliteit van ons bedrijf en onze oplossingen te waarborgen, beschikken wij over het strenge Kiwa certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’.

alarmknop-betrouwbaar
“Het is cruciaal dat mensen in nood echt op hun noodknop kunnen vertrouwen. De kwaliteit van de aanbieders verschilt enorm door de invulling van de dienstverlening. Daarom ontwikkelde Kiwa de certificering ‘Mobiele Beveiliging van Personen’. We hopen dat dit een bijdrage levert aan de professionalisering van de markt.”

Peter Voshol – Kiwa NCP Fire,Safety en Security

We kunnen ons voorstellen dat je de voordelen van een persoonlijke alarmknop inmiddels ziet. We geven je graag een demonstratie. Dat kan bij jou op locatie, maar ook online via Teams, Zoom of Skype. We sturen dan van tevoren 1 of meerdere alarmknoppen naar jou en je collega’s op, zodat je tijdens de demonstratie zelf op de knop kunt drukken en kunt ervaren hoe het werkt. Maak direct een afspraak!

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Sjoerd
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.