alarmerering-alleenwerkers-bhv-mandown

Alarmering voor alleenwerkers

Alarmering voor alleenwerkers draagt bij aan de veiligheid van werknemers

Regelmatig werken medewerkers in risicovolle omstandigheden, buiten het zicht van collega’s. Op die momenten is onze alarmering voor alleenwerkers van grote toegevoegde waarde. Door de nauwkeurige bewegings- en kanteldetectie worden incidenten heel snel gesignaleerd. De man-down PZI alarmering van Secure2Go zorgt zo voor snelle en effectieve alarmering bij een arbeidsongeval of gezondheidsincident op de werkvloer. Daarmee stijgt de veiligheid en wordt bovendien een gedegen invulling gegeven aan de RI&E van de organisatie. Zo waak je met onze alleenwerker beveiliging altijd over het welzijn van alle werknemers en kunnen zij die alleen werken alarm slaan.

Als elke seconde telt

Omdat de nauwkeurigheid en de werking van alleenwerkers alarmering letterlijk van levensbelang is, doen wij geen concessies aan kwaliteit. Wij maken uitsluitend gebruik van de hoogwaardige hardware van het Finse merk Twig. Deze apparatuur is val- en stootproof, water- en stofbestendig en is voorzien van zeer luide notificatietonen die goed tot hun recht komen in vrijwel iedere industriële omgeving.

Dit combineren we met een sterke multi-netwerkverbinding en ons geavanceerde alarmeringsplatform. Doordat we beschikken over de Kiwa certificering ‘Mobiele Beveiliging van Personen’ is de kwaliteit van de volledige alarmeringsketen geborgd. Zo kunnen onze klanten altijd op hun man-down systeem vertrouwen.

Alleen werken alarm

In de industrie wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van de Secure XL. Deze industriële alarmknop is zeer handzaam, robuust en beschikt over een zeer luide luidspreker en harde trilfunctie. De IP67 certificering en de ingebouwde man-down functie maken dit apparaat uitermate geschikt voor alleenwerkers die werken op een dynamische plek met veel omgevingsgeluid. Door te werken met GPS en locatie-beacons kan bovendien de positie van de loneworker binnen en buiten goed worden bepaald. Het Secure XL systeem is ook in ATEX II uitvoering verkrijgbaar.

Secure XL Twig One man-down alarm
Secure XL Twig One Atex mandown alarm

Voor loneworkers die in een minder rumoerige omgeving werken is de Secure Cube beschikbaar. Deze compacte, maar toch robuuste en draagbare alarmknop is eenvoudig mee te nemen. Deze oplossing wordt veel gebruikt door monteurs in de buitendienst en alleenwerkers in een kantooromgeving.

Detecteer een arbeidsongeval of een gezondheidsincident

De ingebouwde 3-axis Man-Down sensor kan beweging, kanteling, een vrije val en impact signaleren. Deze signaleringswaarden zijn onafhankelijk van elkaar, traploos in te stellen. Hiermee kan voor iedere omstandigheid een zeer nauwkeurige detectie worden bereikt.

Als het systeem te lang een afwijkende waarde signaleert wordt de drager van het alarm met een luide toon en een vibratie gewaarschuwd. Dit is de vooralarm tijd. Binnen deze tijd kan het versturen van het alarm nog worden voorkomen. Negeert de gebruiker het vooralarm, dan wordt het alarmbericht automatisch verstuurd naar de ontvangers.

Alle tijden zijn zeer nauwkeurig in te stellen, waardoor valse alarmen veelal kunnen worden voorkomen en daadwerkelijke arbeidsongevallen en gezondheidsproblemen altijd snel worden opgemerkt.

De Secure2Go PZI systemen beschikken ook standaard over een goed bedienbare SOS knop. 
Hiermee kan met één korte druk het alarm geactiveerd en verstuurd worden.

Doormelden van een alarm voor alleenwerkers

Een alarm wordt via ons alarmeringsplatform naar de bedrijfshulpverleners verstuurd als spraakbericht en/of als pager-oproep. Daarnaast kunnen we automatisch het interne BHV-oproepsysteem of een BHV scenario activeren en/of onze remote Signal Unit met ingebouwde luide sirene en felle flitslamp inschakelen.

Als er in het gebouw (tijdens bepaalde tijden) geen hulpverleners aanwezig zijn, of als een medewerker in het veld werkt, kan het alarm worden opgevolgd door de alarmcentrale. Die kunnen dan bijvoorbeeld de politie of een beveiliger aansturen.

Alarmknop-voor-alleenwekers
Sirene en zwaailamp voor man-down alarm

De tweeweg spraakverbinding kan zowel door het apparaat als door de ontvanger tot stand gebracht worden. Zo kan een alarm snel worden geverifieerd. Als de bestaande BHV app ruimte biedt voor een ‘conference call’ kan deze apparatuur hier in veel gevallen aan deelnemen.

Onze adviseurs stellen, samen met jullie, de doormelding samen die het beste aansluit op de praktische omstandigheden binnen jullie organisatie. We komen graag met je in gesprek!

Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Herbert
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.