Alarmerings-app vergelijk

Het verschil tussen een alarm app en een mobiele alarmknop

Secure2Go heeft bewust geen mobiele app voor persoonsalarmering

In dit artikel leggen we uit waarom Secure2Go geen mobiele alarmerings-app aanbiedt aan professionals die mobiel werken en met agressie te maken kunnen krijgen.

Verschillende bedrijven bieden alarm apps aan die je op de smartphone kunt installeren. Vervolgens kun je door het indrukken van virtuele of fysieke knoppen een alarm activeren. De fysieke knoppen werken dan vaak op basis van bluetooth. De abonnementskosten voor een app zijn relatief laag en de techniek lijkt heel eenvoudig. Vaak wordt ook een heel indrukwekkende online omgeving aangeboden voor het beheer van je gegevens en het inzien van de locaties van iedereen binnen je organisatie.

Dit klinkt allemaal mooi en aantrekkelijk toch?

De basis van persoonsalarmering

Om duidelijk uit te leggen waarom we bij Secure2Go niet geloven dat persoonsalarmering via een mobiele app betrouwbaar genoeg is, gaan we eerst terug naar de basis van persoonsalarmering.

Je hebt een persoonlijke mobiele alarmknop nodig als je in een situatie kunt komen waarbij je persoonlijke veiligheid dusdanig in het geding kan komen dat je hulp nodig hebt van de politie om uit de situatie te komen. Het gaat dus om je veiligheid, je veiligheidsgevoel en je gezondheid. Uiteindelijk wil je na je werk weer gewoon thuiskomen.

Persoonsalarmering gaat dus om mensenlevens!

Wat een persoonlijk alarmsysteem betrouwbaar maakt

Als je in een onveilige situatie terecht komt wil je zeker kunnen zijn van hulp. De volgende zaken zijn daarvoor zeer belangrijk:

  • Het alarmsysteem moet altijd werken (beschikbaarheid)
  • Het alarmsysteem moet verbonden zijn (netwerk)
  • De alarmknop moet op de tast, eenvoudig te bedienen zijn (bediening)
  • Het alarmsysteem moet niet eenvoudig uitgeschakeld kunnen worden (sabotage)
  • De alarmcentrale moet kunnen meeluisteren met de situatie (meeluisteren)
  • Je actuele locatie moet bekend zijn bij de alarmcentrale (positiebepaling)
Secure-Cube-Prijzenpagina

Uitvoerig testen heeft ons veel inzicht gegeven

De afgelopen jaren hebben we, samen met klanten, uitvoerig getest met verschillende alarmeringsapps die op de Nederlandse en buitenlandse markt verkrijgbaar zijn. Dat heeft ons heldere inzichten gegeven bij de hierboven genoemde punten. In de tabel hieronder zie je de verschillend tussen een alarm app en een fysiek alarmapparaat zoals de Secure Cube.

Dit zijn slechts enkele punten van vergelijk waaruit wij hebben geconcludeerd dat je alleen met een fysieke alarmknop écht kunt vertrouwen op je alarmsysteem. Ondanks het feit dat die over het algemeen iets meer kosten.

Probeer het zelf!

Als je toch nog niet overtuigd bent en je wil de verschillen met eigen ogen ervaren, dan is het handig je tijdens de test te laten inspireren door onze beoordelingsrichtlijn. Onze adviseur stuurt ‘m je graag toe. Desgewenst kunnen we je ook in contact brengen met organisaties, die de verschillen zelf al uitvoerig zelf getest hebben.

Vertrouw op je alarmknop

Kies bij personenalarmering voor een betrouwbare oplossing

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de werking van een alarmknop heel belangrijk. Maar kijk ook heel goed naar de betrouwbaarheid van de leverancier. Heeft het bedrijf verstand van de materie en wordt gewerkt volgens de geldende wet- en regelgeving? Is het bedrijf 24/7 bereikbaar voor support en wordt op een verantwoorde wijze omgegaan met je persoons- en locatiegegevens.

Zowel de kwaliteit van de hardware/software als de kwaliteit van de leverancier zijn geborgd in het certificaat ‘Mobiele beveiliging van personen’. Aanbieders die dit keurmerk voeren, dienen voor mobiele agressiealarmering minimaal voor scope 2 gecertificeerd te zijn. Dit wordt met een jaarlijkse onafhankelijke audit getoetst. Op deze manier is voor de kwaliteit van de dienstverlening voor de klant op transparante wijze inzichtelijk. Vraag hier naar bij uw kennismakingsgesprek.

Delen
Beate
Vragen? Beate helpt je graag verder!
Contact from circle

Vraag een offerte aan

* Verplichte velden