alleenwerker alarm man down secure2go

Vergroot de veiligheid van alleenwerkers met een man-down systeem!

Man-Down! Snelle signalering van incidenten bij alleenwerken

Bij vrijwel ieder bedrijf zijn structureel of incidenteel medewerkers alleen aan het werk. Met alleenwerken wordt bedoeld dat ze buiten het zicht en gehoorafstand van collega’s werken. Op die momenten, zeker als ze risicovolle werkzaamheden uitvoeren of werken in een risicovolle omgeving, is het belangrijk om hun welzijn te monitoren. Dat kan met ons nauwkeurige, draagbare man-down systeem. Op dit moment gebruiken we daar de zeer betrouwbare man-down devices van Twig voor. Binnenkort breiden we onze Secure Connect app uit met long-worker functies. Vraag onze adviseur gerust al vast naar de verschillen en de mogelijkheden.

Hoe werkt man-down detectie?

Alleenwerkers dragen een compacte maar robuuste alarmknop op hun middel of bovenlichaam. Omdat dit slimme apparaat is uitgerust met een sensor kan het beweging en kanteling waarnemen. Afhankelijk van de werkzaamheden die de alleenwerker uitvoert stellen we de juiste triggers in.

Kantel- en bewegingsdetectie
Als iemand tijdens het werk voornamelijk rechtop staat of rechtop zit dan is kanteldetectie een nauwkeurige manier om te zien of het goed gaat met iemand. Maar als iemand tijdens het werk veel in beweging zou moeten zijn met het hele lijf of een deel van het lichaam dan is bewegingsdetectie een goede meetwaarde om te zien of het goed gaat met iemand.

Zodra het apparaat langer dan X-tijd (no-alarm time) verder kantelt dan X-graden of niet beweegt, zal het apparaat de drager waarschuwen met een luide pieptoon en vibratie. Als de medewerker deze waarschuwing langer dan X-tijd (post-alarm) negeert, zal het apparaat een man-down alarm versturen.

Val- en impactdetectie
We krijgen regelmatig de vraag of het apparaat ook een val of een impact kan waarnemen. Dat kan, maar is lang niet altijd praktisch of nauwkeurig genoeg. De valdetectie wordt nog wel eens gebruikt voor mensen die op hoogte werken met valbescherming. Een impact wordt soms te snel gemeten, bijvoorbeeld na een sprong van een verhoging. We adviseren daarom deze twee functies goed te testen voordat ze gebruikt worden. Wij kunnen daar natuurlijk bij adviseren.

Hoe nauwkeurig zijn de sensoren?

In de hoogwaardige apparatuur die we gebruiken zijn alle sensorwaarden traploos in te stellen. Zo kunnen valse voorwaarschuwingen en alarmen zo veel mogelijk worden voorkomen. Het dragen van een man-downalarm gaat dan ook niet ten koste van het werkcomfort. We kunnen deze waarden achteraf altijd op afstand bijstellen om het systeem optimaal af te stemmen op de gebruiker. Zo creëer je maximale veiligheid tegen minimale overlast.

Kunnen medewerkers het man-down systeem zelf uitschakelen?

We kunnen de apparatuur zo instellen dat de gebruiker het apparaat en de man-down sensor niet volledig kan uitschakelen. Het is in dat geval bijvoorbeeld wel mogelijk om een pauze-functie beschikbaar te maken zodat de medewerker tijdens een korte break geen overbodige waarschuwingen ontvangt. Deze instellingen stellen we altijd vast in overleg met onze klanten.

Welke hardware is geschikt voor man-down detectie?

Secure XL  en Secure XL-ATEX
Dit is het meest gebruikte man-down toestel in ons assortiment. Het is robuust, IP67 stof- en waterbestendig en valproof. De XL is in staat een luide toon te produceren zodat het zeer geschikt is voor gebruik in combinatie met gehoorbescherming. Toch is het apparaat met zijn 90 gram en de stevige draagclip comfortabel te dragen. De Secure XL is standaard uitgerust met een SOS-knop, 4 functietoetsen, een handsfree tweeweg spraakverbinding, GPS en de hierboven omschreven man-down sensoren. De accu gaat tot 36 uur mee. De Secure XL is ook in ATEX (zone2) uitvoering te verkrijgen.

Secure Cube
Voor alleenwerkers die zonder gehoorbescherming werken in een relatief rustige omgeving is de Secure Cube een goede oplossing. Net als de Secure XL is de Cube IP67 gecertificeerd en kan hij tegen een stootje. Met een formaat van 6 bij 5 centimeter is de Cube bijna onopgemerkt op het lichaam te dragen. Het apparaat heeft standaard een SOS-knop, 2 functietoetsen en een tweeweg handsfree spraakverbinding. De Cube kan gedragen worden met een riemclip, een karabijnhaak of een armband. De accu gaat tot 24 uur mee. Dit apparaat is niet in ATEX uitvoering verkrijgbaar.

Secure Cube Twig Neo Man Down alarm alleenwerkers

Secure Watch
Dit slimme en ergonomisch vormgegeven man-downhorloge wordt veel ingezet bij alleenwerkers in kantoor en laboratorium omgevingen en in de zorg. Ook in koel- en vriescellen en in de logistiek wordt het veel gebruikt. De Secure Watch is IP65 water- en stofbestendig en is met twee toetsen eenvoudig te bedienen. De Watch heeft een helder display, een SOS-knop, een handsfree tweeweg spraakverbinding en de mogelijkheid tot interne positiebepaling. Het draagcomfort met de siliconen armband is groot. Daarnaast is een riemclip, een band voor de bovenarm en een halskoord beschikbaar.

Alle apparaten maken gebruik van het mobiele telefoonnetwerk. Bij ons service abonnement is altijd een multi-netwerk simkaart en een aansluiting op ons alarmeringsplatform inbegrepen. Daarnaast regelen wij de configuratie en rapportages en kun je altijd terugvallen op onze 24/7 beschikbare supportafdeling. 

Locatiebepaling van alleenwerkers

Het is belangrijk dat de hulpverleners of de alarmcentrale direct weten waar de persoon in nood is. Zo gaat er geen tijd verloren. Wij maken gebruik van de volgende technieken om de locatie te bepalen.
interne positiebepaling

Vaste locatie
Als de alarmknop altijd op een specifieke plek wordt gebruikt dan zorgen we er voor dat de naam van die locatie in het alarmbericht wordt meegestuurd.

GPS (buiten)
De ingebouwde GPS module kan tot op tien meter nauwkeurig bepalen waar iemand is. Dat werkt echter alleen in de buitenlucht met vrij zicht naar de satellieten.

Locatiebakens
Locatiebakens zijn kleine draadloze apparaatjes die we op strategische plekken in het pand plaatsen. De naam van het dichtstbijzijnde baken wordt in de alarmmelding meegestuurd. In sommige situaties zijn ook de access points van het bestaande wifi-netwerk hiervoor te gebruiken. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Hoe ontvangen collega's of het BHV-team het alarm?

Geen organisatie is hetzelfde en dat geldt ook voor de manier waarop de bedrijfshulpverlening is georganiseerd. Daarom passen wij onze oplossing graag aan op de wensen van onze klanten. We hebben daar heel veel mogelijkheden voor.

Spraakberichten en pieperoproepen zijn altijd inclusief bij onze man-down alarmering. Daarnaast kan optioneel gebruik gemaakt worden van ons online oproepsysteem Secure Connect. Dat geeft toegang tot een veelvoud aan mogelijkheden om alarmen op het juiste moment bij de juiste ontvangers te krijgen. Bijvoorbeeld met onze Secure Connect app, een online meldkamer module, een sirene unit en het koppelen met BHV oproepsystemen zoals Multibel, Itel Alert, Safe Guard en anderen.

Particuliere alarmcentrale
Als alleenwerkers echt helemaal alleen op een locatie werken of onderweg zijn, dan is de alarmcentrale een goede uitkomst. Het alarm wordt gegarandeerd ontvangen en opgevolgd door een ervaren centralist. De juiste hulp kan dan altijd heel efficiënt worden aangestuurd.

Op deze manier kunnen we altijd het maatwerk leveren dat nodig is. Zonder in te leveren op de veiligheid en het werkplezier van de alleenwerkers.

Naast een ongeval of een onwelwording zijn er natuurlijk meer redenen om de BHV te moeten alarmeren. Denk aan brand, lekkage of een ontruiming. Lees hier meer over onze oplossingen voor BHV-alarmering met BHV Connect.

Alleen man-down alarmering of een totaaloplossing

Zoals je ziet is er veel maatwerk mogelijk. Daar helpen wij je graag bij. Wij zien het als onze plicht om onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen en zo op een flexibele en persoonlijke manier, maximaal bij te dragen aan het vergroten van de veiligheid van de medewerkers.

We kunnen alleen de man-down apparatuur leveren maar misschien ben je ook op zoek naar een goede manier om de bedrijfshulpverleners op de roepen. We helpen je graag bij het samenstellen van een goede en betrouwbare totaaloplossing.

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Herbert
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.