Nieuw: Mobiele noodknop vergroot veiligheid wijkteams

Met de invoering van de sociale wijkteams is het steeds normaler geworden dat de medewerkers van deze teams op huisbezoek gaan. Deze aanpak verkleint de afstand tussen de instanties en de burger maar vergroot tegelijkertijd het veiligheidsrisico van de medewerkers die deze bezoeken afleggen.

 

Stel je voor dat een cliënt agressief of handtastelijk wordt en jou de weg naar buiten blokkeert. Dan is het goed om te weten dat je met een betrouwbaar mobiel alarmsysteem onopgemerkt en eenvoudig hulp kunt inroepen. Deze wetenschap vergroot niet alleen de werkelijke veiligheid maar draagt ook bij aan het veiligheidsgevoel van medewerkers.

 

Sinds kort is het zelfs mogelijk om met het systeem van Secure2Go geluidsopnames te maken die achteraf gebruikt kunnen worden ter bewijsvoering van bijvoorbeeld bedreiging. Daarvoor is een geborgd en juridisch getoetst protocol ontwikkeld.

 

Aangezien veel wijkposten en spreekkamers niet voorzien zijn van een alarmeringssysteem biedt de mobiele noodknop hier ook een uitkomst. Er is geen vaste installatie nodig, de getrainde centralisten van de alarmcentrale staan 24/7 paraat om assistentie te verlenen en de noodknop is niet persoonsgebonden.

 

Voel je Secure2Go! Ontdek zelf hoe een mobiele noodknop de veiligheid van jouw collega’s kan vergroten.

Klik hier en probeer ‘m 14 dagen gratis!

 

Werkgevers zijn in het verlengde van de ARBO wetgeveing verplicht om medewerkers een zo veilig mogelijke werkomgeving te bieden. Ook agressie en geweld zijn thema’s waar de werkgever maatregelen tegen moet nemen. Een mobiele noodknop is een goede aanvulling op bijvoorbeeld een training en een duidelijk agressieprotocol. Omdat veel wijkteams nog maar net bestaan is er nog lang niet altijd aan deze verplichting voldaan. Secure2Go heeft samen met een fijnmazig netwerk van agressietrainers en kenniscentra de juiste tools om de medewerkers in uw organisatie zo goed mogelijk te beschermen tegen agressie en geweld. Vraag gerust om een kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs.