Een noodknop om snel hulp in te schakelen
Noodknop
De naam spreekt voor zich. Is er een noodsituatie? Druk dan op de noodknop!
Veel mensen kennen de noodknop als een rode knop op de muur of bij een machine. Maar wij willen je op deze pagina graag meer vertellen over de persoonlijke noodknop. Die draag je bij je als je het risico loopt op agressie of geweld of als je bedreigd wordt. Daarnaast laten we je onze mini-drukknop zien die je draadloos en discreet onder een balie of spreektafel kunt installeren. Loopt een gesprek uit de hand? Roep dan makkelijk hulp in.
De persoonlijke draagbare noodknop
Een mobiel alarmsysteem is handig in gebruik
Een persoonlijke paniekknop is een hulpmiddel om je veiligheid en je veiligheidsgevoel te versterken. Daarom vinden wij dat het heel eenvoudig moet zijn in gebruik. Het apparaat is daarom bewust niet gekoppeld aan je mobiele telefoon, een alarm-app of een andere smartphone oplossing. Het is een compact alarm-apparaatje dat heel eenvoudig te bedienen is. Zo kun je er zeker van zijn dat je hulp in kunt roepen, zelfs al je telefoon geen bereik heeft, afgepakt wordt, of uitgeschakeld is.
Meer dan 400.000 Nederlandse werknemers ervaren jaarlijks minimaal 1 keer fysiek geweld door derden. Dat is bijna 6% van alle werkenden in Nederland. Medewerkers in zorg en hulpverlening, onderwijs en zakelijke dienstverlening hebben het meest te maken met geweld. Dat wordt gevolgd door medewerkers in het openbaar bestuur, de vervoer- en transportsector, beveiligers en de horeca en recreatiebranche. Een noodknop is een goed technisch hulpmiddel dat met name bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van medewerkers.
Bron: Arbobalans 2018 – TNO
Agressie of geweld tijdens het werk is een angstige ervaring
Een noodknop versterkt het veiligheidsgevoel bij bedreiging
Wordt je bedreigd? Wie weet helpen deze links je verder. Als je acuut in gevaar bent, bel dan 112.
Politie Slachtofferwijzer Veilig Thuis
Een noodknop onder de tafel biedt zekerheid op hulp
Op die momenten is het fijn als je eenvoudig en discreet hulp kunt inroepen van collega’s in de buurt, de beveiliging of van de politie. Met onze draadloze Remote SOS noodknop kan dat. We hebben deze knop zelf ontwikkeld, speciaal voor deze situaties. Hij werkt altijd en we kunnen de opvolging (wie het alarm ontvangt) helemaal op maat en naar wens instellen.
Een druk op de paniekknop! En dan?
Als je op de noodknop drukt wil je snel hulp hebben. Dan kan op verschillende manieren en is mede afhankelijk van de omstandigheden waarin je alarm slaat.
Zijn er collega’s in de buurt die je kunnen helpen? Dan kunnen we een spraakbericht naar hun telefoon sturen, een pieper-oproep versturen of het BHV- of interventieteam alarmeren.
Zijn er (tijdelijk) geen collega’s in de buurt of heb je gezien de aard van de bedreiging of je werk sowieso hulp nodig van de politie? Dan wordt de melding behandeld door een centralist van een gecertificeerde alarmcentrale. Die luistert binnen enkele seconden na de melding met je mee via de noodknop en is bevoegd om via een directe lijn de politie aan te sturen als dat nodig is. Lees hier meer over de verschillende manieren van opvolging.
Is een noodknop wat voor mij of voor mijn collega’s?
Eigenlijk kun je het zo zien: Loop je het risico om in een noodsituatie terecht te komen waarin je snel hulp nodig hebt en waarbij het niet (goed) mogelijk is om je telefoon te gebruiken? Dan is een noodknop absoluut van toegevoegde waarde voor jou. Het is dan ook zeker de moeite waard om snel een (online) demo in te plannen met onze adviseur. Die kijkt samen met jou naar de beste oplossing voor jou en je collega’s of voor jouw cliënten als het om bedreiging gaat.
De medewerkers van Secure2Go zijn heel ervaren met persoonsalarmering en geven je graag persoonlijk advies. Neem daarvoor gerust contact met ons op.
Vragen? Sjoerd helpt je graag verder!