persoonlijke noodknop

Een noodknop om snel hulp in te schakelen

Noodknop

De naam spreekt voor zich. Is er een noodsituatie? Druk dan op de noodknop!
Veel mensen kennen de noodknop als een rode knop op de muur of bij een machine. Maar wij willen je op deze pagina graag meer vertellen over de persoonlijke noodknop. Die draag je bij je als je het risico loopt op agressie of geweld of als je bedreigd wordt. Daarnaast laten we je onze mini-drukknop zien die je draadloos en discreet onder een balie of spreektafel kunt installeren. Loopt een gesprek uit de hand? Roep dan makkelijk hulp in.

Draagbare noodknop betrouwbaar

De persoonlijke draagbare noodknop

Word je bedreigd? Of loop je tijdens je werk het risico op agressie of geweld?

Met onze betrouwbare mobiele noodknoppen zorgen we ervoor dat je nooit echt alleen bent. In het geval van nood, druk je onopvallend op de knop. Enkele seconden later luistert een centralist in onze gecertificeerde alarmcentrale, via de noodknop, met je mee. Als de centralist hoort dat er daadwerkelijk hulp nodig is, dan wordt de politie aangestuurd naar de gps-locatie van de noodknop.

Noodknop om politie te waarschuwen

Een mobiel alarmsysteem is handig in gebruik

Een persoonlijke paniekknop is een hulpmiddel om je veiligheid en je veiligheidsgevoel te versterken. Daarom vinden wij dat het heel eenvoudig moet zijn in gebruik. Het apparaat is daarom bewust niet gekoppeld aan je mobiele telefoon, een alarm-app of een andere smartphone oplossing. Het is een compact alarm-apparaatje dat heel eenvoudig te bedienen is. Zo kun je er zeker van zijn dat je hulp in kunt roepen, zelfs al je telefoon geen bereik heeft, afgepakt wordt, of uitgeschakeld is.

Meer dan 400.000 Nederlandse werknemers ervaren jaarlijks minimaal 1 keer fysiek geweld door derden. Dat is bijna 6% van alle werkenden in Nederland. Medewerkers in zorg en hulpverlening, onderwijs en zakelijke dienstverlening hebben het meest te maken met geweld. Dat wordt gevolgd door medewerkers in het openbaar bestuur, de vervoer- en transportsector, beveiligers en de horeca en recreatiebranche. Een noodknop is een goed technisch hulpmiddel dat met name bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van medewerkers.

Bron: Arbobalans 2018 – TNO

Agressie of geweld tijdens het werk is een angstige ervaring

Meer dan anderhalf miljoen mensen geven volgens TNO aan dat ze tijdens hun werk wel eens te maken krijgen met agressie of geweld. Voor al deze mensen is een noodknop in de basis geschikt. Zo leveren we aan landelijke en regionale overheidsorganisaties, zoals de politie en omgevingsdiensten. Maar ook aan gemeenten, zorg- en hulpverleners, inspectiediensten en andere professionals die tijdens hun werk met agressie te maken hebben.

Een noodknop versterkt het veiligheidsgevoel bij bedreiging

Bedreigd worden is een heel angstige situatie. Vooral omdat je vaak niet weet of een bedreiging reëel is, wanneer de bedreiger toeslaat en op welke manier. Dit veroorzaakt een constant gevoel van onzekerheid. Je kunt veel voorzorgsmaatregelen nemen, maar je kunt niet alles voorkomen. Op die momenten geeft het een veilig gevoel als je zeker weet dat je met één druk op de noodknop hulp in kan roepen. Dat geldt voor mensen die werkgerelateerd worden bedreigd en een paniekknop van hun werkgever of de politie krijgen, maar ook voor mensen die in de privésfeer worden bedreig en een alarmknop van de Vrouwenopvang of van Veilig Thuis ter beschikking krijgen. Alarmering bij bedreiging draagt in grote mate bij aan de weerbaarheid en zelfredzaamheid van de bedreigde persoon. De alarmsystemen van Secure2Go zijn als enige in Nederland gecertificeerd voor alarmering bij bedreiging.

Wordt je bedreigd? Wie weet helpen deze links je verder. Als je acuut in gevaar bent, bel dan 112.

Politie                                 Slachtofferwijzer                                Veilig Thuis

noodknop-van-politie

Een noodknop onder de tafel biedt zekerheid op hulp

Lang niet iedere professional die te maken krijgt met agressie of geweld werkt buiten de deuren van een organisatie. Veel spannende gesprekken vinden plaats aan de balie, in een spreekkamer of in een behandelkamer.
noodknop onder tafel

Op die momenten is het fijn als je eenvoudig en discreet hulp kunt inroepen van collega’s in de buurt, de beveiliging of van de politie. Met onze draadloze Remote SOS noodknop kan dat. We hebben deze knop zelf ontwikkeld, speciaal voor deze situaties. Hij werkt altijd en we kunnen de opvolging (wie het alarm ontvangt) helemaal op maat en naar wens instellen.

Een druk op de paniekknop! En dan?

Als je op de noodknop drukt wil je snel hulp hebben. Dan kan op verschillende manieren en is mede afhankelijk van de omstandigheden waarin je alarm slaat. 

Zijn er collega’s in de buurt die je kunnen helpen? Dan kunnen we een spraakbericht naar hun telefoon sturen, een pieper-oproep versturen of het BHV- of interventieteam alarmeren. 

Zijn er (tijdelijk) geen collega’s in de buurt of heb je gezien de aard van de bedreiging of je werk sowieso hulp nodig van de politie? Dan wordt de melding behandeld door een centralist van een gecertificeerde alarmcentrale. Die luistert binnen enkele seconden na de melding met je mee via de noodknop en is bevoegd om via een directe lijn de politie aan te sturen als dat nodig is. Lees hier meer over de verschillende manieren van opvolging.

3 veel gestelde vragen over de noodknop

1. Wat is een noodknop?

De naam spreekt voor zich. Is er een noodsituatie? Druk dan op de noodknop! Deze staat direct in contact met de alarmcentrale.

2. Wanneer gebruik je een noodknop?

Als je wordt je bedreigd, of wanneer je tijdens je werk het risico hebt op agressie of geweld?

3. Wat is een groot voordeel van de noodknop?

Het versterkt het veiligheidsgevoel bij bedreiging. Daarnaast sta je met de noodknop binnen enkele seconden in contact met de alarmcentrale.

Is een noodknop wat voor mij of voor mijn collega’s?

Eigenlijk kun je het zo zien: Loop je het risico om in een noodsituatie terecht te komen waarin je snel hulp nodig hebt en waarbij het niet (goed) mogelijk is om je telefoon te gebruiken? Dan is een noodknop absoluut van toegevoegde waarde voor jou. Het is dan ook zeker de moeite waard om snel een (online) demo in te plannen met onze adviseur. Die kijkt samen met jou naar de beste oplossing voor jou en je collega’s of voor jouw cliënten als het om bedreiging gaat.

De medewerkers van Secure2Go zijn heel ervaren met persoonsalarmering en geven je graag persoonlijk advies. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Beate
Contact from circle

Direct een offerte aanvragen

* Verplichte velden