Man aan het lassen infrastructuur
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen
  • Vergroot de veiligheid
  • Kiwa gecertificeerd
  • 24/7 persoonlijke ondersteuning
  • Exacte locatiebepaling, binnen en buiten

De rol van infratechniek en risico’s in het werkveld

Infratechniek houdt zich bezig met het leggen van kabels en leidingen in de grond en monteren van onderdelen, zoals afsluiters, brandkranen, drukregelaars, spanningsschakelaars en transformatoren. Onder infratechniek valt ook het ontwerpen en bouwen van bruggen en het aanleggen van wegen, dan spreken we ook wel over civiele techniek.

Tijdens jouw werkdag als bijvoorbeeld servicemonteur kan het zijn dat je alleen aan het werk bent, buiten het zicht van je collega’s. Mocht je onwel worden dan zien of horen zij dit niet. Op die momenten, zeker als je risicovolle werkzaamheden uitvoert of werkt in een risicovolle omgeving, is het belangrijk om jouw welzijn te monitoren. Dat kan met ons nauwkeurige, draagbare man-down systeem.

Veiligheid infratechniek: cijfers en feiten

Volgens de Monitor Arbeidsongevallen 2022 blijkt dat bij de industrie het aantal arbeidsongevallen is toegenomen in 2022 t.o.v. 2021. Zoals te zien in de grafiek doen zich in de sectoren industrie, landbouw, bouwnijverheid en waterbedrijven in absolute zin de meeste arbeidsongevallen voor.

Grafiek uit rapport van de rijksoverheid met betrekking tot het aantal arbeidsongevallen in 2022

Bron: Rijksoverheid.nl

Hoe kan Secure2Go medewerkers in de infratechniek helpen?

Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij medewerkers in de infratechniek met onze betrouwbare alarmeringsoplossingen. Onze systemen zijn speciaal afgestemd op de behoeften van deze medewerkers. In welke werkgelegenheid je je ook bevindt, wij hebben voor iedere situatie een passend systeem.
  • Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
  • Koppeling met reeds aanwezige oproepsystemen mogelijk
  • Ook in ATEX uitvoering beschikbaar
Man aan het lassen infrastructuur

Onze whitepaper alleenwerkersalarmering is de uitgelezen keuzehulp bij het selecteren van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor medewerkers in de infratechniek.

whitepaper alleenwerkers mockup
Whitepaper Alleenwerkersalarmering

Deze whitepaper helpt je bij het maken van een keuze voor de juiste alarmeringsoplossing.

Download informatie

Uiteraard geheel gratis!

Hoe werkt man-down & bhv-alarmering in de infratechniek?

Man-down detectie houdt in dat alleenwerkers in de infratechniek een compacte alarmknop op hun middel of bovenlichaam dragen. Dit slimme apparaat is uitgerust met een sensor en kan kanteling en beweging waarnemen. Afhankelijk van de werkzaamheden die de alleenwerker uitvoert stellen we de juiste triggers in.

Het is belangrijk dat de hulpverleners of de alarmcentrale direct weten waar de persoon in nood is. Zo gaat er geen tijd verloren. Wij maken gebruik van GPS of locatiebakens om de locatie te bepalen. Lees alles over onze Man-down Connect.

Er zijn diverse redenen om de BHV te moeten alarmeren, naast een ongeval of een onwelwording. Denk aan lekkage, brand of een ontruiming. Lees meer over onze oplossingen voor BHV-alarmering met BHV Connect.

Ons Secure Connect platform zorgt dat ieder alarm op de juiste manier door de juiste hulpverlener ontvangen wordt. En dat alle relevante informatie direct beschikbaar is. Zo gaat er geen seconde verloren in geval van nood.

Bedrijfshulpverlening is bij iedere organisatie anders geregeld aangezien ook geen bedrijf hetzelfde is. Wij passen onze oplossingen daarom aan op de wensen van de klant.

Onze adviseurs hebben veel ervaring met de oplossingen en toepassingen van Secure2Go, maar zijn door hun achtergrond ook goed op de hoogte van de ins- en outs van industriële veiligheid.

Medewerker dennis in een video call
Ontmoet onze adviseur Man-down en BHV alarmering
Uiteraard geheel vrijblijvend

Praktijkervaring: alarmknop biedt hulp bij bedreiging

Sandra, wegwerker in de infratechniek

Laatst, tijdens het werken aan wegwerkzaamheden bij nacht, kwam een automobilist agressief op ons afgesloten werkgebied af. Hij begon te schreeuwen en bedreigingen te uiten omdat hij gefrustreerd was door de wegomleiding. De situatie werd snel bedreigend, en ik voelde me direct in gevaar. In een reflex activeerde ik mijn Secure2Go alarmknop die ik altijd draag. Terwijl ik probeerde kalm te blijven, werd direct een noodsignaal naar de alarmcentrale gestuurd. De alarmcentrale luisterde mee via de microfoon in de knop en beoordeelde de ernst van de situatie. Binnen enkele minuten arriveerde de politie ter plaatse om de agressieve automobilist weg te leiden en de situatie onder controle te krijgen. Dankzij de alarmknop kon ik snel hulp inroepen en werd een potentieel gevaarlijke situatie veilig afgehandeld.

Natuurlijk hoop je nooit in een situatie terecht te komen waarbij je de alarmknop moet gebruiken. Maar als het toch aan de orde is, dient het apparaat feilloos te werken. De werking van onze alarmknoppen wordt continu en automatisch bewaakt, zodat je erop kunt vertrouwen wanneer elke seconde telt.