- Automatische aanwezigheidsregistratie
- Eenvoudig te bedienen
- Standaard maatwerk
- Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
Slim alarmeren met automatische aanwezigheidsdetectie
Wie op dat moment beschikbaar is, wordt direct aangestuurd. Wie er niet is, wordt ook niet gestoord. Dat voorkomt verwarring en bespaart kostbare tijd. BHV’ers (of interne hulpverleners) geven eenvoudig via de app aan of ze beschikbaar zijn – of het systeem registreert dit automatisch. Zo ben je er altijd zeker van dat de juiste mensen op het juiste moment in actie komen.
Man-down detectie voor alleenwerkers
In veel industriële omgevingen werken mensen alleen of op afgelegen plekken. BHV Connect kan worden gekoppeld aan man-down oplossingen: zodra iemand valt of te lang niet beweegt, gaat er automatisch een alarm uit. Inclusief nauwkeurige locatiebepaling, zodat hulpverleners direct weten waar ze moeten zijn.

Alarmen die altijd doorkomen – ook in ruige omgevingen
Telefoons zijn niet overal toegestaan of hoorbaar. Daarom werkt BHV Connect met meerdere vormen van alarmering, afgestemd op de omgeving:
-
Via onze Secure Connect App met luid alarmgeluid, zelfs als de telefoon op stil staat
-
Via robuuste piepers met trilling, tekstmelding en geluidsignaal
-
Via akoestische sirenes in lawaaiige ruimtes
-
Via spraakmeldingen op vaste toestellen of portofoons
-
Via koppelingen met centrale meldkamers of externe alarmcentrales
Alle alarmeringsmiddelen zijn te combineren, zodat de boodschap altijd aankomt.
Koppeling met bestaande systemen
BHV Connect integreert eenvoudig met brandmeldcentrales, gasdetectie, ontruimingsinstallaties of machinebewaking. Zo ontstaat één betrouwbaar netwerk voor alle soorten meldingen – van lekkage en brand tot ongevallen en agressie.
Wat gebeurt er na het versturen van een alarm?
Zodra een alarm wordt geactiveerd – handmatig of automatisch – worden alle beschikbare hulpverleners direct geïnformeerd. De melding bevat locatiegegevens, de aard van het incident en eventuele instructies. Via de app kunnen zij onderling communiceren, zodat er snel en gecoördineerd gehandeld wordt.
Hoe ontvangen hulpverleners het alarm?
Afhankelijk van de werkomgeving kiest de organisatie de juiste alarmeringsvorm: pieper, app, sirene, spraakbericht of meldkamer. Deze middelen kunnen gecombineerd worden. Zo weet je zeker dat ook in een rumoerige productiehal of afgelegen installatie iedereen snel op de hoogte is.
Werkt BHV Connect ook bij man-down situaties?
Ja. BHV Connect werkt samen met man-down alarmknoppen of valdetectiesystemen. Zodra iemand onwel raakt of valt en niet meer beweegt, gaat er automatisch een melding naar het BHV-team. Inclusief locatiebepaling, zodat hulp snel ter plaatse is – ook als het slachtoffer zelf niets meer kan doorgeven.
Is BHV Connect geschikt voor grote industriële locaties?
Absoluut. Het systeem is schaalbaar en wordt gebruikt in onder andere fabrieken, magazijnen, laboratoria en technische installaties. Van één pand tot meerdere vestigingen: BHV Connect past zich aan aan jullie situatie en groeit mee.
Is BHV Connect een flexibele oplossing?
BHV Connect is ontworpen om zich eenvoudig aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. Het systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande alarm- en communicatiesystemen, en biedt een hoge mate van flexibiliteit in zowel grote als kleine organisaties. Of je nu in een kantooromgeving werkt of een grootschalige productieomgeving hebt, BHV Connect zorgt voor een betrouwbare en effectieve oplossing om in noodsituaties snel en efficiënt te handelen.
Hoe verloopt de implementatie?
We starten met een gesprek om jullie situatie en risico’s in kaart te brengen. Daarna volgt een demo of pilot. Na implementatie zorgen we voor duidelijke instructies en bieden we ondersteuning op locatie en op afstand. Onze support is 24/7 bereikbaar.
-
Hoe werkt BHV alarmering?
BHV alarmering betreft het systeem waarbij personen binnen de organisatie een BHV’er kunnen oproepen in het geval van een calamiteit zoals onwelwording maar ook bijvoorbeeld bij een brand. Er zijn verschillende mogelijkheden voor BHV alarmering zoals ons Secure Connect systeem. Met één druk op de alarmknop wordt het alarmbericht vanuit ons alarmeringsplatform doorgestuurd naar de juiste collega’s.
-
Wat is een alleenwerker?
Je bent een alleenwerker als je buiten het zicht of gehoorafstand van collega’s werkzaamheden verricht.
-
Wat is man-down alarmering?
Man-down alarmering is de functie dat er automatisch wordt gealarmeerd als je onwel wordt of een arbeidsongeval krijgt en er geen collega in de buurt is die jou kan opmerken/helpen.

- SOS knop
- 1- of 2-weg spraakverbinding
- Nauwkeurige positiebepaling binnen en buiten

- Beschikbaar voor Apple en Android
- Ideaal voor interventie- en BHV-teams
- Automatische aanwezigheidsdetectie

- Kwalitatief hoogwaardig
- Slechts 4 bij 6 centimeter
- Shockproof en waterdicht

- Robuust en eenvoudig te bedienen
- SOS-knop en Man-down sensor
- Interne en externe positiebepaling

- ATEX Proof
- Tweeweg spraakverbinding
- Indoor en outdoor positiebepaling
Vraag een vrijblijvende offerte aan
Heb je interesse en wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vertel ons dan hieronder zo duidelijk mogelijk waar je naar op zoek bent.
"*" geeft vereiste velden aan

