Alarmeer je team met team connect

Team Connect, snel en discreet onderling alarmeren bij agressie

Razendsnel collega's alarmeren met Team Connect

Tijdens een agressieve confrontatie op het werk is het belangrijk dat je er niet lang alleen voor staat. Als het incident zich voordoet binnen de muren van je organisatie dan kunnen collega’s in de buurt vaak het snelst bijstand verlenen. Het is dan zaak om ze discreet te waarschuwen en snel naar de juiste plek te sturen. Dat kan met Team Connect.

Agressie-interventie goed geregeld

Met Team Connect zorg je ervoor dat het voor iedereen en overal mogelijk is om eenvoudig en discreet hulp in te kunnen roepen als dat nodig is. De alarmmelding en de bijbehorende locatie worden automatisch naar de juiste hulpverleners gestuurd. Bijvoorbeeld naar het interne agressie-interventieteam of naar de beveiliging. Als dit goed geregeld is dan draagt dat niet alleen bij aan de veiligheid maar ook aan het veiligheidsgevoel van de medewerkers.

Hoe verstuur je een alarm bij agressie?

Daarvoor hebben we simpelweg twee oplossingen. De draagbare en de gefixeerde variant. Welke je nodig hebt hangt af van de manier waarop de organisatie werkt en van de locatie waar klanten, bezoekers of patiënten worden ontvangen.

Vaste locatie
Bijvoorbeeld bij een balie of in een spreek- of behandelkamer? Dan plaatsen we de alarmknop doorgaans op een vaste plek. Discreet geplaatst maar makkelijk te vinden en te bedienen.

Flexibele locatie
Als de agressie door het hele pand kan voorkomen of als medewerkers heel mobiel werken, dan is de compacte draagbare noodknop een uitkomst. Met een eenvoudige druk op de alarmknop roep je direct hulp in, ongeacht waar je in of om het gebouw bent.

Persoonlijke noodknop voor in de spreekkamer
Persoonsalarmering: Hoe het werkt

Combinatie
Een combinatie van deze twee oplossingen wordt ook vaak gekozen. Zo heeft iedereen snel toegang tot hulp als de situatie uit de hand loopt.

Hoe ontvangen de collega's het alarm?

Geen organisatie is hetzelfde en dat geldt ook voor de manier waarop de agressie-interventie is georganiseerd. Daarom passen wij onze oplossing graag aan op de wensen van onze klanten. De ingrediënten die we daarbij kunnen inzetten zijn:

Spraakberichten
Ons alarmeringsplatform stuurt een spraakbericht naar een groep voorgeprogrammeerde telefoonnummers. De ontvangers krijgen een telefoonoproep en horen direct waar het incident is.

Pieperoproep
Als het niet praktisch is om meldingen op de (mobiele) telefoon te ontvangen zijn onze draagbare alarmontvangers een goede oplossing. De leden van het agressieteam horen bij een alarm een luide pieptoon en zien de melding als tekstbericht op het scherm van hun alarmontvanger. Hiervoor kunnen ook de andere alarmknoppen binnen de organisatie worden gebruikt. Zo alarmeer je elkaar als team heel eenvoudig als er een incident is.

De Secure Connect App
Meldingen worden in de app ontvangen als kritiek alarm en komen daarmee met een luide toon zelfs boven de stiltestand uit. De alarmmelding is direct zichtbaar op het scherm.

Sirene en flitslamp
Soms is het niet nodig om individuele personen te waarschuwen, maar wil je iedereen in de backoffice in één keer bereiken. Dat kan met onze signal unit. Bij een alarm gaat de sirene loeien en de stroboscoop flitsen.

BHV oproepsystemen
Als jullie organisatie al een goedwerkende oplossing heeft voor het versturen van kritieke meldingen dan kunnen we in veel gevallen ons systeem daarmee koppelen. In dat geval kunnen onze alarmknoppen het alarm versturen en het andere systeem de meldingen ontvangen.

Hoe wordt de locatie bepaald?

Het is belangrijk dat de alarmopvolgers direct weten waar de collega in nood is. Zo gaat er geen tijd verloren. Wij kunnen de volgende technieken gebruiken om de locatie te bepalen.

Vaste locatie
Als de alarmknop op een vaste plek wordt gebruikt dan zorgen we er voor dat de naam van die locatie in het alarmbericht wordt meegestuurd.

GPS (buiten)
De ingebouwde GPS module kan tot op tien meter nauwkeurig bepalen waar iemand is. Dat werkt echter alleen in de buitenlucht met vrij zicht naar de satellieten. 

Locatiebakens
Locatiebakens zijn kleine draadloze apparaatjes die we op strategische plekken in het pand plaatsen. De naam van het dichtstbijzijnde baken wordt in de alarmmelding meegestuurd. In sommige situaties zijn ook de access points van het bestaande wifi-netwerk hiervoor te gebruiken. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

De implementatie van Team Connect

agressie-alarm-instructie-online

Om te zorgen dat onze oplossing perfect aansluit bij jullie wensen en jullie situatie beginnen we altijd met een adviesgesprek. Uiteraard bieden we daarna de mogelijkheid voor een demonstratie of een korte testperiode. Na de offerte- en inkoopfase richten we het systeem volledig in. We leveren de juiste instructiematerialen en geven een persoonlijke instructie, online of bij jullie op locatie.

Als het systeem in gebruik is genomen, blijft onze supportafdeling beschikbaar voor het wijzigen van gegevens of instellingen en voor het beantwoorden van vragen. Storingen kunnen 24/7 worden gemeld en opgelost. Zo staan wij garant voor een degelijke oplossing die echt bijdraagt aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van jullie medewerkers.

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Sjoerd
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.