alarmerering-alleenwerkers-bhv-mandown

Snel de juiste hulp bij een incident op de werkvloer

Alleenwerkers-alarmering draagt bij aan de veiligheid van werknemers

Man-Down alleenwerkers-alarmering van Secure2Go zorgt voor snelle en effectieve alarmering bij een arbeidsongeval of gezondheidsincident op de werkvloer. Daarmee stijgt de veiligheid en wordt gedegen invulling gegeven aan de RI&E van de organisatie. Met de alleenwerker beveiliging zorgt u voor de veiligheid van de werknemer. 

Veelzijdige man-down alleenwerkers-alarmering

Regelmatig werken mensen in risicovolle omstandigheden op een plek waar niet direct toezicht op is door een collega. Juist op die momenten kan betrouwbare persoonsalarmering van groot belang zijn om incidenten te melden en te signaleren. De oplossingen die we daarvoor hebben zijn robuust, betrouwbaar en zeer flexibel. Bovendien is ons systeem in veel gevallen te koppelen aan bestaande BHV-oproepsystemen.

De persoonlijke alarmsystemen die we hiervoor gebruiken

In de industrie wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van de Secure XL. Deze industriële alarmknop is zeer handzaam, robuust en beschikt over een zeer luide luidspreker en harde trilfunctie. De IP67 certificering en de ingebouwde man-down functie maken dit apparaat uitermate geschikt voor alleenwerkers die werken op een dynamische plek met veel omgevingsgeluid. Dit alleenwerkerssysteem wordt in jargon ook wel PZI genoemd, Personen Zoek Installatie. IP67 betekent dat het apparaat in grote mate stof en waterbestendig is. De alleenwerker beveiliging is dan een perfect persoonlijk alarmsysteem. 

Voor alleenwerkers die in een minder rumoerige omgeving werken is de Secure Cube beschikbaar. Deze compacte, maar toch robuuste en draagbare alarmknop is eenvoudig mee te nemen en kan ook voorzien worden van een Man-Down functie.
alleenwerken-alarmering-Cube
Beide oplossingen zijn standaard uitgerust met een luide tweeweg spraakfunctie en optioneel te voorzien van interne (beacon) locatiebepaling en/of met externe GNSS (GPS)-positiebepaling. Daarnaast is het Secure XL-systeem in ATEX variant verkrijgbaar om veilig te kunnen werken in omgevingen met explosiegevaar.

Signalering en alarmering van een arbeidsongeval of een gezondheidsincident

Met de goed bereikbare SOS-knop, kan met één korte druk het alarm geactiveerd en verstuurd worden. De Man-Down functie is te gebruiken op basis van valdetectie, kanteldetectie en/of bewegingsdetectie. De drager van het alarm zal dan altijd eerst een voorwaarschuwing krijgen. Wordt dat genegeerd, dan wordt automatisch het alarmbericht verstuurd naar de ontvangers. Dit heeft grote voordelen van de alleenwerker beveiliging.

Dit is allemaal zeer nauwkeurig in te stellen, waardoor valse alarmen veelal kunnen worden voorkomen en daadwerkelijke arbeidsongevallen en gezondheidsproblemen snel worden opgemerkt.

Doormelden van een alarm en de zekerheid van opvolging

Een alarm wordt via ons alarmeringsplatform naar de bedrijfshulpverleners verstuurd als spraakbericht en/of als pager-oproep (PZI). Daarnaast kunnen we automatisch het interne BHV-oproepsysteem activeren en/of onze remote Signal Unit met ingebouwde luide sirene en felle flitslamp inschakelen.

Als er in het gebouw (tijdens bepaalde tijden) geen hulpverleners aanwezig zijn, kan het alarm worden opgevolgd door de alarmcentrale. Die kunnen dan bijvoorbeeld een beveiliger aansturen. Onze adviseurs zoeken samen met jullie naar de wijze van doormelding die het beste aansluit op de praktische omstandigheden binnen jullie organisatie.

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sjoerd van Der Spoel, adviseur persoonsalarmering
Vragen? Sjoerd helpt je graag verder!
Contact from circle

Vraag een offerte aan

* Verplichte velden