Externe mobiele alarmering, de zekerheid van opvolging

Roep bij incidenten via de externe alarmering (alarmcentrale) betrouwbaar hulp in van de politie of andere hulpverleners.

 

Wat is externe alarmering?

Met externe alarmering kun je overal en altijd met één druk op de knop een paniekmelding maken naar een gecertificeerde alarmcentrale. De alarmcentrale ziet je locatie, luistert met je mee en in bevoegd om de politie in te schakelen als je daadwerkelijk hulp nodig hebt. Ook andere partijen zoals de beveiliging of collega’s kunnen door de centralist gewaarschuwd worden.

 

persoonsalarmering nodig?

Wanneer medewerkers binnen de organisatie te maken kunnen krijgen met agressie of geweld in het publieke domein of andere onveilige situaties als ze alleen-werken is het belangrijk om snel en betrouwbaar hulp in te kunnen schakelen. Als je alarmmelding wordt doorgestuurd naar onze particuliere alarmcentrale heb je de zekerheid dat de melding met de grootst mogelijke spoed en professionaliteit wordt opgevolgd. De klant bepaalt zelf wat de centralist met jouw melding doet. Dat kan het inschakelen van de politie zijn maar ook het doorgeven van de situatie aan andere partijen.

 

Hoe werkt externe alarmering?

Personen die een risico lopen tijdens hun werk worden uitgerust met een mobiele noodknop. Door het indrukken van de knop, of het activeren van het man-down alarm komt een melding binnen bij een gecertificeerde mobiele alarmcentrale. De centralist ziet in het scherm van wie de noodknop is, waar de noodknop is en is in staat automatisch mee te luisteren met de situatie. Op basis van de bevinding zal de centralist de juiste hulp inschakelen.

 

Kunnen we de alarmmelding ook binnen de organisatie ontvangen?

Via ons alarmeringsplatform, dat volledig voldoet aan de eisen van de AVG, kan een alarmmelding paralel verstuurd worden naar andere alarmapparaten door middel van een schermbericht en de pager functie. Daarnaast kan er ook gekozen worden om het alarm als tekst-naar-spraak bericht te laten bellen naar één of meerdere telefoonnummers of kan de melding per SMS of email worden verstuurd.

 

Locatiebepaling

De locatiebepaling verloopt voornamelijk op basis van GNSS satelliet plaatsbepaling. Dit is de opvolger van GPS. Als de gebruiker van de noodknop voor het werk huisbezoeken aflegt kan deze met onze huisbezoek tool nog specifieker zijn locatie delen. Als de noodknop voornamelijk binnen in een vast gebouw gebruikt wordt kan gewerkt worden met beacons of wifi acces points voor nauwkeurige locatiebepaling. De centralist heeft de actuele locatie na een alarmmelding altijd op het scherm voor handen.

Welke apparatuur wordt gebruikt?

De alarmmelders/pagers zijn van het zeer betrouwbare Scandinavische merk Twig. Deze high-end apparatuur voldoet aan alle relevante Europese certificeringen en regelgevingen. De apparaten zijn shockproof en waterbestendig (IP67) en ook verkrijgbaar in EX uitvoering (ATEX2). Ieder apparaat is vervolgens ook uitgerust met een eigen multi-netwerk simkaart. Hierdoor is het systeem volledig draadloos en stand-alone te installeren en te gebruiken. Het systeem kan volledig op afstand gemonitord en geconfigureerd worden.

De Secure Cube

De Secure Cube is een zeer compact en makkelijk draagbaar, vierkant alarm device met een LCD display. Dit Display heeft eenvoudige en op de tast vindbare drukknoppen en een 1- of 2weg luisterverbinding. Op het verlichte display zijn ook de status- en schermberichten uit te lezen. Hierdoor is het apparaat ook goed als pager te gebruiken.

Twig Embody Zwart wm

De Secure Card

Is een robuuste houder van je toegangs- of identificatiepas. Op de achterkant vind je het LCD display en de bedientoetsen. Met de SOS Card kun je zeer onopvallend alarm slaan. Door het verlichte display is de Card ook uitstekend als pager te gebruiken.

Card legitimatie wm

XL systemen

De Twig XL systemen zijn zeer robuust en worden veelal ingezet in industriële omgevingen. Ze zijn stof, shock en waterbestendig en hebben een extra luide speaker en hardere trilfunctie. De XL lijn is ook in ATEX uitvoering te verkrijgen.

Twig protector pro

De Twig Beacons

De Twig Beacons zijn compact en volledig draadloos te installeren binnen in een gebouw of buiten op een terrein. Deze apparaten geven een signaal af dat door het alarm device zal worden uitgelezen. De naam van de dichtstbijzijnde beacon wordt automatisch meegestuurd in je alarmmelding. Zo weten hulpverleners je daarom altijd te vinden in geval van nood.

Twig Beacon

Interesse in onze oplossing?

Vraag hier een offerte aan