Alarmknoppen voor ambulante teams

Wat als je voor je werk vaak op pad bent en er alleen voor staat? Je kunt dan niet even hulp roepen als de situatie dreigt te escaleren. Dit speelt als je bijvoorbeeld  werkt als ambulant zorgverlener. Om deze situatie onder controle te houden kunnen zij worden uitgerust met een alarmknop, waarbij discreet hulp ingeschakeld kan worden als dat nodig is.

Ook afgelopen jaar hebben wij verschillende ambulante teams van diverse organisaties voorzien van mobiele persoonsalarmering. Zo hebben we medewerkers van een ambulant team van een verslavingszorgorganisatie voorzien van een persoonlijke mobiele alarmknop maar ook FACT-teams van zorgorganisaties en ambulante teams van RIBW hebben nu toegang tot onze veiligheidsmogelijkheden.

Medewerkers van een ambulant team, zijn vaak alleen op pad naar cliënten. Ze ontmoeten de cliënten dan in hun eigen leefomgeving. Dit kan thuis, in de stad of in een park zijn. Hierdoor zijn zij dus op zichzelf aangewezen.  Wanneer zij een cliënt bezoeken, ligt het gevaar van een acute dreigende of onveilige situatie altijd op de loer. Met het dragen van mobiele persoonsalarmering, gaan de medewerkers met verhoogd veiligheidsgevoel op bezoek bij cliënten.