blog

Persoonsalarmering voor professionals

persoonsalarmering

Wat is mobiele persoonsalarmering?

Mobiele persoonsalarmering is een draadloos systeem dat mensen de mogelijkheid geeft om alarm te slaan als ze in gevaar zijn.

Wat zijn ‘professionals’?

Met professionals bedoelen we in dit geval mensen die tijdens hun werk in een gevaarlijke of bedreigende situatie kunnen belanden. Er wordt ook wel regelmatig gesproken over ‘alleen-werkers’ of in het Engels ‘Lone workers’ als het over deze groep mensen gaat.

Geen direct toezicht van een collega

Als je werk doet waarbij je risico’s loopt op persoonlijk letsel betekent dat natuurlijk niet dat je zelf altijd alarm hoeft te slaan als er wat met je gebeurt. In veel situaties zal je namelijk met meer mensen in dezelfde ruimte zijn. Hierdoor kunnen die anderen je helpen of hulp inschakelen.

Wanneer je werkt op plekken waar je collega’s je niet altijd kunnen zien of horen. Maar ook niet zien wat je doet of wat er gebeurt. Dan is de situatie duidelijk anders en zou mobiele persoonsalarmering een oplossing voor je kunnen zijn.

Wie alarmeer je dan?

Bij wie je hulpverzoek terecht moet komen is helemaal afhankelijk van de omgeving en situatie waarin je werkt.

Werk je bijvoorbeeld in een omgeving waar een BHV team of interventieteam aanwezig is, dan kun je je collega’s alarmeren. Team Alarm zou dan een goede optie voor je kunnen zijn.

Maar werk je alleen in een gebouw of leg je visites of huisbezoeken af voor je werk dan kun je beter een alarmcentrale alarmeren die de politie voor je kan en mag inschakelen bij een incident. Je alarmeert dan ‘extern’.

Maatwerk

Een combinatie van intern en extern alarmeren kan natuurlijk ook. Het bepalen van de ideale opvolging is bijna altijd maatwerk. Daarbij komen de factoren tijd, bezetting, bereikbaarheid, omgeving, dreigingsbeeld en hulpwens kijken. De experts van Secure2Go zijn hier heel ervaren mee. Ze zullen je in het hele proces, van inventarisatie tot implementatie begeleiden. Daarbij geven zij advies en maken jullie zelf de uiteindelijke keuzes. Ook wordt er rekening gehouden met het beschikbare budget. Het draagvlak onder de medewerkers en de noodzaak vanuit regelgeving of intern beleid. Zo komen we samen tot de best mogelijke wijze van persoonsalarmering binnen jullie organisatie.

Is mobiele persoonsalarmering ingewikkeld?

Nee hoor, wij zorgen er voor dat het voor jullie niet ingewikkeld is. Of je nou 1 of 200 medewerkers hebt. Het voordeel van de systemen van Secure2Go is dat ze volledig draadloos en stand-alone zijn. Je bent dus niet afhankelijk van de beschikbaarheid van interne infrastructuur zoals WiFi of Dect. De apparatuur kan volledig door ons op afstand worden beheerd. 

Het alarmeringsplatform kan alarmmeldingen op alle mogelijke manieren doorsturen naar welke ontvanger dan ook. Met een full service contract nemen we je alle zorgen met betrekking tot onderhoud uit handen. Maar ook persoonlijke training op locatie is mogelijk. Uiteraard kun je de persoonsalarmering kopen en daarnaast gebruik maken van onze service op het gebied van draadloze communicatie en alarm management.

persoonsalarmering secure2go

Maakt Persoonsalarmering alles veilig?

Nee dat is niet zo. Het is een belangrijk sluitstuk van je totale persoonlijke veiligheidsbeleid. Je kunt je met een noodknop immers niet verdedigen en je voorkomt er ook geen vervelende situaties mee. Het stelt je daarentegen wel in staat om snel, onopvallend en betrouwbaar hulp in te roepen als de situatie daar om vraagt. Wij adviseren daarom ook om altijd te werken vanuit een beleid. Daarna de medewerkers te trainen in het voorkomen of beheersbaar maken van gevaar en ze te voorzien van de juiste middelen om veilig te kunnen werken. Een mobiele noodknop is daar in sommige situaties een onmisbaar onderdeel van.

Goed werkgeverschap

Volgens de ARBO wet heeft een werkgever of opdrachtgever de plicht om een werknemer optimaal te beschermen tegen gevaar en gevaarlijke situaties. Het inzetten van een noodknop kan hier onderdeel van zijn. In sommige branches zoals de deurwaardersbranche en de woning corporatiebranche heeft de Inspectie SZW het gebruik van een mobiel alarmsysteem zelfs dringend aanbevolen. Dit om de veiligheid van de medewerkers te vergroten.

Waar wordt persoonsalarmering al gebruikt

We kunnen in grote lijnen twee groepen benoemen die baat kunnen hebben bij persoonsalarmering. De eerste groep zijn mensen die tijdens hun werk in aanraking kunnen komen met agressie of geweld van klanten of cliënten. Maar ook de tweede groep loopt gevaar door bijvoorbeeld het werken met zware machines, chemicaliën, op hoogte of in kleine ruimtes.

De systemen van Secure2Go worden op dit moment ondermeer gebruikt door:

  • de nationale politie;
  • gemeentes;
  • zorg- en hulporganisaties;
  • ecologische onderzoeksbureaus;
  • deurwaarders;
  • woningbouwcorporaties;
  • (chemische)industrie;
  • en in de transportsector

Welke apparatuur is beschikbaar?

We hebben voor bijna iedere situatie de juiste oplossing. We hebben een App, de Cube, de Card, de XL serie en Team Alarm.

Hoe moet ik kiezen?

Kijk maar eens naar de systemen die wij beschikbaar hebben voor mobiele persoonsalarmering. Bij iedere oplossing staat voor welke situaties en personen de apparatuur geschikt is en welke functies er mogelijk zijn.

Je mag natuurlijk ook direct het offerteformulier invullen. Dan nemen we geheel vrijblijvend contact met je op. We helpen je met het vinden van de meest geschikte oplossing voor jullie medewerkers en organisatie.

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Beate
Vragen? Beate helpt je graag verder!

Vraag een offerte aan

* Verplichte velden