Werkt de alarmknop op 2G, 3G, 4G of 5G?

5G is het nieuwste netwerk dat momenteel wordt uitgerold. Dit netwerk kenmerkt zich door razendsnelle dataoverdracht waardoor bijvoorbeeld auto’s, drones en machines vrijwel realtime met elkaar kunnen ‘praten’. Voor mobiele alarmering is 5G niet direct noodzakelijk. Uiteindelijk is het belangrijk dat een alarmapparaat goede stabiele netwerkdekking heeft, waarmee het kan doen waar het voor bedoeld is. Het verzenden van alarmberichten, statusberichten en de positie. Het versturen van sms-berichten en het opzetten van een spraakverbinding.

Het GSM netwerk en multi-netwerk simkaarten

GSM staat voor ‘Global System for Mobile communications’. Dit is een standaard voor mobiele communicatie. Om gebruik te maken van een GSM-netwerk moet je beschikken over een simkaart en een aansluiting bij een mobiele netwerk provider. In Nederland kennen we o.a. de providers KPN, Ben, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

De alarmknoppen van Secure2Go zijn standaard uitgerust met een roaming (ofwel multi-netwerk) simkaart waardoor je gebruik kunt maken van vrijwel alle beschikbare netwerken. Je bent dan voor je bereik niet afhankelijk van 1 provider. In het grensgebied kan zelfs verbinding gemaakt worden met een buitenlands netwerk. Zo werken onze alarmknoppen vrijwel altijd in heel Europa.

2G Netwerk

De mobiele alarmknoppen verzenden kleine pakketjes data met daarin gegevens over het apparaat en de locatie naar een alarmserver. Hiervoor is de capaciteit op het 2G netwerk ruimschoots voldoende en snel genoeg. Ook spraak, nodig voor de meeluisterverbinding, gaat prima via 2G. Het 2G netwerk in Nederland heeft meer dan 90% dekking en is zeker tot ver in 2025 beschikbaar.

3G Netwerk

Wil je tegelijkertijd gebruik maken van spraak en data? Oftewel positie-updates ontvangen terwijl de spraakverbinding is geopend. Dan heb je minimaal 3G nodig. Spraak en data kunnen afzonderlijk van elkaar worden verstuurd. 3G wordt de komende jaren door de netwerkproviders uit gefaseerd om plaats te maken voor meer 4G en 5G zenders.

4G Netwerk

4G is een nieuwere generatie binnen het gsm-netwerk. Grote hoeveelheden data worden sneller verstuurd en spraak kan via VoLTE verlopen. Dit is een digitale spraakoverdracht. Data kan tegelijkertijd via dit netwerk verstuurd worden (LTE-M) waarbij minder energie gebruikt wordt. Het 4G netwerk in Nederland is inmiddels bijna dekkend. Met het oog op de toekomst zal dit netwerk ook voor mobiele alarmering steeds belangrijker worden.

5G Netwerk

5G is het nieuwste netwerk dat momenteel wordt uitgerold. Dit netwerk kenmerkt zich door razendsnelle dataoverdracht waardoor bijvoorbeeld auto’s, drones en machines vrijwel realtime met elkaar kunnen ‘praten’. Voor mobiele alarmering is 5G niet direct noodzakelijk.

Uiteindelijk is het belangrijk dat een alarmapparaat goede stabiele netwerkdekking heeft, waarmee het kan doen waar het voor bedoeld is. Het verzenden van alarmberichten, statusberichten en de positie. Het versturen van sms-berichten en het opzetten van een spraakverbinding.

Monitoren

Samen met onze netwerkpartner monitoren wij de beschikbaarheid van de netwerken 24 uur per dag zodat de gebruikers van onze persoonsalarmering nu en in de toekomst verzekerd zijn van de hoogst mogelijke beschikbaarheid van onze dienstverlening.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave