Snel inzetbaar alarmsysteem voor bedreigde personen.

BeWare, een snel inzetbare noodknop voor bedreigde personen

BeWare is het enige gecertificeerde en getoetste persoonsalarm voor bedreigde personen in Nederland. Met één druk op de knop kan razendsnel contact gemaakt worden met de alarmcentrale. De centralist luistert mee met de situatie en de politie wordt tegelijkertijd naar de actuele locatie gestuurd.

Beproefd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

In 2019 is het BeWare systeem van Secure2Go uitvoerig geëvalueerd door criminoloog Henk Ferwerda van Bureau Beke. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van BZK in samenwerking met de politie Oost Nederland en een zestal Nederlandse gemeenten. Voor het onderzoek is na een praktijk pilot uitvoerig gesproken met betrokken politiemedewerkers, burgemeesters en met slachtoffers die gebruik hebben gemaakt van de noodknop.

Alle ondervraagden waren overwegend positief en gaven aan dat met name het veiligheidsgevoel steeg met de wetenschap dat met BeWare de hulpverlening met één druk op de knop op gang gebracht kan worden. Politieagenten beschouwen BeWare als een waardevolle tool om ad-hoc in te zetten bij bedreiging casuïstiek in hun gebied.

Download hier de onderzoeksnotitie ‘BeWare voor burgers’ van Bureau Beke.

Voor de politie

BeWare kan door de politie worden ingezet in zaken waarbij burgers worden bedreigd. De alarmknoppen staan bij de basisteams in het politiebureau en kunnen acuut voor een korte periode worden uitgereikt, totdat een structurele voorziening is getroffen. BeWare voor burgers kan in samenwerking met de gemeente worden geïmplementeerd.

Voor gemeenten

Rondom de thema’s jeugdzorg, ondermijning en personen met verward gedrag worden regelmatig burgers en professionals bedreigd. BeWare is een effectief middel voor een gemeente om ad-hoc de veiligheid en het veiligheidsgevoel van deze mensen te vergroten en ze de mogelijkheid te geven snel hulp in te roepen als een situatie escaleert.

Voor (lokale) bestuurders en overheidsmedewerkers

Steeds vaker krijgen burgemeesters, wethouders en andere bestuurders te maken met bedreiging, intimidatie en agressie. Door ze te voorzien van een adequaat alarmeringssysteem voelen ze zich veiliger tijdens hun werk, in privétijd en tijdens openbare bijeenkomsten. BeWare kan structureel preventief ter beschikking worden gesteld, maar ook tijdelijk als er daadwerkelijk een bedreiging speelt.

BeWare voor medewerkers

Medewerkers in bepaalde beroepsgroepen krijgen zo nu en dan te maken met een werk gerelateerde bedreiging. In dat geval kunnen werkgevers een bedreigde collega tijdelijk uitrusten met een BeWare alarmknop. Denk bijvoorbeeld aan jeugdbeschermers, sociaal werkers, advocaten, directieleden en ggz medewerkers. Hierdoor stijgt na een bedreiging de veiligheid en het veiligheidsgevoel direct en kan er ondertussen gewerkt worden aan een structurele oplossing.

Wat beware zo betrouwbaar maakt

  • Maakt gebruik van meerdere gsm-netwerken voor maximale bereikbaarheid.
  • Zeer snelle responsetijd door gecertificeerde centralisten.
  • Nauwkeurige positiebepaling.
  • Discrete alarmknop van hoogwaardige kwaliteit.
  • Continue monitoring op de werking en de beschikbaarheid van het systeem.
  • 24/7 bereikbaar voor spoedleveringen en support.
  • Aantoonbaar betrouwbaar door het strenge kwaliteitskeurmerk ‘Mobiele beveiliging van personen’.
Delen
Vragen? Thijs helpt je graag verder!
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.