Man op heftruck in magazijn met alarmknop
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen
  • Vergroot de veiligheid
  • Kiwa gecertificeerd
  • 24/7 persoonlijke ondersteuning
  • Exacte locatiebepaling, binnen en buiten

De rol van logistiek en risico’s tijdens de werkdag

De sector transport en logistiek bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met het vervoer en de opslag van goederen. Een logistiek medewerker is er verantwoordelijk voor dat logistieke processen goed verlopen en zorgt voor levering, opslag en verzending van goederen. Logistiek medewerkers vind je vaak bij productiebedrijven, transportbedrijven, groothandels en distributiecentra.

Vaak werken zij buiten het zicht van collega’s. Mochten zij onwel worden of als er een ongeval gebeurt dan zien of horen collega’s dit niet. Op die momenten is het belangrijk om hun welzijn te monitoren. Dat kan met ons nauwkeurige, draagbare man-down systeem. Ook kan er een agressie incident plaatsvinden waarbij je hulp wilt inschakelen. Dan is onze noodknop een uitkomst.

Veiligheid in de sector vervoer en opslag: feiten en cijfers

Volgens de Monitor Arbeidsongevallen 2022 blijkt dat ook in de sector vervoer en opslag het aantal arbeidsongevallen is toegenomen in 2022 t.o.v. 2021.

Grafiek uit rapport van de rijksoverheid met betrekking tot het aantal arbeidsongevallen in 2022

Bron: Rijksoverheid.nl

Hoe kan Secure2Go professionals in de logistiek helpen?

Al meer dan 10 jaar ondersteunen wij professionals in de logistiek met onze betrouwbare alarmeringsoplossingen. Onze systemen zijn speciaal afgestemd op de behoeften van deze medewerkers. Welke werkzaamheden je ook uitvoert, wij hebben voor iedere situatie een passend systeem.
  • Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
  • Koppeling met reeds aanwezige oproepsystemen mogelijk
  • Ook in ATEX uitvoering beschikbaar
Man op heftruck in magazijn met alarmknop

Onze whitepaper alleenwerkersalarmering is de uitgelezen keuzehulp bij het selecteren van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor medewerkers in de transport.

whitepaper alleenwerkers mockup
Whitepaper Alleenwerkersalarmering

Deze whitepaper helpt je bij het maken van een keuze voor de juiste alarmeringsoplossing.

Download informatie

Uiteraard geheel gratis!

Hoe werkt de man-down & bhv-alarmering van Secure2Go voor professionals in de logistiek?

Voor de man-down detectie dragen alleenwerkers een compacte alarmknop op hun middel of bovenlichaam. Omdat dit slimme apparaat is uitgerust met een sensor kan het beweging en kanteling waarnemen. Afhankelijk van de werkzaamheden die de alleenwerker uitvoert stellen we de juiste triggers in en worden de juiste personen gewaarschuwd.

Het kan ook zijn dan de noodknop wordt gebruikt omdat er kans is op een agressie incident, deze draagbare noodknop kan je bijvoorbeeld aan je broekriem bevestigen. De melding gaat dan direct naar onze alarmcentrale. Indien nodig, zullen zij de politie inschakelen. Meer informatie hierover vind je op onze Pro Connect pagina.

Geen organisatie is hetzelfde en dat geldt ook voor de manier waarop de bedrijfshulpverlening is georganiseerd. Daarom passen wij onze oplossing graag aan op de wensen van onze klanten.

De adviseurs van Secure2Go zijn door hun achtergrond goed op de hoogte van alle ins en outs van industriële veiligheid en kunnen maatwerkoplossingen. Zij kunnen daardoor de juiste opvolging op maat inrichten. Zo leveren wij altijd een compleet werkend systeem waarbij jij en je collega’s volledig ontzorgd worden.

Medewerker dennis in een video call
Ontmoet onze adviseur Man-down en BHV alarmering
Uiteraard geheel vrijblijvend

Praktijkervaring: ongeval tijdens de nachtdienst

Kevin, magazijnmedewerker in een logistiek centrum

Tijdens een nachtdienst in het magazijn was ik bezig met het verplaatsen van zware pallets met een elektrische pallettruck. Terwijl ik een bocht maakte, verloor ik plotseling de controle door een gladde vloer en kwam ik hard ten val. De klap was zo hevig dat ik even buiten bewustzijn raakte.

Gelukkig was ik uitgerust met het Secure2Go man-down systeem, dat automatisch een alarm activeerde bij een val. De interne bedrijfshulpverlening (BHV) werd direct ingeschakeld en binnen enkele minuten stonden mijn collega’s en een BHV’er bij me om eerste hulp te verlenen. Dit incident heeft me laten inzien hoe cruciaal het is om een man-down systeem te hebben in een werkomgeving waar collega’s niet direct in het zicht zijn.

Niemand wil ooit in een situatie terechtkomen waarin de noodknop noodzakelijk is, maar het is cruciaal dat deze altijd betrouwbaar functioneert. Daarom zorgen wij ervoor dat de werking van onze noodknoppen automatisch en continu wordt bewaakt, zodat je erop kunt vertrouwen wanneer het er echt op aankomt.