Veilig werken voor medewerkers natuurbeheer
Op welke locatie je je ook bevindt, werken bij natuurbeheer wordt een stuk veiliger met onze betrouwbare alarmering. Professionals van natuurbeheer hebben een belangrijke taak in de samenleving maar worden soms blootgesteld aan onveilige situaties. Ontdek waarom steeds meer professionals van natuurbeheer kiezen voor onze discrete alarmeringsoplossingen.

- Vergroot de veiligheid
- Kiwa gecertificeerd
- 24/7 persoonlijke ondersteuning
- Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
De rol van natuurbeheer en de risico’s in het werkveld
In Nederland zijn verschillende grote natuurbeheerders actief om Nederlandse natuur te beheren en beschermen. Enkele voorbeelden zijn Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de 12 Provinciale Landschappen. Buiten het actief beheren, zoals kappen of maaien is natuurbeheer ook bezig met het beleid. Wetten die vogels beschermen of het mestactieplan zijn maatregelen die de natuur ten goede komen, ook dit noemen we natuurbeheer.
Tijdens jouw werkdag bij natuurbeheer kun je te maken krijgen met incidenten zoals bijvoorbeeld burgers die het ergens niet mee eens zijn. Het is belangrijk dat er binnen een organisatie een goed agressiebeleid is en de medewerkers agressie- en de-escalatietraining volgen. Ondanks alle trainingen en voorzorgsmaatregelen kan het toch voorkomen dat je een keer hulp in moet schakelen van collega’s of eventueel de alarmcentrale. Onze betrouwbare noodknop is hier de ideale oplossing voor.
Cijfers: veiligheid bij ambtenaren
Uit de Monitor Integriteit en Veiligheid uit 2022 blijkt dat het percentage politieke ambtsdragers bij decentrale overheden dat vanuit hun functie te maken had met agressie of geweld, is gestegen van 23% in 2014 naar 49% in 2022. Ook ernstige incidenten nemen in aantal toe.

Bron: Open Overheid.nl
Hoe kan Secure2Go medewerkers van natuurbeheer helpen?
- Discreet alarmeren
- Betrouwbare apparatuur
- Je krijgt een persoonlijke instructie
- Integratie met bestaande systemen is mogelijk

Onze whitepaper agressiealarmering is de uitgelezen keuzehulp bij het selecteren van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor medewerkers bij natuurbeheer die met agressie te maken kunnen krijgen.

Deze whitepaper helpt je bij het maken van een keuze voor de juiste alarmeringsoplossing.
Download de whitepaperUiteraard geheel gratis!
Hoe kan ik hulp inroepen tijdens de werkdag?
Dat is heel simpel, je krijgt de beschikking over een discrete noodknop en met een druk op de knop wordt de juiste hulp ingeroepen. Als er geen collega’s in de buurt zijn of als de kans op heftige incidenten groot is dan adviseren we om de melding binnen te laten komen bij onze alarmcentrale. Zij zullen, indien nodig, de politie inschakelen. Meer informatie hierover vind je op onze Pro Connect pagina.
Omdat onze adviseurs vanuit hun werkervaring zelf weleens te maken hebben gehad met agressie en de gevolgen daarvan kunnen ze, in overleg met jullie, de juiste opvolging op maat inrichten. Dit resulteert in een compleet alarmeringssysteem waarbij jij en je collega’s volledig ontzorgd worden.

Praktijkervaring: onveilige situatie tijdens patrouille
Tom, medewerker natuurbeheer
Tijdens een patrouille in een afgelegen natuurgebied merkte ik illegale stropersactiviteiten op. De situatie voelde onveilig en ik stond er alleen voor. Gelukkig had ik mijn Secure2Go alarmknop bij me. Ik drukte discreet op de knop, waardoor een noodsignaal naar de alarmcentrale werd gestuurd. De alarmcentrale luisterde mee via de microfoon in de knop en beoordeelde de situatie als ernstig. Binnen enkele minuten arriveerde de politie ter plaatse om de stropers te arresteren en de situatie onder controle te brengen. Dankzij de alarmknop kon ik snel en onopvallend om hulp vragen, wat ervoor zorgde dat de situatie veilig werd opgelost.
Natuurlijk hoop je nooit in een situatie terecht te komen waarbij je de alarmknop moet gebruiken. Maar als het toch aan de orde is, dient het apparaat feilloos te werken. De werking van onze alarmknoppen wordt continu en automatisch bewaakt, zodat je erop kunt vertrouwen wanneer elke seconde telt.
