Veilig werken in de huisartsenzorg
Werken in de huisartsenzorg wordt een stuk veiliger met onze discrete alarmering. Of je nu in de praktijk werkt of op huisbezoek bent, met onze noodknoppen kun je snel hulp inschakelen als dat nodig is. Ontdek waarom steeds meer huisartsen en assistenten kiezen voor onze betrouwbare agressiealarmering.

- Vergroot de veiligheid
- KIWA gecertificeerd
- 24/7 persoonlijke ondersteuning
- Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
Waarom (discrete) alarmering onmisbaar is in de huisartsenzorg
Tijdens jouw werkdag in de huisartsenpraktijk kun je te maken krijgen met verschillende incidenten zoals bijvoorbeeld een patiënt die onvoorspelbaar gedrag vertoond. Het is allereerst belangrijk dat er binnen de organisatie een goed agressiebeleid is en de medewerkers de-escalatie- en agressietraining volgen. Maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het toch voorkomen dat je onverwachts hulp moet inschakelen van collega’s of hulpdiensten. Ook tijdens huisbezoeken kun je in een bedreigende situatie terechtkomen. Een discrete noodknop is hier de ideale oplossing voor.
Cijfers over agressie bij huisartsen en gezondheidscentra
Uit onderzoek van Ipsos over agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer in de zorgsector blijkt dat de meerderheid (69%) van de respondenten die werkzaam zijn bij huisartsenpraktijken of gezondheidscentra de afgelopen 12 maanden te maken heeft gehad met verbale agressie.
Bron: PPGM&CO
Hoe helpt Secure2Go medewerkers in de huisartsenzorg?
- Ons systeem weet op welke locatie jij je bevindt
- Integratie met bestaande systemen is mogelijk
- Discreet alarmeren

Onze whitepaper agressiealarmering is de uitgelezen keuzehulp bij het selecteren van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor medewerkers in de huisartsenzorg die met agressie te maken hebben.

Deze whitepaper helpt je bij het maken van een keuze voor de juiste alarmeringsoplossing.
Download de whitepaperUiteraard geheel gratis!
Hoe werkt (discrete) persoonsalarmering in de huisartsenzorg?
Dat is heel simpel, je krijgt de beschikking over een alarmknop en met een eenvoudige druk op de knop wordt er hulp ingeroepen van collega’s of je staat direct in verbinding met de alarmcentrale. Als je op huisbezoek bent of je beweegt door een locatie dan draag je de alarmknop discreet bij je. Voer je gesprekken in een spreekkamer of werk je achter de ontvangstbalie dan wordt de alarmknop uit het zicht bevestigd op een vaste plaats.
De alarmmelding kan op diverse manieren naar collega’s worden verstuurd. Maar als er geen collega’s in de buurt zijn, je op huisbezoek bent of als de kans op heftige incidenten groot is dan adviseren we om de melding binnen te laten komen bij onze alarmcentrale. Zij kunnen vervolgens, als dat nodig is, direct de politie inschakelen. Meer informatie hierover vind je op onze Pro Connect pagina.
Onze dienstverlening versterkt niet alleen het gevoel van veiligheid onder medewerkers in de huisartsenzorg, maar vergroot ook de daadwerkelijke veiligheid in noodsituaties.
Ervaringen uit de praktijk: hoe noodknoppen het verschil maken
Anita, assistente huisartsenpraktijk
“Op een drukke ochtend in onze huisartsenpraktijk kwam er een man binnen die erg verward leek. Hij sprak onsamenhangend en werd steeds luider. Toen hij agressief begon te worden en over de balie leunde, voelde ik me onveilig.
Gelukkig hebben we een Secure2Go noodknop onder de balie voor precies dit soort situaties. Zonder dat de man het merkte, drukte ik discreet op de knop. Er snelden direct een paar collega’s toe en binnen enkele minuten arriveerde ook de politie bij onze praktijk. Ze hebben de man meegenomen voor verdere hulp. Het is een geruststelling te weten dat ik direct assistentie kan inschakelen met slechts één druk op de knop.”
Natuurlijk hoop je nooit in een situatie terecht te komen waarbij je de noodknop moet gebruiken. Maar als het toch aan de orde is, dient het apparaat feilloos te werken. De werking van onze noodknoppen wordt continu en automatisch bewaakt, zodat je erop kunt vertrouwen wanneer elke seconde telt.