Blog & Nieuws

Altijd op de hoogte
  • Categorieën:
  • Alles
  • Ervaring
  • Geen categorie
  • Kennis
  • Nieuws

MAN-DOWN VOOR ALLEENWERKERS

“Ik heb me nog nooit zo bang en eenzaam gevoeld als toen ik tijdens mijn werk in het lab acute hartproblemen kreeg. Ik kon van de pijn niet meer bewegen en er was geen collega in buurt.”

Gelukkig kan Benno het navertellen. Heel toevallig kwam er kort nadat hij in elkaar zakte een collega binnen. Die heeft de BHV gealarmeerd waarna de levensreddende hulp snel op gang kwam. Dit incident heeft binnen de organisatie wel direct geleid tot een aangepast beleid voor werknemers die buiten het zicht van collega’s werkzaamheden uitvoeren binnen het bedrijf.

Lees meer

Nachtdienst? Werk veilig!

Werkt de nachtdienst bij jullie in de organisatie ook alleen?

 

Hebben jullie dag en nacht een groep bewoners op de woongroep, in het gebouw of op de afdeling? Jongeren met gedragsproblemen, cliënten met een meervoudige beperking, daklozen, verslaafden of dementerende bejaarden. Ze zijn allemaal op de één of andere manier 24 uur per dag zorg of hulp behoevend.

Lees meer

Werken wijkteams veilig?

Werken in de wijk, dicht bij de burger en regelmatig zelfs bij de burger achter de voordeur. Dat is wat de professionals van de honderden sociale wijkteams in Nederland dagelijks doen. Hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben, daar zijn ze voor.

Lees meer

Secure2Go is nu TAPA-TSR1 proof!

Volgens TAPA moet niet alleen de lading maar ook de chauffeur veilig zijn

 

Transportbedrijven zijn sinds 2017 verplicht om hun chauffeurs uit te rusten met draagbare noodknop als ze in aanmerking willen komen voor het TAPA TSR1 certificaat. Secure2Go biedt daar nu samen met haar partner EuroPAC alarmcentrale een passende hoogwaardige oplossing voor.

Lees meer

“Ik voel me zekerder als ik bij een cliënt naar binnen stap”

Veiliger werken in de ambulante GGZ- en Jeugdzorg hulpverlening

 

Het is vrijdagmiddag als Ilse mij een bericht stuurt. Ze is overstuur. ‘De stemmen zijn terug, ze praten maar door.’ Zo kan ik haar niet het weekend in laten gaan. ‘Ik kom eraan, blijf maar binnen totdat ik er ben, vijftien minuten hooguit.’

Lees meer

“Nu is hij een stap te ver gegaan”

Bedreiging deurwaarder vastgelegd via noodknop

 

‘Er komt een dag, dan loop jij naar buiten bij dat glimmende kantoorpand van jullie op de Hofstraat en sta ik daar op je te wachten. En dan… BOEM!’ zegt Harkema met een dreigende toon terwijl hij met zijn hand een pistool uitbeeldt richting mijn hoofd.

Lees meer

“Je gaat me nu helpen, klootzak!”

Johan werkt bij een bergingsbedrijf en wordt aangevallen door een agressieve automobilist

 

Net als ik zap, gaat mijn pieper af. Een oproep, iemand heeft mijn hulp nodig. Mijn vrouw kijkt om de hoek van de deur. ‘Je eerste toch?’ Ik knik. Ja, de eerste van deze dienst die nog tot zeven uur morgenochtend zal duren.

Lees meer

“Blijf van dat rotkind af en hou je bek”

Wijkverpleegkundige Janine is niet welkom

 

Ze kijkt nieuwsgierig naar me als ze de deur opent. ‘Baby?’ vraagt ze. Ja, ik kom voor de baby, haar broertje. Ze drentelt voor me uit naar de huiskamer.

Lees meer

“Kom je even binnen?”

Annemarie werd aangerand tijdens haar werk als deur-tot-deur-verkoopster

 

‘Zo zeg, dat is een leuke foto van jou!’ De man lacht vriendelijk en geeft me mijn identiteitsbewijs terug. Ik glimlach verrast. Het complimentje komt na de stroom aan geërgerde mensen totaal onverwacht.

Lees meer

“Ik laat je niet vallen”

Maatschappelijk werker Lidia komt in een noodsituatie

 

‘Ook mislukt.’ Hij kijkt naar een plek achter me. ‘Hoe bedoel je dat? Ook mislukt? Dat je naar huis ging omdat je het benauwd kreeg in de rij bij de supermarkt is echt niet vreemd als je je zo voelt als nu, Sandro.’

Lees meer

“Wees op je hoede, altijd”

Magda en Inez werken bij een woningbouwvereniging en worden bedreigd door één van de bewoners.

 

‘Alles wat goor is, gooi ik van het balkon. Tja. Dat klopt.’ Bosma kijkt ons aan en plukt wat aan zijn baard. ‘En nu ik eens goed ruik, vind ik jullie ook maar een goor stel wijven.’ Hij zet een stap naar voren.

Lees meer

“Plots breekt de hel los”

Jeroen wordt tijdens zijn werk als deurwaarder bruut neergestoken

 

Ze opent de deur. Een flauwe glimlach. ‘Ah. Daar ben je.’ Ik knik naar Anke van Gelderen en ze laat me binnen. Ondanks ik dit werk al 22 jaar doe, heb ik met dit soort gevallen altijd moeite. Je boedel kwijtraken door andermans fout is heftig. En deze vrouw lijkt helaas geboren voor het ongeluk.

Lees meer

“Laat me los, jij met je (…) smoel”

Nick neemt het op tegen een gewelddadige bewoner in zijn woongroep

 

Het is stil in huis, de avond is nu voorbij. Vandaag is iedereen redelijk rustig naar zijn eigen kamer gegaan. Er zijn dagen dat dit uur pittiger is. Maar de groep is intussen wel aan elkaars grillen gewend.

Lees meer

“Hij maakte nog een grapje”

Barry en Jacco werden gegijzeld tijdens een huisbezoek

 

En dan staan alle beelden stil. De loop van het pistool drukt op mijn slaap. Mijn adem stokt. Ik hoor het bloed pompen in mijn oren. Dit gebeurt niet, denk ik. Dit is niet echt.

Lees meer

“We maken je af!”

Een groep jongeren keert zich tegen leerplichtambtenaar Van der Laan

 

‘Wat?’ zegt hij. Ik loop naar hem toe. Hij kijkt even naar de jongens die bij hem staan. ‘Wat zei je?’. Ik herhaal dat hij beter terug naar school kan gaan om te voorkomen dat zijn ouders opnieuw een hoge boete moeten betalen.

Lees meer

“Zoek je deze schatje?”

Chantal werd bedreigd en aangerand tijdens haar werk als thuiszorger

 

Meneer Carlson volgt me met argusogen als ik de thermostaat wat lager instel. Het is hier veel te warm. Ik heb hem gewassen en een paar wonden opnieuw verbonden. De man gaat zo hard achteruit. Dementie is grillig en niet te voorspellen.

Lees meer

Secure2Go in de media

In Security Management is een artikel geplaatst over de Kiwa certificering en het belang hiervan. Klik hier voor het artikel.

Wijkteams werken veiliger met mobiele alarmering

Nieuw: Mobiele noodknop vergroot veiligheid wijkteams

Met de invoering van de sociale wijkteams is het steeds normaler geworden dat de medewerkers van deze teams op huisbezoek gaan. Deze aanpak verkleint de afstand tussen de instanties en de burger maar vergroot tegelijkertijd het veiligheidsrisico van de medewerkers die deze bezoeken afleggen.

Lees meer

Wijkteams werken veiliger met mobiele alarmering

Voelen jij en je collega’s zich Secure2Go?

Het afleggen van huisbezoeken, posten in woonwijken, alleen aanwezig zijn in een wijkpost of een horecacontrole op rookbeleid of geluidsoverlast. Veel ambtenaren komen rechtstreeks in contact met de burger en niet zelden komen ze daarbij in een bedreigende situatie terecht.

 

‘Om kwart voor drie stond ze in mijn kantoor, snikkend en met een diepe ademhaling. Het linker oog dik en blauw, een kleine hechting in de wenkbrauw…

Lees meer

Niet gebruiken of niet hebben; een levensbelangrijk verschil.

Nadat een ambtenaar of zorgverlener tijdens het werk geconfronteerd is met geweld of een ernstige bedreiging, gaat de werkgever vaak snel op zoek naar goede maatregelen die geweld tegen kunnen gaan of die de werknemer in staat stellen om snel en onopvallend alarm te slaan in een bedreigende situatie. Zoals bijvoorbeeld een mobiele noodknop. Maar waarom dan pas?
Lees meer

Huisbezoek veiliger met mobiele app om risico’s in te schatten

Tijdens een huisbezoek heb je te maken met onvoorspelbare factoren die van invloed zijn op je veiligheid. Dat vraagt om een andere benadering als het gaat om veiligheid tijdens je werk. De mobiele app ‘Veilig Huisbezoek’ helpt je om vooraf de risico’s in te schatten en de juiste maatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld een mobiele noodknop.

Lees meer

Secure2Go in de media

Op Arbo-online.nl is een artikel geschreven over het gebruik van de noodknop bij agressie. Klik hier voor het artikel.

Kiwa certificering

Betrouwbaarheid mobiele persoonsalarmering Secure2Go geborgd met kwaliteitscertificaat.

 

Secure2Go is als eerste leverancier van mobiele noodknoppen in staat de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar systemen aantoonbaar te maken. Dit kan door middel van het recent behaalde Kiwa kwaliteitscertificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’.

Lees meer

Secure2Go in de media

Zeven safe keuzes voor uw beveiliging. De mobiele persoonsalarmering van Secure2Go hoort daarbij volgens Nieuwe Veiligheid, bijlage van Het Financieele Dagblad.
Lees meer

OPROEP: Agressie of geweld meegemaakt?

Maak agressie en geweld bespreekbaar

Hebt u ook iets meegemaakt op het gebied van agressie, geweld of bedreiging tijdens uw werk? Wilt u die ingrijpende ervaring delen, al dan niet anoniem? Onze redactie hoort graag wat u hebt meegemaakt en zal dat samen met u zo puur mogelijk weergeven in een blog.

Lees meer