Veilig werken in de gehandicaptenzorg
Werken in de gehandicaptenzorg wordt een stuk veiliger met onze discrete alarmeringssystemen. Dit systeem is ideaal voor zowel vaste locaties als ambulante werkzaamheden en stellen je in staat om direct hulp in te roepen wanneer de situatie daarom vraagt. Ontdek waarom een groeiend aantal professionals in de gehandicaptenzorg vertrouwt op onze betrouwbare veiligheidsoplossingen.

- Vergroot de veiligheid
- KIWA gecertificeerd
- 24/7 persoonlijke ondersteuning
- Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
Waarom persoonsalarmering onmisbaar is in de gehandicaptenzorg
Tijdens jouw werkdag in de gehandicaptenzorg kun je te maken krijgen met incidenten zoals bijvoorbeeld een cliënt die onvoorspelbaar gedrag vertoond. Het is belangrijk dat er binnen een organisatie een goed agressiebeleid is en de medewerkers agressie- en de-escalatietraining volgen. Ondanks alle trainingen en voorzorgsmaatregelen kan het toch voorkomen dat je een keer hulp in moet schakelen van collega’s of eventueel de politie. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke alarmknop is hier de ideale oplossing voor.
Agressie en veiligheid in de gehandicaptenzorg
Uit onderzoek van Ipsos over agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer in de sector zorg en welzijn blijkt dat de meerderheid (81%) van de respondenten die werkzaam is in de gehandicaptenzorg te maken heeft gehad met verbale agressie in contact met cliënten.

Bron: PGGM&CO
Hoe helpt Secure2Go medewerkers in de gehandicaptenzorg?
- Discreet alarmeren
- Betrouwbare apparatuur
- Je krijgt een persoonlijke instructie
- Integratie met bestaande systemen is mogelijk

Onze whitepaper agressiealarmering is de uitgelezen keuzehulp bij het selecteren van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor medewerkers in de gehandicaptenzorg die met agressie te maken hebben.

Deze whitepaper helpt je bij het maken van een keuze voor de juiste alarmeringsoplossing.
Download de whitepaperUiteraard geheel gratis!
Agressiealarmering in de gehandicaptenzorg: hoe werkt het?
Dat is heel simpel, je krijgt als medewerker in de gehandicaptenzorg de beschikking over een alarmknop en met een eenvoudige druk op de knop wordt er hulp ingeroepen van collega’s of sta je direct in verbinding met de alarmcentrale. Als je ambulant werkt of als je op verschillende plekken binnen een gebouw werkt, dan draag je de alarmknop discreet bij je.
De alarmmelding kan op verschillende manieren naar collega’s worden verstuurd.
Maar als er geen collega’s in de buurt zijn, je bij cliënten achter de voordeur werkt of als de kans op heftige incidenten groot is dan adviseren we om de melding binnen te laten komen bij onze alarmcentrale. Zij kunnen vervolgens, als dat nodig is, direct de politie inschakelen. Meer informatie hierover vind je op onze Pro Connect pagina.
Onze dienstverlening versterkt niet alleen het gevoel van veiligheid onder medewerkers in de gehandicaptenzorg, maar vergroot ook de daadwerkelijke veiligheid in noodsituaties.
Ervaringen uit de praktijk: hoe alarmknoppen het verschil maken
Erica, begeleider gehandicaptenzorg
“Op een ochtend werkte ik met een groep cliënten in ons dagcentrum. Een van hen, die moeite heeft met grote groepen, begon tekenen van angst te vertonen.
Hij kneep zijn handen samen en keek om zich heen alsof hij een uitweg zocht. Ik wist dat deze situatie snel kon escaleren en gevaarlijk kon worden. Terwijl ik hem in de gaten hield, begon hij plotseling te schreeuwen en met spullen om zich heen te gooien. Ik drukte discreet op mijn Secure2Go alarmknop, die ik altijd bij me draag.
Binnen enkele ogenblikken waren mijn collega’s ter plaatse. Ze grepen in en kalmeerden de situatie, waarna de cliënt werd meegenomen naar een veilige omgeving. Dankzij de alarmknop kon ik snel hulp inroepen en verdere escalatie voorkomen, waardoor ik mijn werk veilig en effectief kon uitvoeren.”
Niemand wil ooit in een situatie belanden waarbij het nodig is om de alarmknop te gebruiken, maar het is essentieel dat deze altijd goed functioneert. Daarom monitoren we de werking van onze alarmknoppen automatisch en continu, zodat je kunt vertrouwen op onmiddellijke respons wanneer elke seconde telt.