Veilig werken in de verslavingszorg
Werken in de verslavingszorg wordt een stuk veiliger met onze betrouwbare alarmering. Of je nu in de kliniek werkt, op locatie testen afneemt of bij de cliënt een huisbezoek aflegt, onze alarmknoppen stellen je in staat snel hulp in te schakelen wanneer dat nodig is. Ontdek waarom steeds meer professionals in de verslavingszorg kiezen voor onze discrete alarmeringsoplossingen.

- Vergroot de veiligheid
- KIWA gecertificeerd
- 24/7 persoonlijke ondersteuning
- Exacte locatiebepaling, binnen en buiten
De risico’s van agressie in de verslavingszorg
Wanneer je werkzaam bent in de verslavingszorg, kun je geconfronteerd worden met agressief gedrag, van cliënten, maar ook van hun familieleden of bekenden. Het is cruciaal dat jouw organisatie een effectief agressiebeleid hanteert en dat alle medewerkers trainingen volgen voor de-escalatie en omgaan met agressie. Ondanks deze voorbereidingen, kan het gebeuren dat je op een onverwacht moment hulp nodig hebt van collega’s of de politie. Voor deze situaties biedt onze discrete alarmknop een perfecte uitkomst.
Feiten en cijfers binnen de geestelijke gezondheidszorg
Uit onderzoek van Ipsos over agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer in de zorgsector blijkt dat een groot gedeelte (48%) van de respondenten die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg heeft de afgelopen 12 maanden te maken gehad met ongewenst of agressief gedrag in contact met familie, vrienden of bezoekers van cliënten.

Bron: PGGM&CO
Hoe helpt Secure2Go professionals in de verslavingszorg?
- Discreet alarmeren
- Betrouwbare apparatuur
- Integratie met bestaande systemen is mogelijk

Onze whitepaper agressiealarmering is de uitgelezen keuzehulp bij het selecteren van een betrouwbaar alarmeringssysteem voor medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg die met agressie te maken hebben.

Deze whitepaper helpt je bij het maken van een keuze voor de juiste alarmeringsoplossing.
Download de whitepaperUiteraard geheel gratis!
Hoe werkt een persoonlijke noodknop voor medewerkers in de verslavingszorg?
Het is heel eenvoudig: je beschikt over een persoonlijke noodknop die je met een simpele druk activeert, waardoor direct de juiste hulp wordt opgeroepen. Of je nu op huisbezoek bent of je binnen de kliniek bevindt, je draagt de alarmknop altijd discreet bij je.
De alarmmelding kan op verschillende manieren naar collega’s gestuurd worden. Als er geen collega’s in de buurt zijn, je thuis bij cliënten werkt, of als er een groot risico op ernstige incidenten is, raden we aan om de melding door te sturen naar onze alarmcentrale. Zij kunnen vervolgens, als dat nodig is, direct de politie inschakelen. Meer informatie hierover vind je op onze Pro Connect pagina.
Onze adviseurs hebben een achtergrond in de zorgsector en beschikken over jarenlange ervaring met onze systemen. Zij zijn uitstekend in staat om voor elke medewerker een passende opvolging op maat te realiseren. Wij zorgen voor een volledig operationeel systeem waarmee jij en je collega’s worden ontzorgd.

Praktijkervaring: dreigende situatie bij de kliniekbalie
Karlijn, baliemedewerker verslavingszorg
“Laatst had ik dienst bij de ingang van onze kliniek voor verslavingszorg toen een man probeerde binnen te komen. Hij zei dat hij een vriend was van een van onze cliënten en haar dringend moest spreken. Ons beleid staat echter geen onaangekondigd bezoek toe, vooral om de privacy en veiligheid van onze cliënten te waarborgen.De man werd opdringerig en weigerde te vertrekken. Ik voelde me ongemakkelijk en drukte discreet op mijn Secure2Go alarm. Binnen een minuut kwam ons beveiligingsteam om te assisteren. Ze spraken met de man en legden de regels uit, waarna hij het uiteindelijk begreep en vertrok. Het is geruststellend te weten dat ik direct ondersteuning kan inschakelen.”
Niemand wil ooit in een situatie terechtkomen waarin de noodknop nodig is, maar dat heb je niet altijd in de hand. Het is cruciaal dat deze altijd betrouwbaar functioneert. Daarom zorgen wij ervoor dat de werking van onze noodknoppen automatisch en continu wordt bewaakt, zodat je erop kunt vertrouwen wanneer het er echt op aankomt.