Waarom is een alarmknop onmisbaar op de werkvloer?

Man-Down Alarmering voor alleenwerkers

Waar je ook werkt en wat voor werk je ook doet, je wilt als werknemer altijd veilig kunnen werken. Hierin is een taak voor de werkgever weggelegd. Goed werkgeverschap is erg belangrijk als het gaat om de veiligheid van werknemers. Een goed beleid op het gebied van agressie en veiligheid speelt hierin ook een belangrijke rol.

Tref maatregelen tegen agressie of geweld

In elke sector kan een professional te maken krijgen met agressie of geweld. Daarom is het als werkgever belangrijk dat je kijkt welke maatregelen er zijn om het veiligheidsgevoel van de personen binnen jouw organisatie te kunnen waarborgen. Een professional moet altijd en overal hulp kunnen krijgen als hij of zij dit nodig heeft, in welke situatie dan ook. Een alarmknop op de werkvloer kan arbeidsongevallen, agressie of andere noodsituaties verkleinen of in sommige gevallen misschien zelfs voorkomen. Natuurlijk bestaat er altijd een kans dat er iets gaat, maar door voorzorgsmaatregelen te treffen, laat je als werkgever zien dat je de veiligheid van het personeel serieus neemt. Daarnaast zorgt het treffen van goede maatregelen er ook voor dat het personeel minder snel uitvalt en dus productiever is. Denk bijvoorbeeld ook aan een goed BHV-oproepsysteem of aan de alleenwerkers binnen de organisatie. Een alarmknop is zeer breed inzetbaar.

Alarmknop biedt veel mogelijkheden op de werkvloer

Secure2Go biedt diverse oplossingen om direct en onopvallend, overal en altijd te kunnen alarmeren. Binnen de muren van het bedrijf of instelling, maar ook daarbuiten tijdens ambulante werkzaamheden.

Aan één druk op de alarmknop heb je voldoende en komt een verbinding met een gecertificeerde alarmcentrale tot stand. Direct daarna zal een getrainde centralist de juiste hulp inschakelen Daarnaast is interne alarmering naar collega’s, met hulp van ‘paging’ of spraakberichten, mogelijk. Deze functie kan door het indrukken van de alarmknop geactiveerd worden.

Is het mogelijk om de alarmknop mee te nemen voor mijn werk?

Als je medewerkers hebt die veel onderweg zijn, dan is het uiteraard ook belangrijk dat zij veilig hun werk kunnen doen. Van consulent bij een gemeente tot pakketbezorger, wanneer je op pad bent om jouw werkzaamheden uit te voeren wil je dit altijd zo veilig mogelijk kunnen doen

Spreek of behandelkamer alarmering

Spreekkamer of behandelkamer alarmering is zeer goed mogelijk met de alarmknoppen van Secure2Go. Veel gesprekken worden gevoerd in spreekkamers. Wanneer er sprake is van intimidatie of agressie, moet de medewerker snel en onopvallend alarm kunnen slaan. De alarmknoppen van Secure2Go zijn flexibel in te zetten, zodat er snel en betrouwbaar gealarmeerd kan worden. Dit kan door middel van een alarmknop die door de professional op het lichaam gedragen wordt. Of door een discrete remote button die onder de tafel bevestigd is. Deze remote button activeert de alarmknop die elders in de kamer onopvallend staat opgesteld.

Na een druk op de knop zal er interne alarmering in gang gezet worden door middel van paging naar andere alarmknoppen, of met spraakberichten naar vooraf ingestelde telefoonnummers. Ook kan er via sms of e-mail worden gealarmeerd. Zo kan een collega snel hulp bieden als dit nodig is.

Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om het alarmsignaal bij de gecertificeerde alarmcentrale te laten binnen komen, waarna de politie aangestuurd kan worden. Ook voor baliemedewerkers is de oplossing met remote buttons onder de desk zeer geschikt. Er kunnen namelijk tot wel vijf remote buttons op een alarmknop worden aangesloten.

Kan ik ook alarmeren wanneer ik alleen werk?

Secure2Go heeft een zeer geschikte oplossing als het gaat om alarmering voor mensen die veelal alleen werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan monteurs, mensen in fabrieken of mensen binnen het transport.

Alleenwerkers dragen een compacte maar robuuste alarmknop op hun middel of bovenlichaam. Dit slimme apparaat is uitgerust met een sensor die beweging en kanteling kan waarnemen. Afhankelijk van de werkzaamheden die de alleenwerker uitvoert stellen we de juiste triggers in. Heb je als werkgever veel alleenwerkers in dienst? Lees dan meer over onze man-down alleenwerkers oplossing.

Zoals je ziet is er veel maatwerk mogelijk. Daar helpen wij je graag bij. Ook heb je kunnen lezen dat een alarmknop de werkvloer of tijdens het werk onmisbaar is en daarom helpen we je graag verder met het zoeken naar een goede en passende oplossing.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave