Man-down alarmering voor alleenwerkers

Man-down alarmering voor alleenwerkers

Veel mensen werken alleen en kunnen in de situatie terechtkomen waarbij ze niet op hun alarmknop kunnen drukken en toch hulp nodig hebben.

Voor deze professionals bieden we de man-down functie aan.

Binnen de man-down techniek zijn er vier verschillende sensoren die kunnen worden toegepast om te registreren of de gebruiker mogelijk een ongeval of gezondheidsklachten heeft gekregen.

  • Kanteldetectie | Deze sensor registreert of het apparaat rechtop wordt gedragen. Kantelt het apparaat langer dan is toegestaan, dan wordt de gebruiker door middel van een pieptoon en een vibratie gewaarschuwd. Dit noemen we het pre-alarm. Als het apparaat niet binnen de ingestelde pre-alarmtijd weer rechtop wordt gehouden wordt er een alarmbericht verstuurd.
  • Bewegingsdetectie | Deze sensor registreert of het apparaat in beweging is. Als het apparaat langer dan is toegestaan niet beweegt, dan volgt de pre-alarmfase. Beweegt de gebruiker het apparaat dan nog niet, wordt een alarm verstuurd.
  • Free fall detectie | Deze sensor registreert of een apparaat sneller dan normaal een verschil in hoogte overbrugt. Wordt dit opgemerkt, dan volgt een waarschuwingstoon. Als die wordt genegeerd, volgt een alarm.
  • Impactdetectie | Deze sensor registreert of een apparaat een harde schok maakt. Bij een harde schok volgt een waarschuwingstoon. Wordt die genegeerd, dan wordt een alarm verstuurd.

Deze vier sensoren zijn los van elkaar en in combinatie met elkaar te gebruiken. De man-down apparatuur van Secure2Go beschikt over zeer nauwkeurige sensoren die traploos instelbaar zijn. Ook de tijden voor ‘geen-alarm’ en ‘pre-alarm’ zijn vrij instelbaar. Dit kan ook later nog op afstand gedaan worden.

Mobiele alarmknoppen

Man-down alarmering kan ook met onze mobiele alarmknoppen worden gebruikt. Mensen die bijvoorbeeld alleen werken in risicovolle omstandigheden. Bijvoorbeeld langs de weg of het spoor, of tijdens hun werk aan elektrische installaties in gebouwen. De alarmcentrale kan deze meldingen ontvangen en in behandeling nemen.

Man-down wordt veel toegepast bij mensen die (mobiel) alleenwerken maar ook voor mensen die in de nachtdienst werken en de verantwoordelijkheid hebben voor patiënten of cliënten.

Onze klanten hebben al veel praktijkervaring opgedaan met man-down alarmering. Hierdoor kunnen we jullie een goed onderbouwd advies geven over de kansen die man-down alarmering voor jullie medewerkers biedt.

Inhoudsopgave