Hoe Secure2Go samenwerkt met de overheid

Veiligheid van overheidsmedewerkers

Als je werkt bij een overheidsinstantie voer je een publieke taak uit, deze taak wil je veilig kunnen uitvoeren. Gemeentemedewerkers hebben in hun functie bijvoorbeeld regelmatig contact met burgers. In sommige gevallen leidt frustratie of een ziektebeeld van de burger tot intimidatie, agressie of geweld. Het is belangrijk dat je in deze situaties altijd snel hulp kunt inroepen van je collega’s, de beveiliging of de politie. Het mag daarbij niet uitmaken of je binnen in het gebouw van je organisatie werkt, op huisbezoek bent of in de openbare ruimte werkt. Wij hebben, net als de overheidsinstanties, veiligheid van overheidsmedewerkers hoog in het vaandel staan.

Een betrouwbare leverancier en hoogwaardige kennispartner

Secure2Go werkt graag en veel samen met de overheid. Omdat wij veel investeren in de betrouwbaarheid van onze systemen en in innovatieve oplossingen worden we regelmatig gevraagd om actief mee te denken en te praten over maatregelen, toepassingen en beleid op het gebied van veiligheid en alarmering.

Agressie tegen medewerkers

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat medewerkers steeds vaker in aanraking komen met agressie. Uit de Werknemersenquête zorg en welzijn van het CBS (2019) blijkt dat 3 op de 4 professionals in de sector Zorg en Welzijn te maken krijgen met een vorm van agressie. De Monitor integriteit en veiligheid openbaar bestuur (2020) laat zien dat het percentage politieke ambtsdragers bij gemeenten, provincies en waterschappen dat uit hoofde van hun functie met een vorm van agressie of geweld te maken had, is gestegen van 23% in 2014 naar 35% in 2020.

Ze weten ons al jaren te vinden

De politie, gemeenten, ministeries en heel veel andere (semi)overheidsinstellingen maken gebruik van onze alarmeringssystemen. In de meeste gevallen gaat het daarbij om alarmering bij agressie, geweld of bedreiging maar het kan ook gaan om bescherming van medewerkers die alleen werken en risico lopen op een bedrijfsongeval of extreme gezondheidsklachten.

Een betrouwbaar systeem voor bedreigde burgers

Onze dienstverlening is in 2012 begonnen met het ontwikkelen van een systeem dat door diensten wordt ingezet bij de beveiliging van ernstig bedreigde personen. Je zult begrijpen dat de beschikbaarheid van deze systemen essentieel is, want bij een alarm telt letterlijk iedere seconde. We hebben bewezen dergelijke oplossingen op het hoogste niveau te kunnen faciliteren. In combinatie met onze 24/7 persoonlijke bereikbaarheid zijn we inmiddels een vertrouwde partner.

Meedenken en meebouwen aan de veiligheid van Nederland

Naast het leveren van de persoonsalarmen voor medewerkers en burgers worden we regelmatig uitgenodigd om mee te denken over nieuwe oplossingen en toepassingen. Gezien het vertrouwelijke karakter kunnen we over de projecten niet veel details prijsgeven. We werken bijvoorbeeld samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, onderdelen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en met de Nationale Politie.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave