Alarmeren met een app of met een noodknop?

Alarmeren met app of met een noodknop

Waar moeten we voor kiezen: een app of een noodknop?

Stel je bent op pad voor je werk, je komt in een onveilige situatie terecht en je wilt een alarm maken, dan wil je dit toch zo snel mogelijk doen? Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel zijn of haar telefoon bij zich. Deze heb je vaak in je zak of ergens anders waar je hem snel kunt pakken als dit nodig is. Regelmatig krijgen we dan ook de vraag: “Waarom heb je een aparte noodknop nodig als er ook gewoon een app is voor op je telefoon?” Op deze vraag geven we je in dit artikel het antwoord.

Dat hebben we in de praktijk voor je getest

Samen met een aantal klanten hebben we uitvoerig getest met beschikbare apps en alarmknoppen. We zien naast veel voordelen ook een aantal belangrijke nadelen die van grote invloed kunnen zijn op de veiligheid. Lees hier het artikel over onze ervaringen met alarmering apps.

Een samenvatting van de uitkomsten uit het artikel

Verschillende bedrijven bieden alarm apps aan die je op de smartphone kunt installeren. Vervolgens kun je door het indrukken van virtuele of fysieke knoppen een alarm activeren. Door de lage abonnementskosten lijkt dit voor de meeste mensen de meest eenvoudig oplossing te zijn, maar is het ook betrouwbaar? Een persoonlijke mobiele alarmknop wordt vaak gebruikt bij professionals die een verhoogd risico hebben om in een onveilige situatie terecht te komen. Bij persoonsalarmering gaat het dus om mensenlevens. Je wilt dus altijd zeker kunnen zijn van hulp, De volgende zaken geven wat ons betreft aan dat een fysieke knop altijd betrouwbaarder is dan een app

• Het alarmsysteem moet altijd werken (beschikbaarheid)
  • Het alarmsysteem moet verbonden zijn (netwerk)
  • De alarmknop moet op de tast, eenvoudig te bedienen zijn (bediening)
  • Het alarmsysteem moet niet eenvoudig uitgeschakeld kunnen worden (sabotage)
  • De alarmcentrale moet kunnen meeluisteren met de situatie (meeluisteren)
  • Je actuele locatie moet bekend zijn bij de alarmcentrale (positiebepaling)

Ga je testen om te alarmeren met een app?

Probeer dan antwoord te vinden op de volgende vragen:

• Heb je echt overal bereik?
  • Wat gebeurt er als je telefoon wordt afgepakt?
  • Werkt bluetooth altijd en storingsvrij?
  • Kan er met goede geluidskwaliteit op afstand worden meegeluisterd?
  • Hoe snel gaat de batterij van je telefoon leeg als je een app gebruikt met locatiebepaling?
  • Wie is er verantwoordelijk voor beheer en updates?
  • Heeft iedereen in je team of organisatie de beschikking over een smartphone?
  • Is het kostentechnisch voordelig als je voor iedereen een licentie moet nemen, terwijl je waarschijnlijk minder alarmknoppen nodig hebt tegelijkertijd?

Wil je advies over een app? Laat het ons weten!

Als blijkt dat een app toch een betrouwbare en gewenste oplossing is voor jouw organisatie dan mag je ons altijd even bellen. We kennen de markt goed en kunnen je in dat geval in contact brengen met een gerenommeerde partij die de veiligheid van mensen voorop heeft staan bij hun dienstverlening. We adviseren je vrijblijvend, belangeloos en objectief.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave