Alarmeren met een app of met een noodknop?

Waar moeten we voor kiezen?

Regelmatig krijgen we de vraag: “Waarom heb je een aparte noodknop nodig als er ook gewoon een app is voor op je telefoon?”

Dat hebben we in de praktijk voor je getest

Samen met een aantal klanten hebben we uitvoerig getest met beschikbare apps en alarmknoppen. We zien naast veel voordelen ook een aantal belangrijke nadelen die van grote invloed kunnen zijn op de veiligheid. Lees hier het artikel over onze ervaringen met alarmering apps.

Ga je testen met een alarmerings app?

Probeer dan antwoord te vinden op de volgende vragen:

• Heb je echt overal bereik?
  • Wat gebeurt er als je telefoon wordt afgepakt?
  • Werkt bluetooth altijd en storingsvrij?
  • Kan er met goede geluidskwaliteit op afstand worden meegeluisterd?
  • Hoe snel gaat de batterij van je telefoon leeg als je een app gebruikt met locatiebepaling?
  • Wie is er verantwoordelijk voor beheer en updates?
  • Heeft iedereen in je team of organisatie de beschikking over een smartphone?
  • Is het kostentechnisch voordelig als je voor iedereen een licentie moet nemen, terwijl je waarschijnlijk minder alarmknoppen nodig hebt tegelijkertijd?

Wil je advies over een app? Laat het ons weten!

Als blijkt dat een app toch een betrouwbare en gewenste oplossing is voor jouw organisatie dan mag je ons altijd even bellen. We kennen de markt goed en kunnen je in dat geval in contact brengen met een gerenommeerde partij die de veiligheid van mensen voorop heeft staan bij hun dienstverlening. We adviseren je vrijblijvend, belangeloos en objectief.

Volgende RI&E, de Risico-Inventarisatie en Evaluatie
Inhoudsopgave