Hoe werkt locatiebepaling buiten?
En wat is GNSS locatiebepaling?Positiebepaling in de open lucht
Als je een alarmknop bij je draagt tijdens het werk en hulp in moet schakelen is het belangrijk dat de locatie waar je je bevindt zo specifiek mogelijk wordt doorgegeven. Dit voor zowel de betreffende collega die te hulp schiet als de centralist bij de alarmcentrale. Maar hoe werkt locatiebepaling als je buiten bent en wat is GNSS?
Wat is GNSS
De alarmknoppen van Secure2Go kunnen de positie bepalen door middel van GNSS. GNSS staat voor Global Navigation Satellite System. Dit is de verzamelnaam voor alle openbare positiebepalingssystemen op basis van satellieten. Dat zijn: het Amerikaanse GPS, het Europese GALILEO, het Russische GLONASS en het Chinese BEIDOU (BDS). Onze apparatuur maakt gebruik van GPS, GALILEO en GLONASS.
Nauwkeurigheid van locatiesatellieten
Locatiesatellieten zenden vanuit de ruimte signalen uit die plaats- en tijdsbepalingsgegevens doorgeven aan GNSS-ontvangers, in ons geval de alarmknoppen. De ontvangers gebruiken deze gegevens vervolgens om de locatie te bepalen. De nauwkeurigheid van deze plaatsbepaling hangt af van de hoeveelheid satellieten die door de noodknop worden gezien en hoe vrij het zicht is naar de hemel. In open veld zal de positie 1 tot 5 meter nauwkeurig zijn, maar in bebouwd gebied kan de positie 10 meter afwijken. Als je binnen bent met een betonnen dak boven je hoofd kan de positie helemaal niet worden bepaald.
Om in geval van nood toch zo precies mogelijk te weten waar je bent logt de alarmknop iedere 45 seconden automatisch je locatie. Als er tijdens een alarmmelding geen goed zicht is naar de satellieten, wordt de laatst bekende locatie doorgegeven aan de alarmcentrale. Dat is vaak vlak voor de deur waar je naar binnen bent gegaan. Als je je locatie nog preciezer wil doorgeven dan kan dat met onze Adres Registratie App.
Locatieupdates naar de alarmcentrale
Als een professional de alarmknop indrukt kan ook de alarmcentrale worden ingeschakeld. De draagbare alarmknop is standaard voorzien van gps-positiebepaling waardoor de knoppen rechtstreeks in contact staan met onze alarmcentrale. Na een korte druk op de knop luistert binnen 30 seconden een ervaren centralist mee met de situatie via het apparaat. Hierna wordt de actuele locatie meegezonden met de melding en deze wordt vervolgens continue geüpdatet.

-
Hoe wordt de locatie van de alarmknop bepaald?
Er zijn verschillende mogelijkheden om de locatie van de alarmknop en gebruiker te bepalen bij een alarm. Bijvoorbeeld met GNSS (GPS), locatie bakens, Wifi-acces points, onze adresregistratie tool en door een alarmapparaat aan een vaste ruimte te koppelen.
Verder lezen Over Hoe wordt de locatie van de alarmknop bepaald?
-
Waar worden de alarmknoppen voor gebruikt?
Onze alarmknoppen worden gebruikt om hulp in te schakelen als je tijdens het werk gevaar loopt. Denk daarbij aan de kans op agressie, het risico op een arbeidsongeval of acute gezondheidsproblemen.
Verder lezen Over Waar worden de alarmknoppen voor gebruikt?
-
Leveren jullie ook AWARE alarmering voor slachtoffers van huiselijk geweld?
Een AWARE systeem wordt vaak ingezet als onderdeel van een uitgebreid (ambulant) hulpverleningstraject. Alleen organisaties die deze AWARE-trajecten aanbieden kunnen bij ons de AWARE alarmering afnemen. Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.
Verder lezen Over Leveren jullie ook AWARE alarmering voor slachtoffers van huiselijk geweld?
-
Leveren jullie alarmering voor mensen die bedreigd worden?
Ja wij leveren regelmatig noodknoppen aan mensen die te maken hebben met werkgerelateerde bedreiging.
Verder lezen Over Leveren jullie alarmering voor mensen die bedreigd worden?
-
Is het mogelijk om discreet te alarmeren?
Onze alarmknoppen zijn ervoor gemaakt om discreet en snel te alarmeren. Vooral in het geval van een agressie incident wil je niet dat het nog meer uit de hand loopt omdat men bijvoorbeeld ziet dat er hulp wordt ingeschakeld.
-
Welke procedure volgt de particuliere alarmcentrale?
Als de alarmcentrale een melding ontvangt van een persoonsalarm dan komt deze als een prioriteit 1 melding binnen. Het kan immers om een mensenleven gaan. Een centralist zal zo snel mogelijk een meeluisterverbinding openen, een inschatting maken van de situatie en bepalen of de komst van de politie noodzakelijk is.
Verder lezen Over Welke procedure volgt de particuliere alarmcentrale?
-
Hoe werkt een spraakbericht?
Om een alarmmelding te ontvangen op je telefoon kan je kiezen voor een spraakbericht. Dit bericht kan je vervolgens afluisteren. Ook als je telefoon op trillen of ‘niet storen’ staat wil je een alarmmelding niet missen. Om deze spraakberichten altijd te horen op je telefoon moet je een aantal instellingen wijzigen.
-
Op welke manieren kunnen mijn collega’s gealarmeerd worden?
Als je gebruik maakt van onze dienstverlening dan zijn er verschillende manieren om collega’s te alarmeren. De alarmmelding kan gedaan worden via een spraakbericht, paging of piepersysteem, BHV-apps en andere systemen of via het online alarmeringsplatform van Secure2Go.
Verder lezen Over Op welke manieren kunnen mijn collega’s gealarmeerd worden?
-
Kan ik met een alarmknop direct de politie inschakelen?
Volgens de huidige regelgeving mag een alarmknop niet direct de politie inschakelen. Technisch en praktisch is dit ook niet haalbaar. Onze alarmknoppen staan wel in directe verbinding met de alarmcentrale. Zij luisteren met de situatie mee en kunnen de politie inschakelen als de situatie daar om vraagt.
Verder lezen Over Kan ik met een alarmknop direct de politie inschakelen?
-
Verschil tussen alarmknop en app
Het grootste verschil tussen een losse alarmknop en een app op de telefoon is dat je met een losse alarmknop een extra apparaat bij je draagt. Maar dit weegt in onze ogen niet op tegen de betrouwbaarheid en functionaliteiten die een fysieke alarmknop met zich meebrengen.
-
Welke functies zitten er op de alarmknoppen?
De belangrijkste functie van de alarmknop is natuurlijk het alarm activeren, maar daarnaast heeft de knop meer functionaliteiten zoals een spraakbericht, pieper-oproep of melding in de app versturen naar collega’s, een meeluisterfunctie, verbinding maken met de alarmcentrale, man-down functie en actuele GPS gegevens meesturen.
Verder lezen Over Welke functies zitten er op de alarmknoppen?
-
Hoe wordt de alarmknop opgeladen?
Opladen van onze alarmknoppen kan met de standaard Twig laadadapter of met onze zelf ontwikkelde bureaulader. Voor organisaties die meerdere alarmknoppen gebruiken hebben we ons eigen Docking Station ontwikkeld. Dit zijn zes laders op een stevige metalen kast. De accu gaat minimaal 12-18 uur mee afhankelijk van de instellingen van de alarmknop.
-
Wat voor alarmknoppen hebben jullie?
Wij hebben verschillende alarmknoppen zoals de Secure Cube, Secure XL, Secure Remote Button en de Secure Signal Units. Keuze voor alarmknop hangt af van de situatie en de functionaliteiten die je nodig hebt.
-
Hoe werkt de instructie aan de gebruikers?
Voor de meeste oplossingen hebben we een instructiefilm beschikbaar. Daarnaast ontvangt iedere eindgebruiker een gedetailleerde gebruiksinstructie per mail. Ook verzorgen we voor al onze klanten een persoonlijke instructie bij de uitlevering. Deze persoonlijke instructies kunnen telefonisch worden gegeven of online. We kunnen ook op locatie komen voor een fysieke instructie.
Verder lezen Over Hoe werkt de instructie aan de gebruikers?
-
Wat moet er gedaan worden om de alarmknoppen in gebruik te nemen?
Een goede voorbereiding is het halve werk. We bespreken de oplossing met je en we vragen je om een aantal belangrijke gegevens met ons te delen. Daarna doen wij het werk en leveren we een werkende oplossing bij je af. Starten lopen dus!
Verder lezen Over Wat moet er gedaan worden om de alarmknoppen in gebruik te nemen?
-
Voldoet dit systeem aan de eisen van de AVG?
Ons systeem voldoet aan de eisen van de AGV. Dit is een van de onderdelen die wordt gecheckt tijdens de KIWA audit, die wij jaarlijks krijgen.
Verder lezen Over Voldoet dit systeem aan de eisen van de AVG?
-
Kan de locatie van de gebruiker ingezien worden?
Er zijn diverse manieren waarop je een melding kunt ontvangen van het incident, daarbij is het mogelijk om direct de locatie van de gebruiker in te zien. Dit werkt bijvoorbeeld d.m.v. GNSS (GPS), onze adresregistratie tool of door een alarmapparaat aan een vaste ruimte te koppelen.
Verder lezen Over Kan de locatie van de gebruiker ingezien worden?
-
Aan welke certificeringen voldoet de alarmcentrale?
De alarmcentrale waar wij mee samenwerken is een zogenaamde particuliere alarmcentrale (PAC). Alarmcentrales die in Nederland de alarmopvolging naar de politie verzorgen moeten daarvoor een vergunning hebben. Een voorwaarde om deze vergunning te krijgen is dat de alarmcentrale in het bezit moet zijn van een PAC-certificaat of de nieuwe EN50518 certificering.
Verder lezen Over Aan welke certificeringen voldoet de alarmcentrale?
-
Aan welke certificeringen voldoet Secure2Go?
Sinds 2017 beschikken wij over het Kiwa kwaliteitscertificaat Mobile Security (K21023) wat jaarlijks wordt geauditeerd.
Verder lezen Over Aan welke certificeringen voldoet Secure2Go?
-
Hoe borgt Secure2Go de betrouwbaarheid van de alarmknoppen?
-
Hoe werkt BHV alarmering?
BHV alarmering betreft het systeem waarbij personen binnen de organisatie een BHV’er kunnen oproepen in het geval van een calamiteit zoals onwelwording maar ook bijvoorbeeld bij een brand. Er zijn verschillende mogelijkheden voor BHV alarmering zoals ons Secure Connect systeem. Met één druk op de alarmknop wordt het alarmbericht vanuit ons alarmeringsplatform doorgestuurd naar de juiste collega’s.
-
Wat is een alleenwerker?
Je bent een alleenwerker als je buiten het zicht of gehoorafstand van collega’s werkzaamheden verricht.
-
Wat is man-down alarmering?
Man-down alarmering is de functie dat er automatisch wordt gealarmeerd als je onwel wordt of een arbeidsongeval krijgt en er geen collega in de buurt is die jou kan opmerken/helpen.
-
Is het mogelijk om een demo te krijgen?
Uiteraard is het mogelijk om een demo te krijgen, daar zijn verschillende mogelijkheden voor zoals een demo op locatie of online. Na het adviesgesprek met een van onze adviseurs zal blijken welke het meest geschikt is voor jullie organisatie.
-
Levert Secure2Go ook in Vlaanderen/België?
Secure2Go levert zeker ook persoonsalarmering aan organisaties in Vlaanderen en de rest van België. Bijvoorbeeld aan gemeenten, lokale besturen, OCMW’s en andere organisaties en bedrijven.
Verder lezen Over Levert Secure2Go ook in Vlaanderen/België?
-
Levert Secure2Go in Duitsland?
Secure2Go levert zeker ook persoonsalarmering aan organisaties in Duitsland. Bijvoorbeeld aan gemeenten, logistieke centra en andere organisaties en bedrijven.
-
Kunnen de alarmknoppen gekocht of gehuurd worden?
De hardware die bij jouw oplossing voor persoonsalarmering hoort kun je bij ons aanschaffen, leasen voor 1, 2 of 3 jaar of huren voor een korte periode van minimaal 3 maanden.
Verder lezen Over Kunnen de alarmknoppen gekocht of gehuurd worden?
-
Biedt Secure2Go ook agressietrainingen aan?
Die bieden wij zelf niet aan. We hebben wel een aantal partners die we kennen via onze klanten. Zij kunnen zeker iets voor je betekenen.
Verder lezen Over Biedt Secure2Go ook agressietrainingen aan?
-
Hoe schrijf je een agressiebeleid?
In het agressiebeleid worden organisatorische en technische maatregelen vastgelegd zoals de afspraken m.b.t. de acceptabele omgangsnormen, de preventieve maatregelen, huisregels en de opvolging van incidenten.
-
Heb je met een alarmknop ook nog een agressietraining nodig?
Het dragen van een alarmknop zorgt er niet voor dat er geen (agressie) incident meer plaatsvindt dus het volgen van agressietraining is zeker nog aan te raden.
Verder lezen Over Heb je met een alarmknop ook nog een agressietraining nodig?
-
Wat is een RI&E?
Met de Risico-Inventarisatie en Evaluatie, kortweg RI&E, brengt een organisatie in kaart welke risico’s medewerkers en bezoekers lopen, welke maatregelen er genomen zijn om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken en welke maatregelen er aanvullend nog nodig zijn.
-
Vergroot een alarmknop de arbeidsveiligheid?
Arbeidsveiligheid is een belangrijk thema en als werkgever wil je dat het personeel zich veilig voelt maar ook dat hij/zij zich in veiligheid kan brengen als dat nodig is. Een alarmknop helpt om direct de juiste hulp in te schakelen als de situatie daar om vraagt.
Verder lezen Over Vergroot een alarmknop de arbeidsveiligheid?
-
Hoe werkt locatiebepaling binnen?
Als de alarmknop door het hele pand gebruikt wordt, dan wordt er gebruik gemaakt van locatie bakens (beacons). Deze kleine draadloze kastjes worden op strategische plekken opgehangen en zenden frequent een signaal uit. Het sterkste signaal wordt vervolgens meegestuurd met het alarm. Bij een noodknop op een vaste locatie wordt de locatie ook meegegeven met het alarm.
-
Hoe werkt locatiebepaling buiten?
Locatiesatellieten zenden vanuit de ruimte signalen uit die plaats- en tijdsbepalingsgegevens doorgeven aan GNSS-ontvangers, in ons geval de alarmknoppen. De ontvangers gebruiken deze gegevens vervolgens om de locatie te bepalen.
-
Werkt de alarmknop op 3G, 4G of 5G?
4G wordt de standaard. 2G en 3G kunnen nog tot eind 2026 gebruikt worden.