detailhandel (winkeliers)

Wees voorbereid op een overval tijdens het openen van je winkel!

Regelmatig worden winkeliers, winkelmedewerkers en bevoorraders op laffe wijze overvallen op het moment dat ze hun winkel openen. De daders wachten op een afstandje hun kans af en slaan toe op het moment dat er voor de medewerker geen weg meer terug is. Die kan op dat moment dan ook niks anders meer doen dan de overval gelaten ondergaan en de daders hun zin geven. Pas na de overval kan de politie gealarmeerd worden. Een mobiele alarmknop blijkt in deze gevallen een zeer belangrijk instrument!

 

Wanneer de  medewerker het pand opent houdt hij/zij in de ene hand de sleutel en in de andere de noodknop die met een speciaal door ons ontwikkeld systeem uiterst bruikbaar wordt gedragen. Wanneer plotseling overvallers opduiken drukt het slachtoffer onmiddellijk  op de noodknop.  Terwijl het slachtoffer zich overgeeft aan de overvallers en hen zoveel mogelijk medewerking verleent zal binnen enkele seconden een centralist van de alarmcentrale, via het apparaat, meeluisteren met de situatie ter plaatse. Middels het GPS signaal en het unieke apparaatnummer is ook bekend vanuit welke locatie het alarm wordt verstuurd. De centralist zal nu de politie inseinen en kan ze door de ‘meeluister verbinding’ op de hoogte houden met actuele informatie.

 

Het is een gegeven dat overvallers op deze, extreem vroege, momenten van de dag vaak uitgebreid de tijd nemen om hun buit te verzamelen en om te wachten op het tijdslot dat op de kluis zit. De kans dat de politie er nu eerder is dan dat de daders op de vlucht slaan is dus zeer reëel.

 

Daarnaast nemen overvallers vaak mobiele telefoons van slachtoffers mee om te voorkomen dat zij alarm slaan. Nemen ze op die manier de noodknop mee op hun vlucht dan is dat een goede zaak. De centralist kan het GPS signaal live volgen en de politie tot in detail naar de daders leiden.

 

Kortom, winkelpersoneel voelt zich veiliger, de politie wordt sneller gealarmeerd en de pakkans van de daders is aanzienlijk groter.