Persoonsalarmering-politie

Politie kan noodknop adviseren

Veiligheid is een actueel en belangrijk thema. De toename van agressie en geweld is helaas steeds meer zichtbaar in het nieuws. Mensen hebben steeds vaker  te maken met zowel fysieke, als verbale agressie en bedreiging. Dit kan tijdens het werk zijn, maar het kan ook zijn dat ze door het werk dat zij doen, of een andere reden, worden geconfronteerd met agressie of bedreiging.  Als je in dat geval de politie inschakelt kunnen zij jouw een alarmknop adviseren.

Veiligheid voor ieder mens van groot belang

Veiligheid is voor iedereen van grote waarde. Thuis, tijdens het werk, overal waar je komt wil je veilig kunnen zijn. Helaas is dit voor veel mensen in Nederland niet het geval en worden zij dagelijks geconfronteerd met agressie en/of bedreiging. Als zij de hulp van de politie inschakelen, kan het zijn dat de politie adviseert om een noodknop te gaan dragen. Een alarmknop welke geheel onopvallend te dragen is. De noodknop vergroot de veiligheid en het veiligheidsgevoel.

De juiste hulp met het juiste systeem

In het geval van een dreigende situatie wil je jouw werk veilig doen. Het is dan belangrijk dat je kunt rekenen op de juiste hulp met het juiste systeem. Daarvoor maken wij gebruik van de beste Europese kwaliteit hardware, gekoppeld aan betrouwbare en goed beveiligde software. Hiermee kunnen wij voor iedere situatie een alarmeringsoplossing samenstellen die naadloos uitsluit op de werkzaamheden binnen diverse sectoren, waar je de veiligheid van je werknemers altijd op één zet.

Een druk op de knop

Met een korte druk op een makkelijk en -indien nodig- discreet draagbare alarmknop, wordt via het gsm-netwerk het alarm verzonden. Door de multi-netwerk simkaart heeft de alarmknop altijd verbinding met het sterkste netwerk op dat moment. Als de alarmknop is uitgerust met de gps-functie, zal automatisch de locatie met het alarm meegestuurd worden.

Diverse scenario’s

De opvolging na een alarm kan volgens ieder gewenst scenario door ons ingericht worden. Zo kan het alarm extern verzonden worden naar onze gecertificeerde alarmcentrale, of intern naar collega’s binnen de organisatie. Ook een combinatie is mogelijk.

Extern scenario

 In het geval van een extern scenario gaat het alarm naar onze gecertificeerde alarmcentrale. De alarmmelding komt hier als overval-alarm binnen. Dit betekent dat deze met prioriteit wordt aangenomen.

Een getrainde centralist zal vervolgens binnen 30 seconden de alarmmelding aannemen en een verbinding openen met de alarmknop. De praktijk wijst uit dat de verbinding binnen 20 seconden geopend is. Voor agressiealarmering opent de centralist een 1-weg meeluisterverbinding om escalatie te voorkomen.

Na verificatie van de melding zet de centralist deze direct door naar de meldkamer van de politie. Alle beschikbare informatie wordt gedeeld met de politie. Denk aan informatie over de locatie, over de gebruiker en de dreiging.

Verificatie van een melding kan op twee manieren.  Dit kan doordat de centralist geluiden hoort die duiden op agressie of een incident of doordat het ‘codewoord’ onder dwang hoorbaar is door de centralist.

De alarmcentrale blijft altijd meeluisteren totdat de politie ter plaatse is. Op dat moment nemen zij het over van de centralist. De meeluisterverbinding kan door de alarmcentrale ook worden doorgeschakeld naar de politie. Zij kunnen dan direct meeluisteren met de situatie.

Hoe werkt het interne scenario?

Als je werkzaam bent binnen de muren van de organisatie, dan kan het ook zijn dat je in bepaalde situaties intern collega’s moet alarmeren. Collega’s die zich bij jou in het pand bevinden. In deze situatie is intern alarmeren een ideale oplossing, Dit kan door middel van paging of met spraakberichten.

Paging

Nadat het alarm verzonden is, zullen collega’s in geval van paging op hun eigen noodknop een tril- en geluidsignaal ontvangen. In het scherm van de noodknop verschijnt de naam van de medewerker of device en waar het alarm is gemaakt. Zo kunnen collega’s snel assistentie verlenen als de situatie hierom vraagt.

Spraakberichten

Naast paging kunnen er ook spraakberichten voor interne alarmering verstuurd worden. Collega’s ontvangen dan een spraakbericht op de (mobiele) telefoon. In dit spraakbericht is duidelijk te verstaan waar en door wie het alarm is gemaakt.

Interne en externe alarmering kunnen ook gekoppeld worden en tegelijkertijd worden geactiveerd. Zo verleent de politie in de directe omgeving hulp en eerste assistentie. Ook stuurt de alarmcentrale direct de juiste hulpdiensten aan. Op deze manier weet je dat er altijd snel hulp komt.

Zoals je gelezen hebt zijn er verschillende mogelijkheden om de veiligheid van professionals vergroten. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat Secure2Go voor jouw activiteiten kan betekenen. Wij denken graag met je mee om tot een passende oplossing te komen, om zo de veiligheid voor de beveiliging te vergroten.

Ook stellen wij onze whitepaper gratis beschikbaar. Hierin staat veel nuttige informatie en inzichten om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Delen
Persoonsalarmering waar je altijd op kunt vertrouwen!
Beate
Contact from circle

Vraag een offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verstuurd
en niet opgeslagen in deze website.