Duurzaam ondernemen

Wat kunnen wij als bedrijf bijdragen aan duurzaamheid?

Binnen onze inkoop-, verkoop- en operationele processen loopt het thema duurzaamheid als een rode draad. Waar het kan proberen we het milieu en het klimaat minimaal te belasten en zetten we in op het gebruik van producten die een lange levensduur hebben en herbruikbaar zijn. Vanzelfsprekend belonen wij onze medewerkers eerlijk en zorgen we voor goede werkomstandigheden. Ditzelfde vragen wij van onze leveranciers. In dit artikel geven we een korte samenvatting van de maatregelen die we nemen.

Producten

We werken heel bewust samen met het Finse Twigcom Ltd.. Dit is een fabrikant die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De fabriek is zelfvoorzienend en vrijwel alle elementen komen uit de nabije omgeving. Hierdoor zijn er minimale reisbewegingen met lucht- en wegtransport voor technische onderdelen, behuizingen en verpakkingsmaterialen. Fabrikant Twig verlangt ook van haar toeleveranciers dat ze eerlijke lonen betalen aan personeel en zorgen voor goede en gezonde arbeidsomstandigheden. De producten van Twig gaan minimaal drie en vaak zelfs wel zes jaar of langer mee. Dit is voor draagbare elektronica een uitzonderlijk lange levensduur. Aan het einde van de levenscyclus zorgen wij er samen met Twig voor dat de apparatuur zo goed mogelijk wordt verwerkt en gerecycled.

Ons kantoor en de dagelijkse bedrijfsvoering

We huren onze bedrijfsruimtes in een kantoorpand dat voldoet aan het ISO 14001 managementsysteem. Voor de verwarming worden geen fossiele brandstoffen gebruikt en de elektriciteit wordt voor het grootste gedeelte zelf opgewekt met zonne-energie en verder ingekocht bij gecertificeerde leveranciers van groene energie. De parkeerplaats is voorzien van laadpalen voor elektrische voertuigen. Voor de verlichting worden uitsluitend ledlampen gebruikt.

We proberen zo weinig mogelijk papier te gebruiken door offertes en overeenkomsten digitaal aan te bieden en te verwerken.

Voor het verzenden van artikelen gebruiken we gerecycled en FSC goedgekeurd karton. Er wordt geen gebruik gemaakt van plastic materialen ter opvulling van verpakkingen.

Vervoer en transport

Waar mogelijk combineren wij afspraken en rijden onze collega’s samen. Daarnaast proberen wij zo veel mogelijk contactmomenten online te doen. Ook is er een ‘fiets van de zaak’ plan beschikbaar voor medewerkers die in de buurt wonen. Zodra de situatie het toe laat zullen wij geleidelijk overstappen op elektrische voertuigen voor de medewerkers in de buitendienst.

Verzendingen proberen we zo veel mogelijk te bundelen en te combineren.

Zo dragen wij bij aan een duurzame toekomst. We staan altijd open voor ideeën die ons en onze leefwereld daarin verder vooruit kunnen helpen.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave