Aware alarmering bij (ex-)partnergeweld en stalking

Keuzehulp voor persoonsalarmering

Hoe werkt AWARE alarmering?

Aware staat voor Abused Women’s Active Response Emergency. Kortweg, een alarmknop voor slachtoffers van (ex)partnergeweld en stalking. Aware is in de jaren negentig in Nederland geïntroduceerd en wordt inmiddels landelijk toegepast en ingezet.

Wat niet veel mensen weten is het Aware systeem geen product van 1 specifiek bedrijf is. Het is de verzamelnaam waarmee het fenomeen en de wijze van opvolging in de praktijk bij politie en hulpverleners bekend staat. Naast Secure2Go zijn er nog enkele aanbieders van Aware systemen in Nederland. Toch is niet ieder systeem hetzelfde en van dezelfde kwaliteit.

Alhoewel Aware vaak wordt ingezet bij zeer ernstige dreigingen is er gek genoeg geen regelgeving of kwaliteitseis voor Aware alarmering vanuit de overheid.

Daarom zet Secure2Go zich in om hulpverleningsorganisaties goed te informeren over de verschillende elementen van Aware alarmering. Het gaat immers om een volledige alarmeringsketen die altijd perfect moet functioneren. Met Aware worden meerdere mensenlevens per jaar gered.

Gecertificeerd

Let er daarom in ieder geval op dat je Aware systeem is gecertificeerd volgens het keurmerk ‘mobiele alarmering van personen, scope 1’. Dan weet je zeker dat de hele keten geborgd is en dat je met een veilig systeem werkt van een betrouwbare leverancier.

Vraag informatie aan:

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken met onze adviseurs? Vul het formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Inhoudsopgave